זה מה שהיה כתוב היום ברשות הרבים ביתד נאמן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לילי 1;n5063097:
במה השירות הזה שונה מהשרות שהמטפלות שלך נותנות?

זה אמיתי מה שכתבת?
יש שעות עבודה מוגדרות וידועות מראש.
תבקשי מפקידה בבנק להכניס אותך אחרי שעת הסגירה ולתת לך שירות אישי...
לא ח"ו בחינם אנחנו לא נצלניות ואולי נסיע אותה הביתה אח"כ, זה לא רציני, נכון ?

[בדיוק השנה התארגנה משלחת של הורים וביקשה שהמעון יפעל גם בחופש על ידי מטפלות שמסכימות לעבוד בחופש,
ושלא תבינו לא נכון מעון יוצא לחופש של פחות משלושה שבועות...כמובן שזה אסור ובניגוד לכל הנהלים התקינם,
יעצתי להם יארגנו את הקייטנה הזאת עם המטפלות שלי כל יום בבית של הורה אחר...כולם ברחו מהרעיון..]

• הוסף לסימניות
בחירה?
אז אין לי היום זמן לשעות נוספות נסגור את המעון ונשאיר את הילד שהוריו מאחרים ברחוב או נעול בפנים..
"כי היום לא באלי שעות נוספות"

טוב, ברור שלא לזה התכוונתי.

אני אומרת שבשעות נוספות העובד יודע מראש מתי הוא יעבוד שעה נוספת, נערך לזה בהתאם והרבה עובדים מעוניינים בזה.

אף מטפלת לא רוצה את כספי הקנסות - כל מטפלת רוצה לחזור הביתה בזמן.
]

נכון מאוד! המטפלות אינן מעוניינות בזה, וזה אכן מאוד חכם לגבות בהו''ק, אבל, להעביר את הסכום במלואו למטפלת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Tperkal;n5063101:
כאמא,
אני עדיין חושבת שהקנס אמור להגיע למטפלת.
היא זאת שנשארה, והתעצבנה, ואיחרה הביתה, ואולי גם השתנו לה תוכניות.
זה קצת שונה מלקבל קנס על חניה באדום לבן.

וחנייה בכחול לבן [100 שקל קנס] נשלם ישירות לפקח
ובמכס? ובמס הכנסה? ובבית משפט?

אני חותכת את הדיון עכשיו כי הוא לא מוביל לשום מקום רק שתדעו -
שיש מדינות בעולם הלא נאור שאת הקנסות משלמים כאן ועכשיו...והמדינות האלה הכי מושחתות בעולם.

תפנימו - קנס במעון זה לא צ'ופר למטפלת זה בשביל שלא יהיה צורך שוב בקנס - תגיעו בזמן ואל תקבלו קנס לעולם.

• הוסף לסימניות
אות לי, אם הקנס הוא רק כדי למנוע איחורים, מה אכפת לך להעביר אותו למטפלת שתרגיש שקיבלה פיצוי מסוים?
למה ההנהלה לוקחת אותו לעצמה? זה הרי לא כדי לצ'פר מישהוא, בוודאי לא את ההנהלה.
אולי תעבירו את הקנס לתמ"ת.

את לא רוצה שהמטפלות תהיינה בייביסיטריות, אבל משווה אותן לפקח/ שוטר. תפקיד הפקח הוא לקנוס, ועל זה הוא מקבל משכורת. תפקיד המטלת קרוב יותר לבייביסיטר מאשר אוכפת חוקים.

• הוסף לסימניות
הפרסום הזה הוא פשע ממש!!!!!! נכון שזה החוק ומבחינת התמ''ת שנעבוד גם בשבת צריך קודם כל לב יהודי חם ולהבין את צורך העובדות במעון שיש להם גם בית וקניות וסידורים לשבת ומספיק אידיוט אחד שילשין לתמ''ת ומי שהגיע למעון שידוע מראש שאלו הכללים שלו נראה לי שזה על דעת כן גם מבחינה הלכתית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n5063121:
וחנייה בכחול לבן [100 שקל קנס] נשלם ישירות לפקח
ובמכס? ובמס הכנסה? ובבית משפט?

אני חותכת את הדיון עכשיו כי הוא לא מוביל לשום מקום רק שתדעו -
שיש מדינות בעולם הלא נאור שאת הקנסות משלמים כאן ועכשיו...והמדינות האלה הכי מושחתות בעולם.

תפנימו - קנס במעון זה לא צ'ופר למטפלת זה בשביל שלא יהיה צורך שוב בקנס - תגיעו בזמן ואל תקבלו קנס לעולם.

א. מעולם לא קיבלתי קנס כימעולם לא אירחתי
ב. המטפלת היא לא פקח ולכן כשלוקחים קנס מההורים כדי ללמד אותם לקח- הוא צריך להגיע למטפלת. לא הסברת למה הוא מגיע למעון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n5063112:
זה אמיתי מה שכתבת?
יש שעות עבודה מוגדרות וידועות מראש.
תבקשי מפקידה בבנק להכניס אותך אחרי שעת הסגירה ולתת לך שירות אישי...
לא ח"ו בחינם אנחנו לא נצלניות ואולי נסיע אותה הביתה אח"כ, זה לא רציני, נכון ?

]

אמיתי, אמיתי לחלוטין
לדעתי, את המנצלת! (לא את, המערכת שלך)
מה ההבדל אם אחרתי, זה כבר קרה, והמטפלות נשארו במיוחד בשבילי.
למה שה"קנס" לא יגיע ישר לידיהן, לא כתשלום, אין אפשרות לשלם על שעות שהן אחרי שעות העבודה, אלה כפיצוי קטן. ולקחתי אותן הביתה לא כי הייתי חייבת, לרוב הנשים במעון אצלינו אין רכב. אלה פשוט, שוב, כמחווה אנושית. פיצוי.

ובמעון אצלינו אין איחורים בכלל. אם אני באה בחמישה לארבע, סיכוי טוב שאני האחרונה

• הוסף לסימניות
כתבתי שאני לא אכתוב יותר...אבל כשלא מבינים אין לי ברירה..

אין כסף במעון
הורים לא משלמים שכר למטפלות לא לגננות או למנהלת
לא שכר בסיסי ולא שכר עקיף, לא שכר על איחור ולא בקשיש

תשלומים מהסוג הזה היו מקובלים לפני מעל 30 שנה [בתחילת דרכי :eek: ]
והם היו תשלומי שוחד ובקשיש.

וסתם שאלה - לאחר שעות הפעילות ניתן להורה לשלם את הקנס ישירות למטפלת,
והרשת במקביל תחייב את המטפלת עבור התאורה הנוספת - המזגן שעבד מעבר לשעה 14:00..
על התפוח מהמטפלת נתנה לילד ממטבח המעון - ועל מערכת האבטחה שעבדה זמן נוסף...

נשב בכל סוף חודש ונתחשבן על האגורות האלה

תכניסו טוב לראש קנס הוא הרתעה - קנס הוא לא תשלום.

ולמי שכתבה משהוא בסגנון של זה לא את - זה הרשת שלך
אז אני וכל הצוות גאות מאוד ברשת שלנו - הרשת שלנו זוכה שנה אחרי שנה באות ניהול תקין מהתמ"ת...

• הוסף לסימניות
ההבדל הוא בהגדרה.
האם זה קנס או פיצוי.
קנס- משלמים כדי להרתיע מלעשות זאת שוב.
פיצוי- משלמים כי הבינו שעשו פה משהו לא טוב, איחרו למטפלת וזה לא פיר כלפיה. לכן מפצים אותה.

אות לי, את רואה את זה כקנס להרתעה.
האמהות- כפיצוי, כי הן לא צריכות הרתעה, גם ככה לא נעים להן מהמטפלת שהן איחרו.

יש מצב שהן יעדיפו לתת למטפלת פיצוי בסכום גבוה יותר ממה שאת תגבי כקנס.

את מסתכלת כמנהלת מערכת ורוצה שיהיה סדר, ולכן קובעת קנסות.
האמהות- מסתכלות על המטפלת בתור אישה שלא יפה שאיחרו לה.

השאלה היא- האם את מפצה מטפלת שהורה איחר לה??
אם את גובה קנס מה'מעסיקים' שלך על שאיחרו לך- 'מעסיקים' במקרה הזה- ההורים.
לפי ההגיון גם העובדות שלך אמורות לגבות ממך, המעסיקה, קנס על שאיחרת להן את היציאה.

תגידי שזה לא אשמתך כי ההורים איחרו ולא את?
גם ההורים יגידו שזה לא אשמתןם כי לקוח איחר ועיכב אותם בעבודה.

• הוסף לסימניות
אני משתדל להתחשב במטפלות ולהגיע רבע שעה לפני הזמן, לכן אני מגיע ב-15:45 וביום שישי ב 12:45, לא מבין על מה הרעש ועל מי יש לרחם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n5062133:
אצלי זה עובד מאוד פשוט..
עד 30 דקות איחור קנס של 40 שקל
בין 30 דקות לשעה איחור 60 שקל
מעל שעה איחור...דיווח לרווחה...:eek:

וכמובן שאני רק מודיע להורים אודות הקנס...
את התשלום מורידים להם בהוראת קבע...

אם אני לא טועה אז הורה שנקנס מקפיד יופי על הזמנים...

אני אומרת להורים אנחנו גננות ומטפלות לא בייבי סיטריות..

אני אישית פעם אחרתי ב3 דקות ושילמתי 10 שח למטפלת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקופלת;n5063152:
אות לי, אם הקנס הוא רק כדי למנוע איחורים, מה אכפת לך להעביר אותו למטפלת שתרגיש שקיבלה פיצוי מסוים?
למה ההנהלה לוקחת אותו לעצמה? זה הרי לא כדי לצ'פר מישהוא, בוודאי לא את ההנהלה.
אולי תעבירו את הקנס לתמ"ת.

את לא רוצה שהמטפלות תהיינה בייביסיטריות, אבל משווה אותן לפקח/ שוטר. תפקיד הפקח הוא לקנוס, ועל זה הוא מקבל משכורת. תפקיד המטלת קרוב יותר לבייביסיטר מאשר אוכפת חוקים.

נראה לי שי כאן אי הבנה כלשהיא, במטפלות דנן לא מקבלות מההנהלה שקל מעבר לשעה 16:00 לעומת אות לי שמשלמת להם להם על השעה הזו וזה חלק משעות העבודה שמסוכמות עם המטפלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Tperkal;n5063474:
רק דבר אחד עדיין מפריע לי-
למה לא מקבלים במעון צהריים ביום שישי?

זה לא בסדר ולא חוקי.
יש מעונות שנותנים פיתה עם משהו מזין בפנים (טונה)
יש מעונות שנותנים פיצה.
יש שגם את זה לא.

• הוסף לסימניות
אני דווקא מתחברת לגישה של אות-לי.
לא נראה לי שנעים למטפלות להתווכח עם הורים האם אחרו בחמש או בשמונה דקות ואז לקבל כמה שקלים כמו קבצניות :(.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;n5063500:
זה לא בסדר ולא חוקי.
יש מעונות שנותנים פיתה עם משהו מזין בפנים (טונה)
יש מעונות שנותנים פיצה.
יש שגם את זה לא.
בכלל לא בקטע של 'לקבל כל מה שמגיע לי', אבל זו באמת אחת הבעיות הקשות שלי ביום שישי בצהרים - יש לי רק ילדים במעון ואני מוצאת את עצמי טורחת להכין להם בלבד ביום שישי הפנוי והמענג שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלישקף;n5063517:
בכלל לא בקטע של 'לקבל כל מה שמגיע לי', אבל זו באמת אחת הבעיות הקשות שלי ביום שישי בצהרים - יש לי רק ילדים במעון ואני מוצאת את עצמי טורחת להכין להם בלבד ביום שישי הפנוי והמענג שלי.

אז אני ממילא מכינה... כי גם ההורים של הילדים רעבים לפעמים ;)
רק מה - כל סדר היום של הילדים משתבש, הם בד"כ אוכלים במעון באזור 11:30 ואח"כ הולכים לישון. ביום שישי הם הרבה פעמים נרדמים לי בדרך הביתה, ולכי תנסי להעיר אותם... אחרי חצי שעה הם מתעוררים רעבים, אוכלים ולא מוכנים לחזור לישון.
אתם מבינים לבד איך נראה המשך יום שישי כזה עם ילדים עיפים ועצבניים :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Tperkal;n5063474:
רק דבר אחד עדיין מפריע לי-
למה לא מקבלים במעון צהריים ביום שישי?

לא מקבלים? מקבלים ועוד איך מקבלים -
סליחה על האיכות של הצילום..צילמתי את זה כרגע הלוח ההודעות להורים -
צבעוני - גלוי לכל עיין - שקוף - מוצג כפי שדורש החוק לעיני ההורים

תפריט שבועי מחייב:

קבצים מצורפים

• תפריט 1.jpg
    תפריט 1.jpg
    KB 41.7 · צפיות: 58
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n5063707:
לא מקבלים? מקבלים ועוד איך מקבלים -
סליחה על האיכות של הצילום..צילמתי את זה כרגע הלוח ההודעות להורים -
צבעוני - גלוי לכל עיין - שקוף - מוצג כפי שדורש החוק לעיני ההורים

תפריט שבועי מחייב:

לא בכל מעון כנראה.
כלומר,
לוח גלוי לעין יש ולא בדקתי אם בשישי יש תפריט - אבל בדו"ח היומי האישי של הפעוט כתוב מה הוא אכל, ואצלנו זה בדרך כלל פרי.

במעונות לא מקבלים עוף? למה הכל סויה ודגים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה