אני לא רב, ולא מחמיר. מה שכתבתי מבוסס על הסברים ששמעתי מרבנים המעורים עמוק בענין וקשורים לגלאט הון.נכתב ע"י אפשרי;2338492:סדר בבלגן:
יש שני סוגי הכשרים על פנסיה וקופות גמל, "גלאט הון" ובד"ץ העדה החרדית. גלאט הון יותר מחמירים אבל יש הרבה רבנים מכל החוגים שאומרים שאפשר לסמוך על העדה לכתחילה. כל אחד ישאל את הרב שלו. (הרב AVIM מחמיר, מי ששומע לו שילך רק לגלאט הון)
מדהים איך אתה לוקח לעצמך את העוז לכתוב בכזו ודאות כשאינך מבין בזה, כמו שנראה בבירור מהודעתך הבאה:נכתב ע"י אפשרי;2338492:(על היתר עסקא כולם מסתמכים אין מצב שלא)
בגלאט הון אין הסתמכות על היתר עסקה, גם ב"יתד" כתבו זאת, אם אינך מאמין למה שאני מעיד ששמעתי מפיהם [לא מפי החברה, שהיא אינטרסנטית כמובן, מפי הרבנים]. וזו אגב סיבה לדבריהם, וכפי שפורסם ב"יתד" להעדיף את קופת הגמל על פני בנק.נכתב ע"י אפשרי;2338587:כולם התכוונתי שגלאט הון משתמשים בהיתר עסקא - אחרת איך נותנים רווחים על הלוואה?
כל השאלה היא מה ואיך ואיזה סוג וכו' וכו' וכו'.
כך שמעתי אבל בלי אחריות.
מדויק. ולכן אין פה ענין של תחרות כמו בהכשרים בנושאים אחרים, וכך נוצר מצב שבגלאט הון יודעים לומר "הבד"ץ מתירים השקעה בתעודות סל, ואג"ח שצריך לסמוך על הית"ע, ואנחנו לא" והבד"ץ, לפי עדות אחד הניקים קודם, גם יודעים לומר את אותו דבר.נכתב ע"י אפשרי;2338492:לא שייך פה נושא של "מפקחים" "משגיחים שסומכים אחד על השני" כי זה רק עניין של כללים באיזה מקומות להשקיע, מניות/תעודות סל/אג"ח וכו'. הפיקוח הוא לא הבעיה.
לא התקשרתי בעצמי ושמעתי זאת, כתבתי זאת בהסתמכות על זה:נכתב ע"י אפשרי;2338492:קיש-קוש
לי לא היתה סיבה לחשוד שהוא משקר, לך כן?נכתב ע"י אריה ענק;2335128:עתה השיבו לי הבד"ץ שרק 3 חברות מתוך 10 הנמצאים במסלול ההלכה
הם גם בפיקוח של גלאט הון עם חומרות נוספות [ללא צורך בהיתר עיסקא]
ואלו הן: הראל מיטב דש ופסגות
כל שאר 6 החברות צריכות להיתר של היתר עיסקא כיון שאפיק ההשקעה הוא גם באג"ח של חברות שונות ובתעודות סל
נכתב ע"י קליין;2339300:האם יש למישהו מידע מהי רמת הסיכון במסלולי הלכה?
זה לא מופיע באתר הרישמי.
מקור?נכתב ע"י קפוצון;2339534:רמת סיכון נמוכה
נכתב ע"י avim10;2339643:רמת סיכון נמוכה
מקור?
נכתב ע"י A052;2339684:היות והמסלולים הכשרים לא משקיעים במניות, ובקושי באג"ח. לכן רמת הסיכון נמוכה מאד.
נכתב ע"י emet;2341112:ג. יש משמעות לזריזות בבחירת המסלול
אמנם תשלומי הבט"ל ישולמו רטרואקטיבית א-ב-ל ללא רווחים שהכספים עשויים להניב בחצי השנה בה ניתן לבחור.
!!!!!!נכתב ע"י קליין;2341149:אני קוראת לחברי הכנסת שטרחו לאפשר לנו מסלולי השקעה כשרים, לדרוש עבורנו את המידע הכלכלי שכלל האוכלוסיה מקבל. כשהציבור החרדי בוחר השקעה הוא מעוניין במידע הלכתי, ולמרבה הפלא, גם במידע פיננסי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים