- הוסף לסימניות
עכשיו סיימתי קורס של עיצוב ומיתוג, ואני רוצה לשתף אתכם לפחות בדבר אחד מאוד בסיסי שלמדתי שם.
ייתכן ולחלקכם הנושא לא חדש, גם לי הוא היה מוכר, אבל לא כזה מוחשי וברור עם קבלות.
הסכיתו:
בחינת המתחרים.
לפעמים אתם עומדים בחנות ולפניכם מוצרים דומים מחברות שונות, אתם תתחילו לבדוק ולהשוות מחירים, אבל מה שישפיע עליכם ברגע הראשון זה העיצוב. אין מה לעשות, אם העיצוב יקלע למטרה - לא תפספסו את המוצר.
איך נגרום למוצר או לפרסומת לא להתפספס?
פשוט מאוד.
לפני שיושבים על ביצוע כמו 'שלט לחנות בגדים' לא נשב מול המחשב ונתחיל לקשקש.
אלא חובה עלינו לקחת את עצמנו ולנסוע למקום, לבחון את השטח, ולפי זה נעבוד.
נעשה את צבע השלט שונה מכל השלטים שבאיזור, נבדוק אם השמש על פני השלט או מאחוריו, וכן בלילה, וכו'.
אותו הדבר לגבי אריזת מוצר. נבחן את האריזות המתחרות ונעשה את שלנו בצבע ובעיצוב שונה ומתאים.
בקיצור, אם נשב מול המחשב שעות ונתקשקש, זה יכול להיות יפה כאן, אבל לא בשטח.
ויזואל.
אתם עושים כ. ביקור לחנות מחשבים, אתם בוודאי תתחילו לחפש תמונות ואיורים של מחשב, עכבר וכו' כדי לקשר את הנושא עם ויזואל.
אז שלא.
הרבה יותר חכם ומעניין זה לעשות ויזואל מישני ועמוק יותר.
כמו למסגר את כל הכרטיס בתוך מסך. או להוסיף ללוגו חוט של עכבר, וכו'.
חוויה.
ובשביל זה פתחתי את האשכול.
הרעיון הגדול שעומד מאחורי פרסומת מצליחה זה החוויה.
לשם הדוגמא ניקח רכב שטח, ומי שאוהב את האקשן יבין למה הכוונה.
אתה רואה פרסומת של הג'יפ מנתר על דיונות חול, מאחוריו שובל אבק וכולו מלוכלך בבוץ, והנהג מפסוט...
כשתקנה רכב כזה, ישר תעלה התמונה הזו בראשך, ולפי זה תשפוט. אתה תזכור כמה כיף היה לו לנהג שם.
עוד דוגמא:
פרסומת למסעדה. תמונה חדה של שולחנות מפוארים, נברשות משתלשלים, הכלים מצוחצחים ומבהיקים, מלצרים עומדים הכן לבקשתך, והאוכל, כיד המלך. אתה ישר נכנס לתוך החוויה הזו של האוכל המפנק, ובאמת כשתכנס לשם (כמובן שלא הגזימו בפרסומת) תרגיש את החוויה שחשת כשראית את הפרסומת.
כשאתה קונה מוצר שמפורסם בכל העולם, אתה ממשש אותו ומרגיש שיש לך ביד משהו חוויתי.
אתם הגרפיקאים צריכים לתת תחושת חוויה כשאתם עושים פרוייקט למישהו, (פרוייקט דירה נאה עשה זאת בשלמות)
אתם עושים עלון לתרומות, תתנו הרגשה שאני עושה חסד ומציל משפחה. או פרוספקט למוצרי טיפוח, תנו תחושה של ריח רענן ואביבי, צבעים סגול וורוד עדינים, עיצוב גלי ואלגנטי. כשעקרת בית תביט בחנות על המוצר, היא ישר תזכור את הפרסומת החוויתית.
תגידו אתם איזו חוויה זה לפתוח אריזה של מסך חדש, הכל מעוצב בקפידה, עוד שקית, ועוד פיסת קרטון, כיף למשש את האריזה - חוויה.
אל תגידו אני רק גרפיקאי וזה לא קשור אלי. המעצבים הגדולים הם אלו שהצליחו לשדר חוויות בעיצוב.
בהצלחה לכולם.
המשך יבוא ב"נ.
ייתכן ולחלקכם הנושא לא חדש, גם לי הוא היה מוכר, אבל לא כזה מוחשי וברור עם קבלות.
הסכיתו:
בחינת המתחרים.
לפעמים אתם עומדים בחנות ולפניכם מוצרים דומים מחברות שונות, אתם תתחילו לבדוק ולהשוות מחירים, אבל מה שישפיע עליכם ברגע הראשון זה העיצוב. אין מה לעשות, אם העיצוב יקלע למטרה - לא תפספסו את המוצר.
איך נגרום למוצר או לפרסומת לא להתפספס?
פשוט מאוד.
לפני שיושבים על ביצוע כמו 'שלט לחנות בגדים' לא נשב מול המחשב ונתחיל לקשקש.
אלא חובה עלינו לקחת את עצמנו ולנסוע למקום, לבחון את השטח, ולפי זה נעבוד.
נעשה את צבע השלט שונה מכל השלטים שבאיזור, נבדוק אם השמש על פני השלט או מאחוריו, וכן בלילה, וכו'.
אותו הדבר לגבי אריזת מוצר. נבחן את האריזות המתחרות ונעשה את שלנו בצבע ובעיצוב שונה ומתאים.
בקיצור, אם נשב מול המחשב שעות ונתקשקש, זה יכול להיות יפה כאן, אבל לא בשטח.
ויזואל.
אתם עושים כ. ביקור לחנות מחשבים, אתם בוודאי תתחילו לחפש תמונות ואיורים של מחשב, עכבר וכו' כדי לקשר את הנושא עם ויזואל.
אז שלא.
הרבה יותר חכם ומעניין זה לעשות ויזואל מישני ועמוק יותר.
כמו למסגר את כל הכרטיס בתוך מסך. או להוסיף ללוגו חוט של עכבר, וכו'.
חוויה.
ובשביל זה פתחתי את האשכול.
הרעיון הגדול שעומד מאחורי פרסומת מצליחה זה החוויה.
לשם הדוגמא ניקח רכב שטח, ומי שאוהב את האקשן יבין למה הכוונה.
אתה רואה פרסומת של הג'יפ מנתר על דיונות חול, מאחוריו שובל אבק וכולו מלוכלך בבוץ, והנהג מפסוט...
כשתקנה רכב כזה, ישר תעלה התמונה הזו בראשך, ולפי זה תשפוט. אתה תזכור כמה כיף היה לו לנהג שם.
עוד דוגמא:
פרסומת למסעדה. תמונה חדה של שולחנות מפוארים, נברשות משתלשלים, הכלים מצוחצחים ומבהיקים, מלצרים עומדים הכן לבקשתך, והאוכל, כיד המלך. אתה ישר נכנס לתוך החוויה הזו של האוכל המפנק, ובאמת כשתכנס לשם (כמובן שלא הגזימו בפרסומת) תרגיש את החוויה שחשת כשראית את הפרסומת.
כשאתה קונה מוצר שמפורסם בכל העולם, אתה ממשש אותו ומרגיש שיש לך ביד משהו חוויתי.
אתם הגרפיקאים צריכים לתת תחושת חוויה כשאתם עושים פרוייקט למישהו, (פרוייקט דירה נאה עשה זאת בשלמות)
אתם עושים עלון לתרומות, תתנו הרגשה שאני עושה חסד ומציל משפחה. או פרוספקט למוצרי טיפוח, תנו תחושה של ריח רענן ואביבי, צבעים סגול וורוד עדינים, עיצוב גלי ואלגנטי. כשעקרת בית תביט בחנות על המוצר, היא ישר תזכור את הפרסומת החוויתית.
תגידו אתם איזו חוויה זה לפתוח אריזה של מסך חדש, הכל מעוצב בקפידה, עוד שקית, ועוד פיסת קרטון, כיף למשש את האריזה - חוויה.
אל תגידו אני רק גרפיקאי וזה לא קשור אלי. המעצבים הגדולים הם אלו שהצליחו לשדר חוויות בעיצוב.
בהצלחה לכולם.
המשך יבוא ב"נ.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //