חיים אחרים. כדור פלא, ולא מפינג פונג...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1807533:
רק כוונתי היתה שההשתדלות שלו היא לא כל מה שמסביב לילד.. יש הרבה מעבר.
ומה אם שנה הבאה הילד יפול על רבה אחר , בלי סבלנות?
אה, רגע.. נרוץ לעשות אבחון , וניקח ריטלין.

רק בגלל הסכנות של הרבא'ים העתידים צריך לפחד :( (!!!!!)

בינתיים המציאות מוכיחה בדיוק את ההיפך, כשהרבי של שנה אחרי מקבל את הילד הוא לא מבין את בעלי מה היה הבעיה איתו שנה שעברה כי פשוט אי אפשר להכיר אותו.

שלא ישמע שאין בעיות והכל מושלם אצלו, ממש ממש לא, רק כל כך התרגלנו לדרך אחת שמותר גם לשמוע על דרך אחרת, זה הכל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1807533:
אח שלי קרה לו בדיוק אותו דבר (אמנם לא בעיות קשב) היה עם רבא'ים מקסימים שהכילו את הבעיות שלו והעצימו את מה שטוב, ואז , אז הוא נפל על רבה .... אני יחסוך ממכם תיאורים.
וכל החיים שלו הושפעו הלאה. כנ"ל אחים של בעלי , אנשים שירדו מהדרך בגלל רבה אחד שלא הסתדר עם קצת שטויות שהם עשו , ואולי אם היו מטופלים הם היו נשארים שם (במידה והיו צריכים.. אין לי מושג מה היה אז)

אם כולם היו כמו בעלך , כנ"ל החברה וכו' , מי היה צריך ריטלין?
הילד היה מתמודד יופי!
אבל כבר אמרו פה שהבעיה היא בכל הדרישות מסביב..
לא כולם מוכנים לסבול בגלל ילד אחד חמוד...

אולי לא נעים לכתוב מה שאני הולכת לכתוב עכשיו אבל ראוי שישמעו פעם עוד זווית ראיה.
מי שירד מהדרך ירד כי הוא לא התמודד עם היצרים שלו, רק מה לא נעים להגיד את זה אז הדבר הכי קל זה למצוא אשמים, המלמד בכיתה ג', המשגיח בישיבה קטנה, והכי טוב ההורים הם באמת אשמים בהכל---
אבל אני בספק גדול אם בבית דין של מעלה מקבלים את התירוצים האלה.
פעם שמעתי הרצאה מרתקת ממרצה דגולה(באמת!) בחינוך ילדים, ההרצאה היתה באמת מיוחדת אבל היא סיפרה סיפור, אני לא זוכרת את כל הפרטים אבל הרעיון היה, שהיה מלמד שלימד משהו את הילדים והפליג בתיאורים מפחידים איך הם יענשו בגהינום בגלל איזה מעשה שעשו, וכמובן סוף הסיפור שילד בכיתה ירד מהדרך רק מההפחדה שהמלמד הפחיד אותם והוציא לו את הטעם מלהיות יהודי שומר תורה ומצוות. (וכמובן כל המאזינות צקצקו בלשונן בצער)
כשהסתיימה ההרצאה הייתי מופעמת מכל ההרצאה אבל הסיפור הזה פשוט הטריד אותי, ולא נתן לי מנוחה, ניסיתי לחשוב מה מפריע לי פה ואז הבנתי:
בכיתה היו 30 ילדים, אם התוצאה המוכרחת של הפחדה כזו היא ירידה מהדרך, אז 30 ילדים היו אמורים לרדת מהדרך, אז למה המרצה מספרת לי רק על אחד? ספרי לי סיפור על גבורה עילאית של 29 ילדים שהתעלו על עצמם ולא ירדו מהדרך למרות שהיתה להם סיבה מוכרחת!!!!!!!
אבל הכי קל להפחיד ולשלול את המלמדים, המורות, ההורים ואני לא יודעת מי עוד, במקום להבין שלכל יהודי יש בחירה, ומה שהוא עושה זה בידיים שלו בלבד, יכול להיות שיש ילדים שעברו דברים פי מאה יותר קשים מאלה שירדו מהדרך ונשארו בה, וכאלה שהחיים שלהם בכלל לא היו גרועים ועזבו, למה?! כי כך הם בחרו ולא אף אחד אחר.

אני חייבת להעיר שברור שההורים והמורים צריכים לעשות את כל ההשתדלות שלהם לעשות את תפקידם על הצד הטוב ביותר. אבל אם ילד יוצא לא בסדר לא תהיה שום תועלת בלהאשים אחרים.

הסתיימה ההרצאה;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1807547:
חס וחלילה , ברור שמותר לשמוע , ואולי עדיף, להתרגל לדרך שאת אומרת.
בכלל , נשמע ממני שאני ממש בעד ריטלין , ממש לא.
אבל תמיד יש את אלו שחייבים לקחת, ויש את אלו שאפשר ועדיף להם להסתדר בלי.

(אמנם לא עשיתי אבחונים לילדים שאני מכירה שמטופלים , אבל כך זה נראה בכל אופן.. אולי אם הם היו הילדים שלי זה היה אחרת. אלו שאני מכירה זה או הורים שאין להם סבלנות, או ילד שאין לו ברירה אחרת.)

תשימי לב למה שאת כותבת בעצמך, אם להורים אין סבלנות, הילד צריך לקחת ריטלין!!!!!!
שיקחו בעצמם ריטלין, מה רע בזה כדור פלא כפי שכתב פותח האשכול:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1807525:
אמאלה איזה התנפלות-----

בעלי עשה את זה עם ילדים שאחרי שהם היו כבויים מהריטלין הוא ניסה בדרך אחרת. דבר שני, ילדים שלוקחים ריטלין אחרי שפגה השפעת הכדור, הם פי אלף יותר מסוכנים לסביבה מאשר בלי הכדור מלכתחילה.
ולזו שכתבה שאולי ילדים נפגעים ממנו כשהמלמד לא רואה, זה יכול לקרות גם עם ילד שהוא בסדר גמור ויורד לחיים של חברים בהפסקות ומתעלל ומציק בלי קשר לרטלין. (שמעתי לא מזמן סיפור כזה של חיים ולדר אני ינסה למצוא אותו ולהעלות לכאן.)

נקודה נוספת, הרבה כלים נלקחו בדורנו מארגז הכלים של המלמד ומכיוון שאין בידו כלים להתמודד, הדרך הכי קלה זה פשוט לכבות את הילד וזהו, לא צריך להתמודד.

אני יודעת שזה מעצבן לקרוא את מה שאני כותבת, אבל שכל אחד יבדוק מה דעתו האמיתית ולא מה הוא מושפע מהסביבה ואם לא מתאים לו מה שכתבתי שיוריד את המים ויסע הלאה...

א. אל תקחי את זה אישי. מותר לאנשים להאיר עוד צדדים בנושא הטעון הזה.
ב. נראה לי לפי דברייך שאת מכירה את בעית הריטלין רק מהתלמידים של בעלך ואני מאחלת לך שכל חייך לא תביני את מכלול ההתמודדויות עם ילד של הפרעת קשב.
וזה לא לגרוע מהמעלות שלהם, הם בהחלט מתמודדים עם שד שמתרוצץ בתוכם, והם המסכנים הראשונים.
ג. על איזה כלים שנלקחו מהרב את מדברת? מקוה שאת לא מתכוונת לסרגל או המקל, או למבטים המצמיתים והמשפילים שהיו בעבר, או לזה שהיו מעיפים חופשי לחצר כל מי שהחליטו שהוא מופרע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1807556:
במצבים מסוימים ברור שזה לא רק בגלל המלמד , אבל עצם זה שהם זוכרים את זה עד גיל 40 (!) ומקפידים עליו , אומר הרבה... ואני מדברת על רבא'ים שהיו מרביצים , משפילים ומתעללים.
כך שבהחלט יש מקום לומר שזה אך ורק באשמתם :mad:

רוצה דוגמית?
שמעתי לפני זמן קצר מי שסיפר שהרב'ה שלו הראה לו תמונה של כלב ואמר לו
"הנה, כזה בדיוק אתה. כלב."

זה משהו קטן .. הגזמתי?
מבטיחה לך שבשמיים הרבה הזה יתן את הדין על כך. לגמרי!
(ומקווה שלא נותרו כאלו היום)

הרבה יתן על כך את הדין, זה דבר אחד.
אבל אם הילד החליט לרדת מהדרך, גם הילד יתן על כך את הדין.
עובדה שיש כאלה שהשפילו אותם והם לקחו את זה למקום של צמיחה, וכאלה שהחליטו בבחירה (אולי לא מודעת, אבל לגמרי בחירה) לא להתמודד כמובן לא יאשימו את עצמם אלא ישלפו מהארכיון איזה דמות מהעבר ויאשימו אותה בירידה מהדרך.
את יכולה להסביר לי בראליות למה בן אדם אמור לרדת מהדרך אם המלמד הציק לו (שוב, לא מצדיקה את המלמד) אבל את החיים של מי הוא דפק את של המלמד או את של עצמו?!?!
עובדה שיש ילדים שעברו את אותו דבר ולא ירדו מהדרך מוכיחה שזה לא סיבה מוכרחת לירידה מהדרך.

יש כאן באשכול סמוך משל נפלא של התפו"א הביצה והקפה, אני חושבת שכדאי לקרוא ולהבין שסיבה מסוימת לא מולידה תוצאה מוכרחת, אלא מכלול של נתונים שגורמים לבנאדם לבחור כך לחיות את החיים שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1807002:
אשמח מאוד לקבל תשובה על זה:

וכן, האם מישהו שמבין בזה יודע לגבי התמכרות, מה הסיכונים?
לי יש נטייה להתמכרות, בכל מיני תחומים, אבל לא הצלחתי להתמכר לריטלין (אני לוקח כשמתחשק לי, פעם בשבוע או פחות מזה.)
נכתב ע"י GRN;1807115:
למבוגרים זה יקר. כי אין סבסוד.
יש סבסוד בדיוק כמו לילדים.
נכתב ע"י קרטופניק;1805455:
כיום עפ"י החוק, מורשים הרופאים עפ"י שיקול דעתם להוציא מרשם לריטלין. ואם רופא המשפחה שלך עושה בעיות תלך לרופא אחר שהוא פחות "יקה" וידו קלה על המרשם. יש הרבה כאלה.

במקרה שלי, סיפרתי לרופא שאני לוקח ריטלין (זה היה נכון, כי השגתי כדור כזה שהוכיח את עצמו, ויומיים אח"כ כבר הזמנתי תור לרופא) והוצאתי ממנו מרשם לשלושה חודשים.
כנראה לרופא שלך אין מחשב..
בכל מקרה, בקופת חולים מאוחדת, אם רופא רוצה לרשום מרשם מריטלין, קופצת לו מייד במחשב הודעה שנדרש אישור מומחה. אם האישור מומחה לא בתוקף הוא לא יכול לרשום את המרשם. (הדבר היחיד שאני יכול להעלות על הדעת הוא שרופא המשפחה שלך מתמחה בנוירולוגיה או פסיכיאטריה, ואז יש לו סמכות לרשום גם בלי אישור מומחה)

• הוסף לסימניות
ביביאר. כל אדם יתן את הדין בסוף וזה לא קשור לאשכול בכלל.
האשכול דן בנושא הריטלין - כן או לא, וכצפוי - יש דעות לכאן ולכאן.

וכמו שאמרו לפני, קצת קשה לקבל את מה שאת אומרת, ובהחלט עושה רושם שאת מכירה את הנושא רק מתלמידים של בעלך. אמא לילד כזה, מורה לילד כזה, או כזה בעצמו, (ואני יכולה להאמין שבמהלך האשכול השתתפו כמה וכמה כאלו היפראקטיביים) - ידברו בד"כ אחרת ממך.

אני לא יכולה לכתוב דוגמא ספציפית מחשש לשון הרע (ייתכן שיהיה פה מי שיזהה) אבל חוויתי מקרה של תלמידה, שכל המורות היו עם רצון בשמיים למנוע את הצורך בריטלין (לא המורה ההיא מח', הכופרת, ששותה נסקפה, היא דווקא צידדה. מורות אחרות.) והצליחו למנוע את זה במשך זמן. אי אפשר לתאר מה שהיה בזמן הזה.הדרך היחידה לתמצת את זה בשני מילים, זה חוסר - שליטה.

כמו שכתבו מעלי, ייתכן שאם היו נותנים בגיל צעיר יותר, הבעיה הייתה נפתרת והבנ"א היה רוכש הרגלים נכונים, אבל לא נתנו.

הב"א לא ידע פשוט לא ידע לשבת. את - לא יודעת להכין במבה במטבח הביתי שלך? היא לא. ידעה. לשבת. רצתה - מאוד! מעורר רחמים עד כמה היא רצתה. אבל לא ידעה.

לא אאריך בזה שיש שלב שגם הריטלין לא ממש עוזר. הוא עוזר לבנ"א, שפתאום מגלה כמה קשרים (חברתיים) הוא שרף מאחורה, כמה חומר (לימודי) אין לו ועוד, אבל זה לא הנושא.

וכן, אני מכירה כאלו שכל המורות טענו שהן צריכות ריטלין, ובסוף הן לא לקחו ויצאו מצויינות.
קשה לי לחשוב מה יכול היה להימנע מהם.

יכול לסבול מאחת או יותר מתופעות הלוואי הבאות:
- הערכה עצמית מהנמוכות ביותר
-תיסכול מתמשך , מתגבר והולך.
- בידוד חברתי ברמות שונות
-הפסד חומר לימודי בסיסי כמו קריאה, כתיבה, תרגילי חשבון בסיסיים ואנגלית.
-פיתוח נוגדים לכל מערכת בעלת כללים ומשמעת

מקווה שכל אחד ידע לעשות את ההחלטה הנכונה.

• הוסף לסימניות
קרטופניק,

איזה מסקנות אפשר להסיק?
שהאבחון שנעשה לך לא נכון?
למבוגר עושים אבחון באופן כזה, מבחן מול מחשב, נטילת ריטלין ומענה על שאלונים, לאחר כחצי שעה מבחן חוזר מול מחשב.
נוירולוג טוב יאבחן אותך לאחר התוצאה ב - 90% הצלחה

שהרופא משפחה שלך לא אחראי ופועל בניגוד לנהלים?

ש - 10 מ''ג ריטלין פותר לך את כל בעיות הילדות?
המינון למבוגר ששוקל ככל הנראה 70-80-90-100 ק''ג הוא הרבה יותר גבוה
10 מ''ג לא ידגדג לך את המוח..

ובכלל, ממתי ריטלין נותן 'טעם' בלימוד?

לסיכום, הפרעה בטוח יש, קשב וריכוז, כמעט בטוח שלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1807573:
ביביאר. כל אדם יתן את הדין בסוף וזה לא קשור לאשכול בכלל.
האשכול דן בנושא הריטלין - כן או לא, וכצפוי - יש דעות לכאן ולכאן.

וכמו שאמרו לפני, קצת קשה לקבל את מה שאת אומרת, ובהחלט עושה רושם שאת מכירה את הנושא רק מתלמידים של בעלך. אמא לילד כזה, מורה לילד כזה, או כזה בעצמו, (ואני יכולה להאמין שבמהלך האשכול השתתפו כמה וכמה כאלו היפראקטיביים) - ידברו בד"כ אחרת ממך.

אני לא יכולה לכתוב דוגמא ספציפית מחשש לשון הרע (ייתכן שיהיה פה מי שיזהה) אבל חוויתי מקרה של תלמידה, שכל המורות היו עם רצון בשמיים למנוע את הצורך בריטלין (לא המורה ההיא מח', הכופרת, ששותה נסקפה, היא דווקא צידדה. מורות אחרות.) והצליחו למנוע את זה במשך זמן. אי אפשר לתאר מה שהיה בזמן הזה.הדרך היחידה לתמצת את זה בשני מילים, זה חוסר - שליטה.

כמו שכתבו מעלי, ייתכן שאם היו נותנים בגיל צעיר יותר, הבעיה הייתה נפתרת והבנ"א היה רוכש הרגלים נכונים, אבל לא נתנו.

הב"א לא ידע פשוט לא ידע לשבת. את - לא יודעת להכין במבה במטבח הביתי שלך? היא לא. ידעה. לשבת. רצתה - מאוד! מעורר רחמים עד כמה היא רצתה. אבל לא ידעה.

לא אאריך בזה שיש שלב שגם הריטלין לא ממש עוזר. הוא עוזר לבנ"א, שפתאום מגלה כמה קשרים (חברתיים) הוא שרף מאחורה, כמה חומר (לימודי) אין לו ועוד, אבל זה לא הנושא.

וכן, אני מכירה כאלו שכל המורות טענו שהן צריכות ריטלין, ובסוף הן לא לקחו ויצאו מצויינות.
קשה לי לחשוב מה יכול היה להימנע מהם.

מקווה שכל אחד ידע לעשות את ההחלטה הנכונה.

מסכימה עם כל מילה!

ולא רק זה, הרבה מהילדים שצריכים ריטלין (ויותר ילדות) סובלים מהפרעת קשב ללא היפראקטיביות. הם לא מפריעים בכיתה כלל.

במקרה הטוב, האינטליגנציה שלהם מפצה על החולמנות, חוסר האירגון וכו'. (ילדה שלא מכינה כמעט אף פעם ש"ב, בדרך כלל אין לה את המערכת הנכונה להיום, יש לה מחברות שלא כתובה בהם מילה מתחילת השנה. אבל היא משתתפת בשיעור ועונה תשובות לעניין, זוכרת כל מילה שהמורה אמרה, ומקבלת מאה בכל מבחן בלי ללמוד)
ובמקרה הפחות טוב הם פשוט מסומנים כתלמידים בינוניים ומטה וצריך התערבות של הורים או מורים בעלי שאר רוח שמאמינים שהילד יכול יותר. אז לפעמים עזרה פרטנית או שיטות לימוד שונות עוזרות.

הדבר העצוב בזה הוא ששני הילדים, האילטלגנט וה'חלש' יגדלו למבוגרים שלא למדו כישורי חברה, ניהול זמן, סדר, שליטה באימפולסיביות ועוד כמה 'צרות'.

ב"ה שבימינו מאבחנים גם מבוגרים, ויש דרכים ללמוד את מה שהחסירו בילדות.
לדוג' ע"י אימון לADHD (קאוצ'ינג)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1806898:
אם ריטלין היה עובד גם על היצר הרע, הייתי גם ממליצה על כך,

סליחה, היצר הרע גורם לי להגיש מבחן רבע שעה אחרי שאני מקבלת אותו לא משנה כמה אני יודעת?

אולם כל מי שפניתי אליו בנושא טען שכשיש ציונים גבוהים אין צורך לגשת לאבחון
מה הקשר?:confused::confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nyb;1807600:
סליחה, היצר הרע גורם לי להגיש מבחן רבע שעה אחרי שאני מקבלת אותו לא משנה כמה אני יודעת?

אין קשר. חלק מהאנשים החכמים ביותר בעולם הם בעלי ADHD.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nyb;1807600:

הי! ברור שזה היצר הרע! ברררררררר.

את יושבת מול המבחן, כל החומר מאורגן ומסודר לך בראש, הקלמר מרוקן מפתקים ומנשורת עפרונות (יש בימינו?) ומלא בעטים מחודדים בצבעים שחור ואדום (את בכלל לא אוהבת להשתמש בסגול ובירוק. זה מבלבל את העין) כולך מלאת מרץ להוכיח למורה את ידיעותיך, כותבת את המילה הראשונה: "נפוליאון"
ואז מגיע.

טה טה טם!

את מביטה סביבך ומגלה שרק את שומעת את החצוצרות הרחוקות, שלאט לאט הן מתקרבות והופכות לחלק ממך.

הקול מתגבר: הקשיבו הקשיבו! כאן ארע דבר נורא! כאן יבקר היצר הרע! (שרה קיסנר. סוף בערך ציטוט.)

הבהלה צוברת תאוצה, הפחד אימתני. ואשר יגורת בא לך.

היצר מסתער, חוטף את העט, זורק אותו על השולחן, ומתחיל לתופף בעוצמה.

המורה מבקשת שקט, אבל את מביטה בחוסר אונים, זו לא את!

והיצר הטוב, איפה הוא בכלל?

הרע לוקח את המבחן (הריק), ופוסע לכיוון המורה. את מבינה שזה המאבק האחרון על חייך, את מוציאה את הריטלין מהקלמר (מהתא הפנימי, לא רואים.) ונותנת ליצר הרע כדור.

הוא נרגע. אבל המורה כבר כל כך כועסת מהרעש שהיצר הרע עשה, שהיא מבקשת ממך להגיש את המבחן הרגע.

פעם הבאה תתני ליצר הרע לפני.

(נו באמת. כאילו היפראקטיביים שלוקחים ריטלין, אין להם יותר עבודת המידות.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1807584:
ש - 10 מ''ג ריטלין פותר לך את כל בעיות הילדות?
המינון למבוגר ששוקל ככל הנראה 70-80-90-100 ק''ג הוא הרבה יותר גבוה
10 מ''ג לא ידגדג לך את המוח..

ובכלל, ממתי ריטלין נותן 'טעם' בלימוד?

נכון ש10 מג הם לא מינון מתאים למבוגר ליום שלם, אך הם בהחלט משפיעים!

אין בכלל מקום פה לזילזול הזה.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

אני מכירה אדם שנטל לראשונה ריטלין בגיל 30+
הוא היה מאושר מזה שפעם הראשונה הצליח להתפלל שמונה עשרה ולהבין על מה מדברים כשאומרים 'להתפלל בכונה'!
לפני כן, אם הצליח לומר את כל המילים בלי להתבלבל או לחלום זה היה נקרא הישג!
אז כן, ריטלין יכול לעזור להרגיש טעם בלימוד, ורק מי שלמד שנים בלי טעם ומצא את הפתרון יכול להבין את התחושה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1807607:
הי! ברור שזה היצר הרע! ברררררררר.

את יושבת מול המבחן, כל החומר מאורגן ומסודר לך בראש, הקלמר מרוקן מפתקים ומנשורת עפרונות (יש בימינו?) ומלא בעטים מחודדים בצבעים שחור ואדום (את בכלל לא אוהבת להשתמש בסגול ובירוק. זה מבלבל את העין) כולך מלאת מרץ להוכיח למורה את ידיעותיך, כותבת את המילה הראשונה: "נפוליאון"
ואז מגיע.

טה טה טם!

את מביטה סביבך ומגלה שרק את שומעת את החצוצרות הרחוקות, שלאט לאט הן מתקרבות והופכות לחלק ממך.

הקול מתגבר: הקשיבו הקשיבו! כאן ארע דבר נורא! כאן יבקר היצר הרע! (שרה קיסנר. סוף בערך ציטוט.)

הבהלה צוברת תאוצה, הפחד אימתני. ואשר יגורת בא לך.

היצר מסתער, חוטף את העט, זורק אותו על השולחן, ומתחיל לתופף בעוצמה.

המורה מבקשת שקט, אבל את מביטה בחוסר אונים, זו לא את!

והיצר הטוב, איפה הוא בכלל?

הרע לוקח את המבחן (הריק), ופוסע לכיוון המורה. את מבינה שזה המאבק האחרון על חייך, את מוציאה את הריטלין מהקלמר (מהתא הפנימי, לא רואים.) ונותנת ליצר הרע כדור.

הוא נרגע. אבל המורה כבר כל כך כועסת מהרעש שהיצר הרע עשה, שהיא מבקשת ממך להגיש את המבחן הרגע.

פעם הבאה תתני ליצר הרע לפני.

(נו באמת. כאילו היפראקטיביים שלוקחים ריטלין, אין להם יותר עבודת המידות.)

התיאור מתאים יותר לחרדה (שיכולה להגיע בנוסף לADHD) ובכ"א לא מבינה מה קשור פה יצר הרע?:eek:

• הוסף לסימניות
שלום לכל משתתפי הדיון.
שמי אפרים ובתפקידי אני מזכיר של מרכז קש"ר הפועל בין היתר בנושאים של אבחון קשב וריכוז.
האמת, שאני אורח כאן ולא הכרתי את הפורום הזה, ומספר משתתפים כאן הפנו את תשומת לבנו לדיון המתנהל כאן והזמינו אותנו להגיב מהנסיון המצטבר אצלנו, והתבקשתי על ידי מנהל המרכז להגיב ואעשה זאת בשמחה.
נשתדל לתת בעז"ה מידע הנשען אך ורק על עובדות ומחקרים ונקוה שיהיה לתועלת.
ריטלין הינה תרופה ותיקה מאד הנמצאת בשימוש כ 70 שנה ונמצאה בטוחה לשימוש. חשוב לדעת כי לאור הייחודיות שלה כתרופה המגיעה במקור כתרופה ממריצה ומעוררת (זו הסיבה לאותה 'כספת' המתוארת יפה על ידי פותח האשכול) שרק במהלך השימוש בה התגלתה השפעתה כיעילה גם להפרעות קשב, הרי שהחששות וההסתייגות מתרופה זו היו מאד משמעותיים. דבר זה גרם לכך שריטלין הינה התרופה הנבדקת ביותר בהיסטוריה, ונערכו עליה מחקרים יותר מכל תרופה אחרת. וכאשר אומרים עליה 'בטוחה לשימוש' הרי שמאחורי האמירה הזו יש סמכות מדעית גבוהה פי כמה מתרופות אחרות המצויות בכל בית ושנמצאו בטוחות לשימוש.
אין זה אומר שבמאה אחוז היא לא עלולה לגרום נזק כי אין תרופה כזו בעולם, אך בסטנדרטים המקובלים בתרופות היא בטוחה מאד.
תופעות הלוואי המוכרות אינן קשורות לענין הבטיחות משום שהן חולפות עם תום ההשפעה של התרופה וסילוקה מהגוף בהפרשות. (בין 4 ל 12 שעות תלוי בסוג הספציפי).
רב תופעות הלוואי מתמתנות או נעלמות כאשר מאזנים את המינון. חלק מהתופעות מחייבות הפחתת מינון וחלק מחייבות העלאה (כן כן...) בכדי להשיג איזון נכון.
וכאן המקום לומר דבר כללי:
גילוי הפרעת הקשב כתסמונת נוירולוגית וגילוי התרופה הינם בגדר הצלת נפשות לרבים, אך עדיין המידע לוקה בחסר.
ניקח לדוגמא את נושא המינון. בתרופות אחרות כאנטיביוטיקה וכדומה, אנחנו יודעים לחשב באופן מדוייק כמה מ"ג תרופה לכל קילו במשקל האדם, ואילו בריטלין אנחנו נעים בטווחים של בין 0.5 ל 1.5 מ"ג לקילו משקל אדם!, ועינינו הרואות שני אנשים זהים במשקל וגובה ובעוצמת ההפרעה, אך המינונים שלהם שונים מאד. וכך זה אם בסוג התרופה, אם בתופעות הלוואי והכי חשוב בהשפעה וביעילות. אצל אחד זה פועל כמו קסם ואצל השני ההשפעה חלקית וחלשה, וצריך לעבור גלגולים רבים עד שמשיגים שיפור.
לכן על כולנו לדעת להיות זהירים בסיפורים ובחוויות שאנחנו משתפים את ידידנו או שהם משתפים אותנו. אלה מהללים ומשבחים ואלה מקללים ומגנים, וברור שכולם צודקים וכולם אומרים אמת, ועדיין כל מה שם אומרים זה נכון וצודק רק לילד הספציפי הזה ולהסיק מזה משהו לגבי מישהו אחר זו טעות.

עד כאן לבינתיים
בתקוה שתרמתי.
אפרים

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים יש ילדים עם ADD בלי ה'H' ואת זה הרבה יותר קשה לגלות, כי הם לא מפריעים רק קשה להם בריכוז, וכמו שכתבו למעלה יש כשרונות שמכסים על זה, הרבה פעמים יכול להיות שהציון הממוצע שלהם הוא 90-100 ועדיין יש להם ADD, ולפעמים מדובר בילדים שמסוגלים לשבת כמה שעות ולקרוא ספר בלי לקום מהמקום, וכאלה שהם 'תולעת ספרים', כי הקושי זה בהקשבה ובריכוז בדבר עיוני כמו גמרא או חומר לימודי אחר ולא בקריאת ספר וכדו'.
אני מכירה קרוב משפחה שבגיל 24-5 גילו שיש לו ADD ע''י מבחן טובה, הוא אמר לי שאפילו שהוא תמיד למד טוב גם בישיבה וגם בכולל, עדיין היה לו הרבה יותר קשה מכל אחד אחר, הקושי הוא בריכוז לשבת הרבה זמן בלי להסתכל על השעון, לקום או לעשות משהו באמצע, עוד בחיידר היה נרדם בשיעורים ועכשיו הוא יודע שזה בגלל ההפרעה בריכוז, הישיבה על מקום אחד הרבה זמן ולהקשיב למישהו פשוט מרדימה אותו, ובכל זאת ממוצע הציונים שלו היה מהגבוהים והוא היה נחשב לאחד התלמידים הטובים בכיתה, ואותו דבר בישיבה קטנה וגדולה, והיום אחרי שהוא לוקח ריטלין לפני הלימוד, זה שונה לגמרי.
היוצא מכל האריכות הזו, שרטלין הופך את האדם עם ההפרעה כאילו הוא אדם בלי ההפרעה לכמה שעות, ולכן אין מקום בכלל לדון על יצר הרע וכו', כי כמו שלכל אחד יש יצר הרע גם לו יש, הוא פשוט הוריד אותו מרמה גבוהה לרמה נורמלית. וכן שמי שצריך לקחת, כדאי לו מאוד לקחת, זה עוזר בצורה מדהימה.
תופעות לוואי אין לו בכלל.

• הוסף לסימניות
נמה,

10 מ''מ לא מספיק אפילו לתינוק ליום שלם,,
לשם כך יש la וקונצרטה.

בלבול במילים וחוסר טעם בתפילה ובלימוד 'יושב' על בעיה אחרת לחלוטין,
ריטלין זה לא הטיפול המתאים לזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1806920:
בינתים זה לא נראה הפוך.

כמה אברכי כוללים היו בדור הקודם? מעטים מאד. (נכון שבדור הקודם גם הבלעבתים היו אנשים של צורה, אבל אברכים הם לא היו)
כמה עילויים היו בדור הקודם? יחידי סגולה
מה הקשר?
בדור הקודם כל אחד יכל לבחור ישיבה-כולל או עבודה, הרוב בחרו לעבוד.

בדור שלנו יש את צה''ל, או ללמוד או להתגייס או לעבוד בשחור, הרוב בחרו ישיבה-כולל
מזה קשור לריטלין בכלל, אנשים לא היו פרופסורים או מדענים כי לא היה ריטלין?

• הוסף לסימניות
סליחה אבל כל אלה שהתנגדו למה שכתבתי על היצר הרע, כדאי לשים לב בעקבות איזה תגובה כתבתי כך, זה הכל, חבל שמשתוללים לפני שרואים את הסיבה.
כתבתי את זה בעקבות מישהי שכתבה שיש כאלה שירדו מהדרך אז זו היתה תגובתי.

דבר נוסף, אני לא מבינה למה מתעצבנים על מה שאני כותבת, הרי כמו שאחד שהוא בעד ריטלין יש לסיפור שלו מכלול של נתונים שלא את כולם הוא מעלה על הכתב, כך גם מה שאני כותבת, אבל שהוא כותב מה שהעולם רגיל לחשוב זה בסדר, ושאני כותבת בניגוד למה שהעולם רגיל לחשוב זה כבר בעיה...
כבר כתבתי לפני זה, מתאים לכם מה שכתבתי יופי, לא מתאים תורידו את המים וסעו הלאה.
אף אחד לא יפסיק טיפול בגלל מה שכתבתי בפורום, ואף אחד לא יתחיל טיפול מאותה סיבה.

אה, ועוד משהו להחליט מעל גבי הפורום מה נסיון החים שלי בכל מיני תחומים זה גובל בטפשות, ברור שלא כל אחד משתף כאן בכל מה שעובר עליו...

נכתב ע"י סטודיו נועה;1807637:
10 מ''מ לא מספיק אפילו לתינוק ליום שלם,,
לשם כך יש la וקונצרטה.

זה מה שאמרתי, רק שלא נכון לומר של10 אין השפעה כלל.

נכתב ע"י סטודיו נועה;1807637:
בלבול במילים וחוסר טעם בתפילה ובלימוד 'יושב' על בעיה אחרת לחלוטין,
ריטלין זה לא הטיפול המתאים לזה

אני לא מסכימה איתך, תעשי עוד קצת מחקר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה