שייע. אני חושב שאתה טועה ובגדול.
בכל משרדי הפרסום נפתחו או נפתחים מחלקות אינטרקטיב. אישית ישבתי במשרדי פרסום מובילים ויחסם לפרסום באינטרנט הופך למאמין יותר ויותר, ובאמת רואים שינוי משמעותי בחודשים האחרונים.
הציבור החרדי עובר תהליך כלשהו, ולא להרבה זמן.
אם פעם המילה אתר היתה נאמרת בלחש אם בכלל. היום כל עסק בינוני כבר מחזיק אתר אינטרנט. גם חרדי. ואני לא מדבר על עסקים כמו קשת פרינט, דטה פרינט, חנויות חשמל וצעצועים וחנויות שונות, אלא אפילו מכירות ביתיות של קמח מלא, משחות מסויימות ועוד..
מגוחך להפליא להשוות את האינטרנט לטלויזיה.
טלויזייה זה כלי בידורי נטו. אינטרנט זה כלי שימושי
את גולשי האינטרנט אפשר לחלק ל 2 קבוצות:
1. קבוצת הבליינים (אלו שתמיד האינטרנט שלהם יהיה פתוח, גם אם הרבנים לא יצרפו אותם למנין...)
2. קבוצת אנשי המקצוע. (אנשי הייטק, גרפיקאים, וכו' וכיום גם עובדי משרד רגילים

, שלא יתנתקו לעולם מהאינטרנט. אבל ניתן להסדיר להם פתרונות כשרים.
שימו לב א': שבקבוצה 1 גם יש דברים תועלתים בשימוש באינטרנט כמו נגישות למידע בנקאי, תשלומים באינטרנט, מידע חיוני ועוד.
שימו לב ב': שאם את הגולשים ניתן לחלק ל 2 קבוצות, אז את בעלי האתרים לא ניתן לחלק, כולם משתמשים באתריהם לקדם עסקים ומכירות. ולכן תחום זה רק הולך ומתפתח מיום ליום.
בפגישות שקיימתי עם נתיב ועם הרב מרדכי בלוי (מפעיל את משמרת הקודש והחינוך, יד ימינו של הרב סילמן שליט"א

, הבנתי שיחסם של גדולי התורה לאינטרנט הוא כדלהלן:
1. אין מה להסתיר שעשרות אלפי משפחות מחוברות חרדיות מחוברות לאינטרנט (סקר TGI מצביע על כחמישים אלף בתי אף

2. לא ניתן לאסור אינטרנט לחלוטין, כי הוא כלי שימושי לאנשי מקצוע. ולא זו אלא שככל שנוקפים השנים זה הופך ליותר ויותר שימושי וזה יהיה חובה בכל בית כמו מקרר. למה? כי לילדים שלנו נספר שבתקופתנו היה דוור שחילק מעטפות מנייר בקופסאות דואר.. בדיוק כמו שסיפרו לנו כשהיינו קטנים על מחלק בקבוקי החלב.. (זה תהליך שמתחיל לקרות בעולם. בבנקים הוא כבר צעד אחד קדימה, שאין עמלות בפעולות אינטרנטיות כי זה חוסך להם כח אדם וניירת..), מי שירצה לשלוח מעטפה עם נייר לחבר ישלם 45 שקל על שליחה מיוחדת. אחרת ישלח בחינם במייל...
3. אינטרנט בניגוד לדברים אחרים יכול להיות 'כשר', ולמרות שהאינטרנט הכשר שקיים היום יתכן ויש מה לשפר בו, אבל הוא משמש אלפי גולשים, ועוד היד נטויה!
אני יכול להוסיף בנימה אישית, שאני יודע שהרבנים יושבים על המדוכה בכל עת מתקיימות פגישות עם מומחים רבים כולל חברות הסוללאר, כדי להביא לפתרון מושלם שיתן מענה למגזר החרדי שיוכל להשתמש באינטרנט בצורה הכי טובה וכשרה.
אגב, פרסום אתר אינטרנט (עסקי

בעיתונים זה דבר קיים כולל יתד והמודיע (בהמודיע לא מבליטים את זה אז מורידים את הWWW למשל יכתבו prog.co.il) שלא לדבר על השבועונים. והדבר הזה לא קרה בעבר.
לסיכום:
1. עולם האינטרנט כבר כאן.
2. הפיכת האינטרנט לכלי שימושי בעבור כל אחד ואחד, זה תהליך קיים ורק הולך ומתגבר מיום ליום.
3. רוב משרדי הפרסום מבינים שהעולם החרדי נמצא באינטרנט
4. בעלי עסקים בינונים ומעלה מהמגזר מחזיקים אתר ככלי שיווקי בעל עלויות נמוכות יחסית וחשיפה גבוהה.
5. האינטרנט הכשר גם קיים, ובהילוך גבוה להתפתחות ושידרוגים.