למסירה טוב שההגה בידים של אגד !!!

• הוסף לסימניות
ולהזכיר שבחו"ל יש בהרבה ערים תחבורה ציבורית מפותחת כל כך, עד שאני מייעץ שלא לשכור רכב אף שמחירו זול מאד!!! (למשל יורו ליום... אמיתי!!!)
בדיוק. הכל עניין של תיעדוף והחלטות נכונות.

• הוסף לסימניות
ולהזכיר שבחו"ל יש בהרבה ערים תחבורה ציבורית מפותחת כל כך, עד שאני מייעץ שלא לשכור רכב אף שמחירו זול מאד!!! (למשל יורו ליום... אמיתי!!!)
לו היה פה בארץ משהו דומה לאנדר-גראונד שבלונדון, החיים היו יפים והאשכול הזה לא היה קיים.

• הוסף לסימניות
תגובת אגד האמיתית ביום שלישי השבוע-
-ידוע לנו שבתחנת X (לא אחרונה , די באמצע) עומדים עשרות אנשים כבר למעלה משעה וממתינים לאוטובוס. שמענו על זה כבר הרבה תלונות. מצטערים כל האוטובוסים מתמלאים בתחנות קודם.
-לא , אנחנו לא מוציאים אוטובוס שיתחיל מאמצע המסלול.

אשכול כזה הוא דוגמא מצוינת לשבח שמהווה לשון הרע גמור.

• הוסף לסימניות
אין לי מה לומר.

חוץ מזה, שהחברה פה צריכים לקלוט שלא הכל בידיים שלנו, אין לנו תמיד האפשרות לתקן את העולם.

ומי שרוצה להמשיך לחכות לאוטובוסים - שיערב לו....

אותי תפגשו יושבת.... (בד"כ) חוץ מכשאני נהיית פראיירית וקמה לכאלה מסכנים....

• הוסף לסימניות
ואתם ממשיכים להתעלם מהבעיה האמיתית..
חסרים נהגים!

כאשר הביקוש מאוזן עוד אפשר להסתדר איכשהו
כאשר הביקוש עולה ומתרכז בטווח של שעות בודדות שבהם כמות הנוסעים מוכפלת פי כמה וכמה (וזה מאפיין שנפוץ בעיקר במגזר החרדי, ערב חג וכד') - אף אחד לא יכול להמציא עשרות ומאות נהגים שפשוט אינם..

• הוסף לסימניות
צריכים לזכור,
כשאנחנו בוחרים לנסוע בתחבורה ציבורית,
(וגם אם הבחירה הזאת באה בגלל אילוצים תקציביים בסופו של דבר זו החלטה שלנו),
אנחנו מראש יודעים שלא נקבל דבר שהוא שווה ערך לנסיעה ברכב פרטי.
לא כל מה שקשה בחיים זה אומר שמישהו אשם בו,
כך גם באוטובוס ציבורי.
ברור שיש הרבה מקום לשיפור, הן ברמה האנושית של הנהגים,
והן בשירות הלקוחות,
אבל פשוט א"א שכולם היו מרוצים.
אסור לשכוח שאנחנו לא משלמים מחיר גבוה עבור הנסיעה,
וזה מה שאפשר לעשות.
טוב, לידעתך למדינת ישראל יש ענין גדול להוריד את העומס בכבישים ולהוריד את המכוניות (תל אופן, רכבת, אוטובוסים ליליים וכד')
אפשר במטותא לשאול כמה ילדים יש לך? (נראה שאחת)
כמה עגלות וכמה מזוודות?
את מצפה שאקח 2 מוניות בכל פעם שברצוני לצאת מן העיר? (והנהג יצעק עלי שעגלת התאומים לא נכנסת לו בפגז')
או 2 קווי אוטובוס פנימיים-כי מליד בייתי האוטובוס לא מגיע לתחנה הראשונה?
או שבעצם, פשוט צריך לעבור דירה! מצאנו את האשמים בכאוס הגדול!!
כל אילו שלא גרים ליד התחנה הראשונה!!!
ובקשר לזה
לידעתכם כל מקום בעולם יש תחנה מרכזית (שמעתם פעם על כזה דבר?)
כלומר בנ"א גר בדיזנגוף בת"א ומתחשק לו ליסוע לירושלים, אז הוא לוקח אוטובוס פנימי למסוף ומשם לירושלים.
זה הנורמלי
ואז יקומו כל הבני ברקיים המפונקים ומסבירים שהם לא יכולם (גם בצדק) ללכת למסוף בבני ברק
ואפשר לראות את הצעקות בפורים שיש כזה דבר,
אז נתנו תחנות ליד כל בנין ובנין ואם ח"ו ביטלו תחנה והם צריכים ללכת כמה מטרים קדימה (בשביל לפתור את בעית התנועה בעיר) יש זעקות עד לב השמים
אז די אפשר להפסיק להתלונן, הרבה יותר פשוט להקים תחנה מרכזית נכון זה יותר קשה ללכת ומסובך אבל תחשבו על הדברים הטובים שיצא מזה.

• הוסף לסימניות
@mina ועוד...
מאד מעניין אותי מה אתם אומרים על המקרה שלי שציינתי אותו בתחילת האשכול אך לא פירטתי,

נסעתי במונית לתחנה מוקדמת כדי שיהיה לי מקום,
עליתי על האוטובוס ואני שומע צפצוף, ניגשתי לנהג ושאלתי אותו אם הכל תקין עם האוטובוס,
התשובה שלו הייתה - האוטובוס היה צריך לרדת כבר מזמן מהכביש נראה לי זו הנסיעה האחרונה שלו...

ובאמת לא הרבה זמן אח"כ - הלך הגיר והאוטובוס לא הניע....

אז מה אני אמור לעשות עכשיו?
כשאגד אומרים - לרדת מהאוטובוס וללכת לתחנה הקרובה (זה עוד היה בתוך העיר) ולחכות לאוטובוס הבא... שאמור לצאת בעוד חצי שעה....
האם לא ברור שנוסעים של אוטובוס מלא לא יוכלו להיכנס לאוטובוס הבא שגם הוא מלא?
ואני לא מדבר על זה שצריך להיסחב עם המזוודות וכו' (זו הסיבה שלקחתי מונית...),

וגם כשאכן הגיע האוטובוס הבא וחלק עלו עד שכבר לא נשאר מקום, אז אומרים לנו - תחכו לאוטובוס שאחריו - שמסלולו שונה ויותר ארוך וצריך להגיע בעוד - כ 3/4 שעה...
מדובר על שעת ערב קרה עם רוחות של ירושלים ואני עם תינוקת בת שנה וחצי...

בו בזמן שאנחנו מרחק של דקה מהתחנה מרכזית ויכולים לשלוח אוטובוס חילופי
(לא היה בשעה הזו כבר אוטובוסים ליעד שלנו מהתחנה מרכזית...)

בקיצור, אם ההתייחסות אלינו הייתה כשל הסעת בהמות סדירה כבר היה יותר טוב,
הבעיה שגם כך לא מסתכלים עלינו...

• הוסף לסימניות
ואתם ממשיכים להתעלם מהבעיה האמיתית..
חסרים נהגים!

כאשר הביקוש מאוזן עוד אפשר להסתדר איכשהו
כאשר הביקוש עולה ומתרכז בטווח של שעות בודדות שבהם כמות הנוסעים מוכפלת פי כמה וכמה (וזה מאפיין שנפוץ בעיקר במגזר החרדי, ערב חג וכד') - אף אחד לא יכול להמציא עשרות ומאות נהגים שפשוט אינם..
חשבת פעם אולי הסיבה שחסרים נהגים זה חלק מהבעיה הכוללת של חברות התחבורה?
לא מדבר רק על השכר של הנהגים,

אלא מכיון שזה גלגל, ברגע שאתה מזלזל בציבור מי שנמצא מול הציבור זה הנהג שחוטף את הכעסים והצעקות של הציבור גם כשהנהג לא אשם,
(ולדעתי זה ממש לא בסדר, ובמקרה שלי שכתבתי פה, אני פשוט חיכיתי בתוך האוטובוס יותר משעה והנהג מאד התעצבן שהוא לא יכול ללכת, אבל אני לא הייתי מוכן לחכות בקור בחוץ עם הילדה שלי והנהג ניסה לגרור אותי לצעקות וכו', ואני לא נתתי לו, וכל הזמן דיברתי אליו יפה ואמרתי לו שאני לא כועס עליו ואין לי שום בעיה איתו, הוא לא אשם... למרות שהוא היה צריך לדווח על התקלה עוד לפני שהאוטובוס נתקע...),

אז למה שאנשים ירצו להיות נהגים?

• הוסף לסימניות
מצטערת לשמוע @אהרן ש. זה מאוד לא נחמד בלשון המעטה.

אני לא מדברת על סיפורים כאלה, שהם לא קורים הרבה.. וכן הייתי מצפה מאגד או מי שזה לא יהיה לקצת יותר אכפתיות..

אני מדברת על הרעיון.

הכל נכון והכל צודק, וזה מעצבן מאוד לחכות או ללכת לתחנה מוקדמת יותר.

אבל לפעמים - "אל תהיה צודק אהיה חכם.."

ובקשר ל @אליש אז כן, יש לי ילדה אחת...

ואני לא אומרת לך מה לעשות, אבל אם לא מתחשק לך לקחת מוניות ולהוציא כסף, אז תקחי את כל החשבונות האלה קודם!
או שתזמיני את המבקרים אלייך, או שתקחי הסעה, או שלא תצאי מהבית, או שתשלחי את הגדולים ברגל והקטנים במונית, או שאפשר גם לצאת בשעות עמוסות פחות - ויש שעות כאלה.

אני לא אומרת שזה התנהלות נורמלית, אני אומרת שיש פתרונות גם במצבים האלה. וצריך ללמוד מפעם לפעם.

• הוסף לסימניות
מצטערת לשמוע @אהרן ש. זה מאוד לא נחמד בלשון המעטה.

אני לא מדברת על סיפורים כאלה, שהם לא קורים הרבה.. וכן הייתי מצפה מאגד או מי שזה לא יהיה לקצת יותר אכפתיות..

אני מדברת על הרעיון.

הכל נכון והכל צודק, וזה מעצבן מאוד לחכות או ללכת לתחנה מוקדמת יותר.

אבל לפעמים - "אל תהיה צודק אהיה חכם.."

ובקשר ל @אליש אז כן, יש לי ילדה אחת...

ואני לא אומרת לך מה לעשות, אבל אם לא מתחשק לך לקחת מוניות ולהוציא כסף, אז תקחי את כל החשבונות האלה קודם!
או שתזמיני את המבקרים אלייך, או שתקחי הסעה, או שלא תצאי מהבית, או שתשלחי את הגדולים ברגל והקטנים במונית, או שאפשר גם לצאת בשעות עמוסות פחות - ויש שעות כאלה.

אני לא אומרת שזה התנהלות נורמלית, אני אומרת שיש פתרונות גם במצבים האלה. וצריך ללמוד מפעם לפעם.
מאוד מעניין אותי אם תגידי את זה גם עוד 15 שנים כשהמשפחה שלך תתרחב בעז"ה
יש דברים שעד שלא מגיעים למקום הזה לא מבינים

• הוסף לסימניות

אני מדברת על הרעיון.

אני חושב שדווקא הסיפור הזה - זה הרעיון
כצרכן תח"צ רציני מזה הרבה שנים, הסיפור הזה אולי מעצבן אותי, אבל לא מפתיע אותי, כי אלו סיפורים שחוזרים על עצמם בווריאציות שונות.

וזה רק סימפטום של הבעיה שעליה כל התלונות של האנשים פה.

אגב, זה אכן אגד... שהם בעיקר הבעייתיים מבין שאר חברות התח"צ

• הוסף לסימניות
בו בזמן שאנחנו מרחק של דקה מהתחנה מרכזית ויכולים לשלוח אוטובוס חילופי

הנה דוגמא לחוסר ההבנה שלנו כציבור שבטוח שיש פתרון מעבר לפינה וסתם כך לא עושים עבורנו את מה שצריך לעשות

אתה באמת בטוח שזה שהתחנה המרכזית קרובה זה אומר שיושב שם נהג מובטל ואוטובוס מיותר ורק מחכה לקריאה שלך?
גם אם נניח ויש כונן כזה - אולי הוא כבר יצא לקריאה אחרת?

נוח לנו לחשוב שהכל פתיר וכולם מזלזלים בנו..
אני מציע לך להתחלף לשעה אחת בתפקיד עם אחראי משמרת באגד שצריך דחוףףףף עוד 10 אוטובוסים (מעבר לסידור עבודה הרגיל ואחרי שהוא הוציא כל אוטובוס אפשרי כולל כאלה שהיו צריכים ללכת למוסך..) ואין לו נהגים זמינים וכשהוא מנסה להקפיץ נהג שלא בתורנות לבוא הוא אומר לו 'עזוב אותי, לא לוקח את הקו העמוס של הדתיים'

לא שאני מכיר, אבל נשמע לי כמו תיאור הגיוני.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הנה דוגמא לחוסר ההבנה שלנו כציבור שבטוח שיש פתרון מעבר לפינה וסתם כך לא עושים עבורנו את מה שצריך לעשות

אתה באמת בטוח שזה שהתחנה המרכזית קרובה זה אומר שיושב שם נהג מובטל ואוטובוס מיותר ורק מחכה לקריאה שלך?

אני מציע לך להתחלף לשעה אחת בתפקיד עם אחראי משמרת באגד שצריך דחוףףףף עוד 10 אוטובוסים (מעבר לסידור עבודה הרגיל) ואין לו נהגים זמינים וכשהוא מנסה להקפיץ נהג שלא בתורנות לבוא הוא אומר לו 'עזוב אותי, לא לוקח את הקו העמוס של הדתיים'

מסכים לכך שזה שזה קרוב לתחנה מרכזית לא אומר שיש שם נהג מובטל
אבל לא מסכים לכך שבתוך שעה וחצי המתנה לא יהיה אוטובוס אחד פנוי, או כל פתרון אחר,
בכל מקרה, מה אתה כסדרן היית עושה אם היו תקועים אנשים באמצע שום מקום - היית מוצא אוטובוס לשלוח או לפחות מממן מוניות לכולם?

אגב, זה היה בליל בדיקת חמץ בשעה יחסית מוקדמת, ועדיין לא היה כזה עומס על התח"צ...

• הוסף לסימניות
מאוד מעניין אותי אם תגידי את זה גם עוד 15 שנים כשהמשפחה שלך תתרחב בעז"ה
יש דברים שעד שלא מגיעים למקום הזה לא מבינים
אני יגיד את זה!
ואת יודעת למה??
כי זה עניין של אופי. בן אדם שעסוק בלכעוס על אחרים ולהאשים אחרים. הוא עסוק בזה כל הזמן לא רק עכשיו.
אני מגיעה מבית כזה, וכן גם אנחנו נסחבנו, כשעדיין לא התחתנתי. עם האחים הקטנים שלי, ומזוודות בחום ובגשם.
ושוב, לא אמרתי שזה לא מעצבן, אבל אמרתי שבן אדם צריך לדעת להערך קודם.
ולכל אלו שקיבלו את הרושם שאני איזה מפונקת עם ילדה אחת שהולכת 5 דק' לתחנה.
אז לא.
גם כשהייתי חודשיים אחרי לידה, עם תינוקת פיצית, ועברתי ניתוח באשפוז יום, ושוחררתי ולא הצלחנו להשיג מונית ... הלכתי ברגל מבית החולים עד לתחנה כדי שאהיה בטוחה שיש לי מקום.
עם כל הכאב עם כל הקושי... אז נראה לי שגם אחרי 15 שנה.. אהיה אותו דבר. (חוץ משאני מקווה שעד אז יהיה לבעלי רכב)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם כ"כ טוב בתח"צ, למה להחזיק רכב, זה הרבה יותר יקר...
אני חוזרת על עצמי בפעם ה - 1000
לא אמרתי שזה כל כך טוב... אמרתי שצריך לדעת להערך.
עצבים, כעס, קללות - לא יעזרו.
כולה ניסיתי לומר משהו שאחרי חוה"מ סוכות שהדיון הזה לא יעלה שוב.
ניסיתי לומר משהו "מועיל"
אבל לכם מתחשק מאוד זה נראה להתחרבש בבוץ של עצמכם.... להמשיך לחכות בתחנה האחרונה ולא להבין למה אין מקום?
בכיף, זה ממש לא מפריע לי כמה זמן תחכו לאוטובוס.

• הוסף לסימניות
אני יגיד את זה!
ואת יודעת למה??
כי זה עניין של אופי. בן אדם שעסוק בלכעוס על אחרים ולהאשים אחרים. הוא עסוק בזה כל הזמן לא רק עכשיו.
אה..
אפשר להבין את המשפט הזה לכמה פנים..

• הוסף לסימניות

אני מציע לך להתחלף לשעה אחת בתפקיד עם אחראי משמרת באגד שצריך דחוףףףף עוד 10 אוטובוסים (מעבר לסידור עבודה הרגיל ואחרי שהוא הוציא כל אוטובוס אפשרי כולל כאלה שהיו צריכים ללכת למוסך..) ואין לו נהגים זמינים וכשהוא מנסה להקפיץ נהג שלא בתורנות לבוא הוא אומר לו 'עזוב אותי, לא לוקח את הקו העמוס של הדתיים'

מאיר ידידי אהובי.
גם אם הציבור בטוח - ובטעות - שכולם נחים על זרי הדפנה ולא פותרים לו את הבעיות, זה לא מתרץ את אי העשיה מצד הרשויות.
ודו"ח המבקר - יוכיח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה