- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;370819:אלא מה, מאנשים חרדים מצפים להתנהגות טובה יותר
בצדק
אדם חילוני מייצג את עצמו
אדם חרדי מייצג את הקב"ה
קוראים לזה "חילול השם"
נכתב ע"י ליבי;370819:אלא מה, מאנשים חרדים מצפים להתנהגות טובה יותר
סיכמת את כוונתי בתגובתך הקצרה.נכתב ע"י אברהם;370826:בצדק
אדם חילוני מייצג את עצמו
אדם חרדי מייצג את הקב"ה
קוראים לזה "חילול השם"
הייתי מוסיף לכל המתחסדים שמדברים גבוהה גבוהה על גניבות מהמכולת וחילונים הגונים, שרק יזכרו מתי פעם האחרונה הם שילמו ארנונה כפי החוק והתורה ולא נדבר על שימוש בכרטיסיות נוער וזכאי... בימינו קצת נשכח שלא כל גוף גדול הוא 'המדינה' שמותר (או שלא , מי התיר?) לגנוב ממנה. הבנקים בכרטיסי סטודנט, הסלולארי שרשום על העסק של הגיס והקנייה המשותפת עם השכנה של הטיטולים בזול הם גם גניבה מוצהרת בדיוק כמו תמונה של צלם. וכן, בדיוק כמו מערכת הפעלה פרוצה של מייקרוסופט. ולמען האמת שאפילו מערכת שנקנתה ע"י החמות שעובדת במשרד החינוך זה גם גנוב במידה מסויימת.נכתב ע"י שלמה;370851:הזכרתם לי אפיזודה מעניינת:
באחד מימי עיון משנים עברו, המרצה שאל: מי כאן משתמש בPS גרסה....?
מספר לא מועט הרימו בגאווה את ידיהים אל-על.
באותה נשימה המרצה שאל: למי יש חוקי?
הצחוק שהתגלגל שם עוד מהדהד באוזניי.
אני לא חושב שהם צודקים שמותר להוריד תמונות מוקטנות מהאתר.
אני בהחלט יכול להבין את קו החשיבה שלהם.
חסרים אתרי אינטרנט בעולם שיש להם תמונות מסחריות בתשלום ויש להם גם תמונות חינמיות?
ובאשר למכולת. אם אני אגש אילך הבייתה, ברור שלא אוריד דבר ללא תשלום.
אם משהוא יביא אליי הבייתה, אני בהחלט יכול לחשוב שהוא רוצה לפנק אותי...
לכל אלו שרוממות אל בגרונם....
יש כאלו ששואלים על דבר שהם לא הולכים לעשות ממנו שימוש מסחרי.
דבר שאם היו מורידים, אף אחד לא היה יודע מזה!!!
ולמרות זאת, מצד והייתם נקיים וכו' הם שואלים. באים ותוקפים אותם?
נכתב ע"י שלמה;370851:לכל אלו שרוממות אל בגרונם....
יש כאלו ששואלים על דבר שהם לא הולכים לעשות ממנו שימוש מסחרי.
דבר שאם היו מורידים, אף אחד לא היה יודע מזה!!!
ולמרות זאת, מצד והייתם נקיים וכו' הם שואלים. באים ותוקפים אותם?
גם אם היו חסרים אתרים כאלה, גם אם הם לא היו קיימים בכלל - עדיין היה אסור לגנוב. לצורך העניין, את תמיר לא מעניין אם יש או אין אתרים שמספקים תמונות בתשלום/בחינם. הוא לא רוצה שיגנבו את התמונה שלו, נקודה.נכתב ע"י שלמה;370851:חסרים אתרי אינטרנט בעולם שיש להם תמונות מסחריות בתשלום ויש להם גם תמונות חינמיות?
נכתב ע"י רבקה אריאל;370858:גם שימוש פרטי - אסור ללא קבלת רשות מפורשת.
נכון, אז אף אחד לא היה יודע מזה. אף אחד גם לא יודע שאתה משתמש בפוטושופ CS4 פרוץ (נניח). אבל זה לא הופך את זה למותר.
אני פשוט טוענת שחייבים לשנות את החינוך אצלנו, ללמד שגם גניבת קניין רוחני היא אסורה.
א: אני חולק מכול וכל על הגישה שזה מתוך חינוך לוקה בעניין קנין רוחני. ממש לא נכון!!! אם כבר יש פה חינוך לא ראוי הוא ברמה כללית יותר ולא בענייני קניין רוחני. הדור היום חונך שמה שחינם, הוא שלך. וזה כולל את אלו הממלאים את תיקיהם בעוגיות במימון הכנסת אורחים רשב"י שיהיה להמשך היום... וזה כולל את הקוראים את העיתון של השכן כי זה הרי לא מזיק וזה גם כולל את המציתים סיגריה מגפרורי ביהכנ"ס כי הוא מתפלל קבוע פה. הגישה שלנו היום היא (מתוך טעות) שיש עסקים ובהם כתוב בגדול שעולה כך וכך ויש בחינם, כמו בכותל ובליז'ענסק. ולכן מותר 'להרים' ערימה של חינמונים מהרשת השכונתית לעטוף את הזכוכיות לפני שעוברים דירה, זה הרי בחינם. ופה הטעות. לא כל מה שלא עולה כסף הוא בחינם. יש איזה שהוא שטח אפור. תראו, תהנו, אבל אל תשתמשו. זה לא שלכם. ואין לזה קשר לקניין רוחני. זה קשור לחוסר מודעות לשטח האפור. שבו חלק מותר וחלק אסור.נכתב ע"י רבקה אריאל;370858:.
אני פשוט טוענת שחייבים לשנות את החינוך אצלנו, ללמד שגם גניבת קניין רוחני היא אסורה.
ובקשר לזה:
גם אם היו חסרים אתרים כאלה, גם אם הם לא היו קיימים בכלל - עדיין היה אסור לגנוב. לצורך העניין, את תמיר לא מעניין אם יש או אין אתרים שמספקים תמונות בתשלום/בחינם. הוא לא רוצה שיגנבו את התמונה שלו, נקודה.
הבורות הזו קיימת אצל החילונים באחוזים נמוכים יותר, ולדעתי המודעות צריכה לגדול גם אצלנו. שאנשים ידעו שאסור להשתמש בקניין רוחני ללא תשלום ו/או רשות מפורשת, ואז לפחות אף אחד לא יגנוב בטעות. כמובן שיהיו אנשים שיגנבו בכוונה, וכמובן שאצל החילונים גם כן יש כאלה, וכנראה שאצל החילונים האחוזים גם גדולים יותר.
אבל לפחות שלא יהיו גניבות בטעות, מתוך בורות.
אני ראיתי פעם משהו אחר. 'הטעימה בקנייה מעל 300 גר' בלבד'...נכתב ע"י שלמה;370864:שי, הזכרת לי את השלט בחנות פיצוחים: "אסור לטעום"
נכתב ע"י אושר;370867:לאחר שהשתמשו ביצירה שלי (ולא רק אחת) לשימוש מסחרי בלי לבקש רשותי וכמובן בלי לשלם לי, שאלתי את הרב שאנו פועלים לפי פסקיו והוא אמר לי שמבחינה הלכתית אין לי שום עילה לתבוע את ה"גזלנים" (או הגנבים, תקראו לזה איך שתקראו). אז לא תבעתי, ובתחילה התמרמרתי בליבי על העניין עד שהפנמתי, שאם כך אומרת ההלכה אז זהו מה שמגיע או לא מגיע לי. כשם שלא אוכל חלבי מיד אחרי בשר כך לא אתבע מה שעל פי ההלכה לא מגיע לי. אז לפני שמאשימים כאן יחידים או ציבור ב'גַנְּבָנוּת' כדאי ללמוד היטב מפי רב פוסק הלכה מה באמת הדין עפ"י היהדות ולא עפ"י הבנתו האישית של כל אחד.
נכתב ע"י שי דרומי;370857:הייתי מוסיף לכל המתחסדים שמדברים גבוהה גבוהה על גניבות מהמכולת וחילונים הגונים, שרק יזכרו מתי פעם האחרונה הם שילמו ארנונה כפי החוק והתורה ולא נדבר על שימוש בכרטיסיות נוער וזכאי... בימינו קצת נשכח שלא כל גוף גדול הוא 'המדינה' שמותר (או שלא , מי התיר?) לגנוב ממנה. הבנקים בכרטיסי סטודנט, הסלולארי שרשום על העסק של הגיס והקנייה המשותפת עם השכנה של הטיטולים בזול הם גם גניבה מוצהרת בדיוק כמו תמונה של צלם. וכן, בדיוק כמו מערכת הפעלה פרוצה של מייקרוסופט. ולמען האמת שאפילו מערכת שנקנתה ע"י החמות שעובדת במשרד החינוך זה גם גנוב במידה מסויימת.
אז נא לא לאבד פרופורציות. כבר אמרו פה 'רובם בגזל' ולא רק חברי פרוג.
נכתב ע"י שי דרומי;370863:א: אני חולק מכול וכל על הגישה שזה מתוך חינוך לוקה בעניין קנין רוחני. ממש לא נכון!!! אם כבר יש פה חינוך לא ראוי הוא ברמה כללית יותר ולא בענייני קניין רוחני. הדור היום חונך שמה שחינם, הוא שלך. וזה כולל את אלו הממלאים את תיקיהם בעוגיות במימון הכנסת אורחים רשב"י שיהיה להמשך היום... וזה כולל את הקוראים את העיתון של השכן כי זה הרי לא מזיק וזה גם כולל את המציתים סיגריה מגפרורי ביהכנ"ס כי הוא מתפלל קבוע פה. הגישה שלנו היום היא (מתוך טעות) שיש עסקים ובהם כתוב בגדול שעולה כך וכך ויש בחינם, כמו בכותל ובליז'ענסק. ולכן מותר 'להרים' ערימה של חינמונים מהרשת השכונתית לעטוף את הזכוכיות לפני שעוברים דירה, זה הרי בחינם. ופה הטעות. לא כל מה שלא עולה כסף הוא בחינם. יש איזה שהוא שטח אפור. תראו, תהנו, אבל אל תשתמשו. זה לא שלכם. ואין לזה קשר לקניין רוחני. זה קשור לחוסר מודעות לשטח האפור. שבו חלק מותר וחלק אסור.
ב: כוונתו היתה שיש מקום לטעות ולחשוב שאלו תמונות בחינם וכפי שיש אתרים רבים כאלו. ולא שמתוך כורח השעה והחסר האקוטי בתמונות בזמנים הקשים כשלנו אז יש מקום להתיר להשתמש בחינם.
ג: שוב. אצל הציבור הכללי אין שטחים אפורים. או שלי או שלך. אין כזה דבר 'הושאל לביהכנ"ס לזיכוי הרבים' - ואם כך מותר גם לשאול את הספר לכל החג שיהיה בבית לילדים. כי זה הרי לזיכוי הרבים... ולכן העניינים יותר ברורים. לא קשור לחינוך על קניין רוחני בכלל. וגניבות ממש, דומני שיש יותר בציבור הכללי יותר מאצלינו, אבל זה כבר עניין למחקרים סטטיסטיים....
תקנו אותי אם טועה וסליחה אם פגעתי במישהו.
נכתב ע"י יריב;370890:סליחה על ההתפרצות אבל אני חייב להוסיף לכם איזה תבלין...
הגניבה ברשת או על גביי מדיה אינה דומה לגניבת מיטלטלין וכדאי להבין את השוני.
כאשר אדם מפיץ שיר או קובץ או תמונה או כל קניין רוחני הוא מעביר את הקניין בשלמותו עד לידיי המשתמש ואז מגביל את השימוש לצפייה רגעית בלבד.
אבל לא כך הדבר במיטלטלין שיושבים על מדף או בחנות וכן הלאה והלקיחה שלו היא לקיחה ברשות או גניבה.
והרי נאמר שבפני עיוור לא תיתן מכשול.
ועוד יש לומר שלגביי תמונות בעידן גוגל, אין למפיץ לצפות שברגע שתמונה עלתה לאינטרנט יישמרו זכויותיו ומכאן שעליו להפנים שייפגעו זכויותיו ולכן עליו למחול על זכויותיו כי אחרת שקול הדבר לאדם שמשאיר מזוודת כסף ברחוב אפל באישון לילה וכועס שלקחו אותה ורק לאחר מכן צועק געוולד.
פני הדברים הם שסביבת האינטרנט והמדיה כולה פרוצה ופריצות שולטת בה.
חברות התוכנה לדוגמא יכולות למנוע פריצה ושימוש לא מורשה בתוכנות שלהם אבל יש להם אינטרס שכן יפרצו וכן ישתמשו בתוכנה שלהם ולכן האבטחה משונמכת.
הרבה מאד חברות מנצלות את הפריצות לצורך תביעות וזה פרנסתם כולל חברות המפרסמות בפרוג ולא ארחיב עליהם את הדיבור רק אומר שמדובר בטכניקה ברורה למלכד את ה-"גנב" כדי לדרוש ממנו תשלום מופקע.
אני כמפיץ קוד דואג ליידע את לקוחותי שאין להם אפשרות או זכות להשתמש בקוד שאני מעביר להם פרט לשימוש שהוסכם עליו, זה לא מספיק, כי הלקוח יכול להיות שבוי בקונספט שבאינטרנט הכל פרוץ. יש לי גם מערכת מעקב אחר הקוד ובמידה ונעשה בו שימוש אחר מייד אני מיודע ויוצר איתו קשר. לרגע אני לא חושב שהוא גנב, אלא כמצוות הרב אני מבהיר שזכויות היוצרים שלי בקוד אינם ניתנים להפרה ואני מקפיד על זכויותיי, והפגיעה בזכויות נפסקת.
ככלל,נפסק לגביי שיר שכולם כבר העתיקו אבל עדיין נמכר בחנויות המוזיקה הזכויות שמורות לבעליו כל עוד הוא מרגיש כך וחושב להתפרנס משיר זה.
ולכן כל אלו שמדברים על גניבת תמונה, זה לא נכון, זה לא גניבה קלאסית והתמונה לא עזבה את ידי בעליה.
אל תשוו בכלל את הפרת הזכויות בעולם החילוני עם החרדי.
רוב ימיי הייתי חילוני וראיתי אצל חברים 100% מערכות הפעלה משוכפלות!
היום אני חרדי וסביבי מס' רב ביותר של מחשבים עם מערכות הפעלה ברשיון. (מעל 50%)
למה? כי זה לצורכי עבודה, כדיי לקבל עדכונים, קיבלתי מלקוח, היה מבצע. באמת לא חשוב.
א: אני מניח שכבר ראיתם למעלה שלכאורה אין איסור להשתמש ביצירה של אחר לצורך פרטי מדין זה נהנה וזה לא חסר.נכתב ע"י רבקה אריאל;370886:בקיצור, חלק מהטענות שלך בכלל לא מדברות על גניבות, והשאר מדברות על גניבות שאתה אולי עושה, ואולי גם הרבה אנשים אחרים פה, אבל יש גם הרבה אנשים שלא. או בקיצור: אפשר גם אחרת.
נכתב ע"י tamiro;370686:יש משהו שאני לא מצליח להבין....
דווקא כאן, במקום שמצהיר על עצמו כדתי/חרדי
דווקא כאן צריך להסביר לאנשים שלא מורידים תמונות ללא אישור?
ולא משתמשים בתמונות מבלי לקנות אותן או לקבל אישור לשימוש?
כשנרשמתי לכאן הייתי צריך לענות על שלוש שאלות בנושאים שונים ביהדות, פלא שלא ביקשו ממני להסביר את המושג לא תגנוב....
מה הולך כאן?
למה דבר שכ"כ ברור לציבור חילוני שנמצא בהמון פורומים דומים
לא ברור לציבור שומר תורה ומצוות (לפחות את חלקן...)
או שזה רק אני שמרגיש ככה לאחרונה בפורום הזה
...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים