הללוואוווווזה היתממות או טיפשות. אחוז החולים עכשיו גדול לאין ערוך ממה שהיה לפני חודש וחודשיים.
האם הם מוכנים להרוג את ההורים שלהם בשביל להתחתן, כי תיאורטית זה בדיוק מה שיכול לקרות.
חתונה לא דוחים, אבל אף אחד לא יעשה חתונה במקום מלא חומר נפץ, וכרגע זה בדיוק המצב.
לא סתם אומרים לא לבקר את הסבא והסבתא.
אז אולי זה לא פופולרי לומר את זה, אבל כרגע לאור נתוני התחלואה אין ברירה וחייבים לדחות, כי המציאות היא שגם בחתונה של עשר אנשים לא שומרים מרחק, ולא שייך לשמור מרחק.
מה הפינוק בחתונהחתונות הם מוקדי הדבקה, ולכן מן הצדק שידחו לזמן טוב יותר.
החתן והכלה לא מוכנים, כנראה הם צריכים לגדול קצת.
צריך לזכור שאנשים מתים כאן, לא מדובר על פינוקים.
ולכן לא יוצאים למכולת, ולא מתפללים בשטח פתוחלא צריכים 500 איש בשביל להרוג אבא או אמא. מספיק מפגש של 2 משפחות, צד החתן וצד הכלה, בשביל להדביק מישהו, ולצערנו יש מתים מהדבקות.
מאוד נוח להתעלם מהעובדה שאנשים מתים כאן.
ונכון לעכשיו שיש כל כך הרבה נדבקים, הסיכויים להידבקות גדולים מאוד.
נ. ב. המקרה של חתונה בסוף שבעה לא דומה משום כיוון. שם לא סיכנו חיי אדם.
מקסימום כל החתנים יהפכו למכריזים על "ברך עלינו" בז' חשוון....שיצאו לדרך מיד בצאת החג. עד החתונה הם יצליחו למצוא שוטר שיתן להם לעבור.
עכשיו אפשר לשאול: מה הקשר?לתשומת לב...
גורם בכיר מאוד בהיררכיית מקבלי ההחלטות: היום כבר ניתן לומר כמעט בוודאות כי ההתנהלות חסרת האחריות של חלק מהציבור החרדי - רוב הציבור החסידי, הפלג הירושלמי וחוגי הקנאים - שהתעקש באופן שיטתי להתקהל במקומות סגורים במאות ובאלפים מבלי לעטות מסיכות במשך חודשים ארוכים, יגרום לכך כי לפחות עד חנוכה הערים החרדיות יישארו תחת סגר כואב וקשה.
מה הקשר?????????לתשומת לב...
גורם בכיר מאוד בהיררכיית מקבלי ההחלטות: היום כבר ניתן לומר כמעט בוודאות כי ההתנהלות חסרת האחריות של חלק מהציבור החרדי - רוב הציבור החסידי, הפלג הירושלמי וחוגי הקנאים - שהתעקש באופן שיטתי להתקהל במקומות סגורים במאות ובאלפים מבלי לעטות מסיכות במשך חודשים ארוכים, יגרום לכך כי לפחות עד חנוכה הערים החרדיות יישארו תחת סגר כואב וקשה.
שתי יציאות:אפשר פרוט?
צריכים להיות בדרגה גבוהה יותר כדי לדחות חתונה....באמת כדאי לדחות.
חתונות כאלו לא בדיוק תורמות לשמחה של בני הזוג
ואף כי שיש זוגות שמתגברים על זה ואפי' צומחים מזה
עדיין הפספוס והאכזבה הם קשים.
ועוד לא דברנו על המתח סביב העניין של ההדבקות
בעיני צריכים בני הזוג להיות בדרגה גבוהה של אמונה
בשביל להכיל חתונה כזאת.
ואולי הפוך?למה
שמשפחה של החתן יבואו להתארח בדירה ליד משפחה של הכלה.
אם הולכים לפי מציאות כרגע (איך אני שונאת להיכנס לזהבאמת כדאי לדחות.
כל אלו שאלות באמת לרבנים חשובים ומומחים, שיכולים לענות על זה, במקום חברי פרוג הנכבדים.לא מתעלמת...
אני לא מהזן שמתכחש לקורונה.
גם עלינו היא לא פוסחת....
אני לא פוסקת הלכות, ולכן אין לי מושג מה אמורים לעשות במצב הזה...
מציגה נתונים: מכירה 4 כלות שצריכות להתחתן בשבועיים\שלוש אחרי החג.
האם באמת יש עניין לדחות את החתונה אל הלא נודע?
הייתי בעשרות חתונות לאורך כל תקופת הקורונה, מתוקף עבודתי (שקיבלתי לה היתר מפורש מהרב שלי, ועיין בהבדל בין בעל הבית ופועל שנמצאים בראש האילן לעניין תפילה).ולכן לא יוצאים למכולת, ולא מתפללים בשטח פתוח
וכולם נשארים סגורים בבתים למשך חודשיים
ואגב גם משלוחנים לא עובדים ,
כי הסיכון שלהם להידבק יותר גדול
מאשר בחתונה של 10 משתתפים
ושוב, אלה שמחכים שנה יחכו שנתיים?אם הולכים לפי מציאות כרגע (איך אני שונאת להיכנס לזה)
אז המצב לא הולך ומאיר...אלא להיפך.
אם נלך על זה שידחו את החתונה, תגידי לי למתי?
כך, פשוט לומר: דוחים???
ואם הזוג הזה התארס לפני בין המצרים, הם ימצאו עצמם מתחתנים בפורים?
(ואני לא מדברת על אלו שנוהגים לחכות שנה וכד'..)
אין לי ספק.כל אלו שאלות באמת לרבנים חשובים ומומחים, שיכולים לענות על זה, במקום חברי פרוג הנכבדים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים