דרוש מידע חלל מתחת לבית קרקע

• הוסף לסימניות
החלל שדברתי עליו זה מול מקלט עם מדרגות מסודרות כך שזה רק לשבור פח ולא לחפור כמו שכתבו כאן
הוצאנו מהעייריה תוכנית של הבנין ואכן יש שם חלל ריק
אך חששנו להתעסק איתו ועל כן לא עשינו שום דבר(לא מבינת השכנים אלא מבחינת האסונות שדברו עליהם פה..)

• הוסף לסימניות
ממש לא בטוח ולא מדוייק השאלה אם אתה מברר הלכתית או חוקית ועיין ערך החללים ברכס שועפת בירושלים וסיפור החללים בחפציבה בית שמש וקרית ספר
מה אתה יודע לגבי החללים בקרית ספר?

• תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
תלוי מאד בן כמה הבניין
בבניה ישנה בכלל לא כדאי להתעסק עם חפירות תת קרקעיות כי לרב הרצפה של הקומת קרקע מונחת על הקרקע ואז מקבלים בלי להתכוון חלל כפול בדירה :sne: ובניין בסכנת ביסוס
בבנינים חדשים יותר שיטת הבניה התקדמה והקרקע היא מילויים תחת הקומה הראשונה שהיא עם רצפה תלויה ולא צפה
בכל זאת לא מומלץ לגלח לגמרי את הקרקע תחת כל הבניין זה תפקידה של הקרקע לייצב את היסודות וברע שאין קרקע היסודות היו צריכים להיות יותר עמוקים , חפירה חלקית תתכן באישור יועץ קרקע ומהנדס צמוד ובלי מריבות שכנים ובלי תאבון יתר:p וכבר קרו מקרים שהתגלו תו"כ חפירות סדקים גדולים בבניין אריחים שנופלים שמשמעותם פגיעה ישירה בביסוס המבנה וזה נזק לכל הדיירים
והאמת והשלום אהבו

• הוסף לסימניות
שמה הזכיר?
חשוב לי לדעת
אני לא יודע על כל קרית ספר... הוזכר שמה שהקבלן השאיר חלל זה בשביל לחסוך חומר מילוי וממילא זה לא שייך לקבלן והרב אמר שלכן מי שתפס זה שלו כי המקום לא של הקבלן הוא רק קיבל שטח לבנות אם תרצה אני יכתוב לך את הצדדים מכל הכיוונים אבל זה ארוך.... בתכלס זה היה דיון ולא פסק דין כי שלחו אותנו לבית משפט....

• הוסף לסימניות
איך חוקית מי שתופס תופס?
הרי ארנונה ישלמו על זה.
לאיזה דירה יצמידו את השטח?
לא לדירה שיש לה גישה לחלל?

• תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
איך חוקית מי שתופס תופס?
הרי ארנונה ישלמו על זה.
לאיזה דירה יצמידו את השטח?
לא לדירה שיש לה גישה לחלל?
שאלת חוקית או הלכתית?!
חוקית. זה לא רשום על שמך ואם אתה מעוניין שזה יהיה על שמך אתה פונה לעיריה להרחיב את דירתך ועושה שינוי טאבו וסיפורים...
הלכתית: אתה בפנים והעיריה לא יודעת ואם היא יודעת אתה משלם ארנונה מחילת השנה אחרי שהם "מוכיחים" שזה שלך.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אשמח לשמוע האם יש עוד מישהו שנתקל במקרה כזה ויש לו מידע שיעזור לי
אנחנו גרים בקומה לא נמוכה בבנין, לצורך הרחבת הדירה שלנו נאלצנו לבנות מעטפת לשכנים מתחת
יש לציין שהשכנים לא הוציאו היתר, אנחנו בבקשה להיתר שלנו ביקשנו מעטפת בקומת השכנים
יש בינינו הסכם חתום שכל עוד השכנים לא מוציאים היתר/משתמשים במעטפת הם לא צריכים לשלם לנו על המעטפת שבנינו להם (כולל ממד!!!)
פתאום צצה בעיה בדוגמת חברת פינוי בינוי שרוצה להיכנס לבנין שלנו
היום הגיעו נציגים וכשהצפתי את השאלה, מי יזכה אותי על מעטפת, אמרו לי נציגי החברה שאין שום סעיף שבעצם אפשר להכניס את זה תחתיו
השכנים יקבלו את מקסימום המטרים ולא בגלל המעטפת
ואני בעצם יוצא ששילמתי הון לריק ולא אזוכה על זה לעולם
(אציין שכשבניתי תמיד חשבתי שבאזשהוא יום מישו ישתמש בהרחבה וכן יחזיר לי את המעטפת)
האם באמת אין שום סעיף לזה?
הרי מגיע שמאי לבניין שנותן שמאות בניה לדוגמא, הוא ייתן גם על הדירה שלי, אז הוא לא יכול לתת גם על המעטפת שנבנתה ולצפר אותי עליה?

וכן אשמח לשמוע ממביני דבר איך והאם שווה לחלק שטח דירה גדול בפינוי בינוי ל2 דירות?
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה