נכתב ע"י אן;2212879:תלוי
ובטח שלא ברציפות עד האין קץ
אפילו כרפלקסולוגית- אסור לי לטפל יותר מסך מסוים ברצף אחד, אבל אין מניעה לחזור לטיפול אחרי תקופה מסוימת
ולשאלה שלא נשאלה: כן, רפלקסולוגיה נוגעת גם בנפש
ובעצם מהווה איזה סוג של טיפול רגשי במגע
נכתב ע"י dLive;2212883:התשובה הנכונה היא:
מטפל שלא הצליח לפתור את הבעיה (שזה אומר בדרך כלל שלא הצליח למצוא אותה), אמור לסיים את התהליך ו/או להפנות את המטופל למטפל אחר.
סוג נוסף של זקוקים לטיפול מתמשך ששכחתי:
אנשים בריאים שנתונים במצב קשה שלא תלוי בהם (נניח משפחה), משהו שלא אמור להפסיק, צריכים תמיכה לטווח ארוך.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2212888:וכאן יכולה להיכנס השרלטנות ,אם המטפל יוצר תלות למטופל ולא רוצה להיפרד מכיסו...
ומהסוג הנוסף זה מה שרוב האנשים נרתעים.
למרות שכיום יש טיפולים שיכולים לתמוך באנשים בצורה שהם ינהלו חיי זוגיות ומשפחה עבודה למופת.
נכתב ע"י dLive;2212889:שרלטנות נכנסת כשמפחדים לספר וכל אחד הולך בשקט בלי להתייעץ למי שהוא הצליח למצוא.
אני לא חושב שכשאנשים ניגשים למרכזים העוסקים בנושא הזה הם מקבלים הפניות לשרלטנים.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2212890:תחילת הבעיות היא מטפל שאין עליו גוף מפקח.
כל פסיכולוג, עו"ס קליני וכו שהם בעלי תואר מוכר הם תחת פיקוח ממשלתי.
נכתב ע"י dLive;2212892:. (כמובן שיש את אלו בעלי האחריות הסביבתית...)
נכתב ע"י בפוטנציאל;2212893:מה כוונתכם?
נכתב ע"י אן;2212848:הנכון היה לקרוא למה שעובר על בנ"א "קושי" ולא "בעיה". ואז גם "טיפול" לא היה צורם את אזנו של אף אחד.
נכתב ע"י israelintop;2206930:ירד אתמול לדפוס ספר חדש
נכתב ע"י חפציבה;2251971:
נכתב ע"י נפגעתי ונוש;2263961:אנני מתימרת לפסוק, אבל מה שצורם לי מאד זו המניפולציה וההחצנה הריגשית שנעשית בספרים הללו. טיפול נוגע בחלקים הכי מקודשים של הנפש, הכי רגישים ורוטטים. טיפול צריך להיות במקום שמור, בטוח, מוגן. בלי הפלת ההגנות של הנפש בחדות, כמו שעושים הספרים. להחצין רגשות בצורה כזו, מרגיש לי קצת.... מוותרת על ההגדרה, היא קשה. אני חושבת על אנשים שהגבולות שלהם נפרצו, וחושבת על השיחזור המדוייק שיוצרים הספרים הללו, בלי שיש לכך מודעות והבנה. מרגישה גם שאין עם מי לדבר, אין מי שיקשיב וישים לב שיש פגיעה גדולה, גם בקריאה של הספרים, וגם בסוג הטיפול. לא לשווא הם מעוררים כל כך הרבה עניין, זה משום הפרובוקציה שהם מעוררים, שהוא סוחף ומושך ומעורר. צר לי על ההתבטאות הקשה, אבל מרגישה צורך להזהיר ולהתריע.
נכתב ע"י pr777;2264002:ממש לא מסכימה איתך,
ולא ארד לפרטים.
הביקורת הזו קשה מאד,
וגם אם היא נכונה לגביך,
היא לא נכונה לגבי רוב הקוראים.
והיה כדאי שתערכי את תגובתך בהקדם.
(אלא אם כן כוונתך שגם אשכול זה ימחק)
אפשר ומותר להביע ביקורת.נכתב ע"י y&m;2264053:זו ביקורת נכונה מאד, ואני מקווה מאד שאשכול זה לא ימחק.
ברטלר מוציאה ספרים שנויים במחלוקת בסיטונאות, כאלו שיש בעלי מקצוע שהרבה יותר מרק מסתייגים מהם.
זה טוב מאד שיש מקום בו יכולה לצוף ביקורת שהיא מותרת על פי ההלכה ומותר לאנשים להכיל אותה, גם אם הם נהנו מאד מהספרים והם תרמו להם המון.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים