- הוסף לסימניות
בהמשך לשרשור הקודם, אני מעלה עוד צילומי ילדים שלי מפעם. כמו בשרשור הקודם, גם אלו צולמו באורך מוקד קצר (הראשונה 44 מ"מ, השניה 50).
אשמח לשמוע את דעתכם.
אשמח לשמוע את דעתכם.
נכתב ע"י יעקב1;378922:בס"ד
המבטים מקסימים, אבל הרקע בראשונה, והשרוף בשניה הורסים.
בהצלחה.
נכתב ע"י יעקב1;378929:בס"ד
רבקה, להכניס מרחב סביבתי נוסף זה מעולה.
כאן לא הכנסת "מרחב סביבתי" אלא צילמת פורטרט טיפל'ה פתוח. אז מבחינת הכנסת הסביבה זה לא פה ולא שם.
שימי לב לרקע בצילום השני. שמה החלק הירוק מוסיף אם תשימי לב למשולש הצבעים, אדום כחול וירוק (למרות שהירוק קצת לוחץ ליד הראש) אם הייתי משיגה את הרקע בטשטוש כזה בצילום הראשון זה היה יופי.
ומה שמפריע לי ברקע הוא שהטשטוש לא מספיק וניתן לזהות פרטים וזה מפריע (לי)
וגם בראשונה יש שרוף בפניה הימנית. שרוף (כשאין בו כוונה אומנותית) תמיד מפריע (לי)
בהצלחה.
צלמי עתונאות נמנעים משרוף בכל מחיר??נכתב ע"י יעקב1;378937:לגבי השרוף, כמובן שזה טעמך האישי. אך רוב צלמי העיתונות שאני מכיר דואגים שלא יהיה שרוף גם במחיר של האפלת כל הפריים וקבלת צלליות במקום בו אור השמש לא הגיע. זה המחיר כשרוצים להעביר אווירה.
נכתב ע"י יעקב1;378937:בס"ד
רבקה, להכניס מרחב או לא אינו קשור לעיתונות, אלא קשור למה שאת רוצה להציג.
אם הסיפור בצילום הוא המבט של האובייקט אנו נבודד אותו. ואם הסיפור הוא האובייקט ומה שקורה סביבו נצלם רחב. הכל קשור לסיפור שנרצה לספר.
דוגמא:
בהלוויה של קודשי מומביי צולמו אלפי צילומים בכפר חב"ד. אך היה קשה למצוא צילום אחד שיספר את הסיפור במלואו. צילום אחד שראיתי של הצלם מאיר אלפסי בו רואים את הרב גרוסמן ממגדל העמק עומד משולב יידים כדמעות מצועפות בעיניו ומביט לשמים.
הסיפור החזק בכל מה שקרה (לדעתי) הוא "למה זה קרה" שאלה שחזרה ונשאלה. ואחד המספידים גם דיבר עליה וקיבל ביקורת מאחיו החרדים. הצילום ההוא המחיש את הרב כאילו הוא שואל "למה" אך עם זאת הרב שילב ידיים כרוצה לומר "קיבלנו עלינו את הדין.
לגבי השרוף, כמובן שזה טעמך האישי. אך רוב צלמי העיתונות שאני מכיר דואגים שלא יהיה שרוף גם במחיר של האפלת כל הפריים וקבלת צלליות במקום בו אור השמש לא הגיע. זה המחיר כשרוצים להעביר אווירה.
אבל כמובן שבצילומים מסחריים אמורים להציג את הפרצוף הכי בהיר שיש גם במחיר שרוף.
יש פתגם ששמעתי מסטודנט לקולנוע, שאמר שזה פתגם שרץ בבית הספר: "בקולנוע השחר באירועים הבהר.
נכתב ע"י yitzy;378953:רבקה
צבעוני הרבה יותר יפה
מאד אהבתי את התמונה הראשונה
ילדה חמודה עם שיער מתבדר ברוח
והרקע ממש לא מפריע לי...להיפך (חוץ מהחלקים השרופים שבמקרה הזה לדעתי מושכים את העין...לדעתי קרופ ישפר את התמונה)
תפיסת מבט מצוינת בשניה
משהו בצבעים מפריע לי...אולי בגלל שהם רווים מדי...
נכתב ע"י yitzy;378967:
עכשיו אני רואהנכתב ע"י רבקה אריאל;378973:מוזר. בכל מקרה, ערכתי. את החיתוך שלך לא אהבתי. הקומפוזיציה חשובה לי יותר מרקע קצת בהיר (ואפילו שרוף).
שוב - עניין של טעם.
מסכיםנכתב ע"י רבקה אריאל;378973:עניין של טעם.
נכתב ע"י yitzy;378981:עכשיו אני רואה
כמובן שזה לא היתה כוונתי
כמו שאמרתי מקודם, רקע שרוף לא מפחיד אותי
במקרה הזה החיתוך לדעתי לא הורס את הקומפיזציה ואולי אף להיפך...
מסכים
![]()
העמוד הראשון זה רק 'כותרת' לגלריות...לחץ על הכותרת\תמונה כדי להכנס לגלריה.נכתב ע"י יעקב1;378965:אוקי, עברתי על כל הצילומים בעמוד הראשון.
ראשית, טנקס על הקישור, נכנס למועדפים, בהחלט חומר טוב.
לא חסרים שם צילומים עם חלקים שרופים (בעיקר עם שמים שרופים אבל לא רק)נכתב ע"י יעקב1;378965:כשאני אמרתי שנמנעים משרוף הכוונה במקום בו הוא לא משרת את מטרת הצילום המרכזית אלא נגרם מחוסר ברירה, כי הצלם מעוניין להבהיר פריים שלם על חשבון שרוף.
רוב הצילומים שם השרוף הוא הסיפור של הפריים. הרקטות הבוערות, קרן השמש על המים וכדו'
החתירה היא להביא צילום שאין שרופים כלל, כמובן שלפעמים הסצנה חזקה יותר מהטכניקה ובאמת ישנם מצבים של חוסר ברירה. אך אם אפשר להעביר את האווירה כשבחלק השרוף הדמויות יהפכו לצלליות אז זה מה שנעשה.
מצאתי את הגלריה המדוברתנכתב ע"י יעקב1;378965:וחיזוק לכך קיבלתי בצילומים של קבוצת כלייזמרים ערב פסח שהלכו מימין משה לכותל. שעת צהרים שמש חזקה. כמעט בכל צילום אם חשפת לפי הפרצופים קיבלת שרוף מכל חור. היו שם מנחם כהנא ואלכס ליבק. אני עצמי השתדלתי לחשוף כך שלא יהיו שרופים אך זה עצבן אותי כי היה קשה מאוד להוציא תמונה טובה או שחור מידי או שרוף מידי.
התעניינתי אצלם באופן החשיפה ומנחם אמר שאין מה לעשות. עדיף חשוך משרוף. תצלם הרבה ובסוף תוציא צילום אחד ללא שרוף עם נקודות אור במקומות הנכונים.
אל תביא דוגמא מהגלריה שהתפרסמה כי מנחם צריך להביא ל AP צילום אחד אני צריך לחזור עם 30+
אבל יש שם לפחות צילום אחד שתיים ללא שרופים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים