למסירה טוב שההגה בידים של אגד !!!

אגב מאותה סיבה המדינה לא באמת משקיעה משאבים רציניים להעלות את רמת התח"צ החרדית כיון שממילא הם נוסעים, לעומת זאת רמת התח"צ בציבור הכללי הרבה יותר טובה כי הם ממילא לא נוסעים...
חבל לבזבז כסף...

קבלו את נתיב אקספרס:
נסענו אתמול מהמרכז לצפת (התכנון היה לטבריה, אבל אחרי כמה שני קוים עמוסים, נאלצנו ללכת לתחנה ראשונה, ושם אחרי זמן לעלות על אוטובוס לצפת, דבר שכבר בזבז לנו שעתיים, אבל נו...), אחרי כל הסיבובים, הגענו לאלונית בכביש 6, הנהג עצר שם לעשר דקות, ואח"כ כשעלינו, אנחנו מגלים שהדרך מוזרה, מה מתברר? הנהג פספס את התחנה במחלף קסם, אז הוא חוזר לאסף את הנוסעים!!! נסענו 35 דקות הלוך, 35 חזור, כדי לקחת את הנוסעים השכוחים.
הדרך לצפת התארכה בלמעלה משעה, כל הנסיונות שלי לדבר עם החברה, נענו ב"הנהג קיבל הוראה מגבוה, ככה הוחלט והוא חייב לחזר, אם יש לך בעיה, תשאירי תלונה"
למרות דרישותי לא נתנו בשום פנים לדבר עם מקבל ההחלטה
הגדילה לעשות נציגת שירות שממש התרעמה עלי ש"איפה ההתחשבות?? אנשים מחכים בתחנה, בשמש, רוצים גם הם להגיע, תחשבי אם זה היה קורה לך, מה היית רוצה שיעשו?"
(בהחלט גבירתי, הייתי רוצה שיטפלו בי, וישלחו אוטובוס חדש שיסיע אותי, ולא יבזבזו למעל שישים נוסעים למעלה משעה בגלל טעות של נהג..)
אין לי טענות עליו, פספס, קורה
אבל מה זה הפיתרון הלא הגיוני הזה
היום התקשרו מהחברה, אמרו שמדובר בשיקול דעת מוטעה וזהו. וכשאמרתי על כל התוכניות שהתבלגנו לי, אמרו שאשלח את הקבלה, והם יחזירו את דמי הנסיעה.
נדיבות מפעימה, אה?

על הנקודה הזו אני תמיד תוהה...
האם יש למדינה 'כמדינה' למשל אינטרס להפחית את זיהום האוויר בארץ למינימום, ע"י צריכה יותר מאסיבית של הציבור בתח"צ או שמא היא דוקא מעדיפה ההיפך, ואתן דוגמה אחת מני רבות.
לפני כ7 שנים התחיל בארצנו הקטנטונת פיילוט מעניין של רכבים חשמליים, למי שלא זוכר זה נקרא 'בטר פלייס' דיי מהר החברה קרסה, ולטענת הירוקים המדינה היא זו שדאגה שהחברה תפשוט רגל ולטענתם המדינה אפילו שילמה לשי אגסי כסף מתחת לשולחן שיירד מהרעיון, והסיבה היא שזה היה עלול לגרום למדינה הפסדים מטורפים בהכנסות ממסים על הדלק בסכומים של כמיליארד ₪ בשנה.
למי שזה מאוד מעניין אותו הכנסות המדינה ממסים על הדלק הן כ900 מלש"ח בחודש ובמידה ורק כ10 % מהנסיעות היו עוברים לרכבים חשמליים ההפסד היה כמיליארד ₪.
תשאלו א"כ למה בהתחלה זה עבד יופי, גם לזה יש הסבר, שבהתחלה הטענת הרכבים והחלפת הסוללות נעשתה רק ע"י 'בטר פלייס' והלקוחות שילמו דמי מנוי חודשיים + סכום קטן על כל ק"מ מעבר לכמות מסוימת וזה היה יוצא למי שלא נסע מדי הרבה בערך כמו ההוצאה על דלק. כל זמן שכך היה המידנה היתה 'רגועה' מקס' ממסים יותר את בטר פלייס, אבל מהרגע שמישהו הצליח להביא לארץ מטען נייד לרכב שמאפשר הטענה מכל שקע ביתי הדרך היתה קצרה מאוד עד לנפילה בקול רעש גדול. ומהסיבה הפשוטה שאין אפשרות למסות רק שקע מסויים בבית....
במשך שנים עד דיי לאחרונה המדינה הערימה קשיים מטורפים על מי שרצה לייבא בייבוא אישי רכב חשמלי, בעצם עד היום היא מערימה קשיים ולא באמת מקדמת את הנושא.
לטענת הירוקים אין למדינה באמת אינטרס להפחית זיהום האוויר, מעבר להפסדים על ההכנסות מהדלק מעוד סיבה שנראית קצת אכזרית... במידה ורמת זיהום האוויר תרד לאפס יהיו הרבה פחות חולים בארץ, וממילא יצטרכו פחות רופאים, אחים וכו' = פחות הכנסות מעוד כמה אפיקים.
ולכן גם המשטרה לא באמת מנסה למגר את תאונות הדרכים, הרי אם הם היו רוצים הם היו יכולים להילחם בזה מלחמת חורמה ולהוריד את כמות התאונות לרף מינימלי, אבל הם לא עושים את זה... שוב כי יש אנשים שצריכים להתפרנס מזה....
בהתחלה עוד בסדר בשני הקטעים האחרונים הרסת הכל זה נכנס לגדר קונספירציה.

אתמול הזדמן לי לנסוע בקו חילוני למהדרין - מתחנה מרכזית בירושלים לאחת הערים הלא חרדיות בעליל.
כשעלינו לאוטובוס אמרתי לבעלי שתכלס - מבינה את הנהגים העצבניים באוטובוסים החרדיים. הרבה יותר נחמד לנהג להיכנס למפרץ המיועד, להעלות בדיוק את כמות הנוסעים שהאוטובוס יכול להכיל אחד אחד ובסבלנות, וישר לצאת מהעיר.
אבל מה שלא הוגן בכלל בכלל הוא - מצב האוטובוס!!!
למה לקווים 417/450 כדוגמה - האוטובוסים יהיו ישנים ומרוטים, ולקווים החילוניים מגיע את האוטובוסים הכי משופצים בארץ???
כי החרדים בהמות אז הם צריכים לקבל קרונות???
האמת שהזדעזעתי מזה...

אתמול הזדמן לי לנסוע בקו חילוני למהדרין - מתחנה מרכזית בירושלים לאחת הערים הלא חרדיות בעליל.
כשעלינו לאוטובוס אמרתי לבעלי שתכלס - מבינה את הנהגים העצבניים באוטובוסים החרדיים. הרבה יותר נחמד לנהג להיכנס למפרץ המיועד, להעלות בדיוק את כמות הנוסעים שהאוטובוס יכול להכיל אחד אחד ובסבלנות, וישר לצאת מהעיר.
למה לקווים 417/450 כדוגמה - האוטובוסים יהיו ישנים ומרוטים, ולקווים החילוניים מגיע את האוטובוסים הכי משופצים בארץ???
האמת שהזדעזעתי מזה...

כבר מזמן כתבנו כאן את שלבי החיים של אוטובוס, לפי סדר כרונולוגי...

1. האוטובוס מגיע מהמפעל. הוא נשלח לקווי אילת והערבה.
2. האוטובוס מועבר לקווי הצפון החילוני: 960, 940 ודומיהם.
3. האוטובוס נוסע במגוון קווים כלליים ברחבי הארץ.
4. האוטובוס מתיישן, נשלח למוזיאון 'אגד' בחולון.
5. האוטובוס מוצא מהמוזיאון ונשלח לקו חרדי כלשהו
6. האוטובוס מת
7. האוטובוס עובר החייאה במוסך ונשלח לקו חרדי נוסף
8. האוטובוס מת
9. גריטה

כבר מזמן כתבנו כאן את שלבי החיים של אוטובוס, לפי סדר כרונולוגי...

1. האוטובוס מגיע מהמפעל. הוא נשלח לקווי אילת והערבה.
2. האוטובוס מועבר לקווי הצפון החילוני: 960, 940 ודומיהם.
3. האוטובוס נוסע במגוון קווים כלליים ברחבי הארץ.
4. האוטובוס מתיישן, נשלח למוזיאון 'אגד' בחולון.
5. האוטובוס מוצא מהמוזיאון ונשלח לקו חרדי כלשהו
6. האוטובוס מת
7. האוטובוס עובר החייאה במוסך ונשלח לקו חרדי נוסף
8. האוטובוס מת
9. גריטה
טוב, זה נראה לי התמסכנות לשמה

האמת שהזדעזעתי מזה...
מקומם לראות את קו 68 בי-ם כל 3 דקות אוטובוס מפרקי חדיש מפואר, ולכותל המערבי כל 20 דקות גרוטאה קטנה.
מבזים את האנשים.
משפילים אותם.
דוחק איום בין אנשים ונשים זקנים עם נערים.
בושה למדינה המפגרת הזו שכך נראה המקום המקודש ביותר שלה (או השני, אחרי גבעת רם כמובן. טפו.) !
חייבים לעשות לזה סוף.

טוב, זה נראה לי התמסכנות לשמה

מציאות.
נסעתי בקווי הערבה כמה פעמים. יש שם אוטובוסים מדהימים שלא פגשתי בשום קו אחר. (הגיוני. אלו נסיעות ארוכות מאד).

נסעתי לא מעט בקווי 960 ו-940 החילוניים לחיפה, אף פעם לא ראיתי ביניהם אוטובוס חורק או יללני.

בקווים הכלליים בארץ יש אוטובוסים מכל מיני סוגים.
אבל החורקים - נשלחים חד משמעית לקווי המהדרין.
הייתה תקופה שנסעתי ברציפות לת"א. לא היה אפילו אוטובוס חורק אחד בקווי 480 או 102 החדש.

וב-402 ובשאר הקווים החרדיים - המצב שונה לגמרי. נכון שיש גם אוטובוסים טובים (לא 'מצויינים וחדשים' - 'טובים').
אבל יש גם הרבה גרועים ממש. מטרטרים, מקרטעים, מעשנים, מתחממים.

ומה תגידי על זה שבערבי חגים וזמנים עמוסים מוציאים אוטובוסים עירוניים מאשדוד לירושלים???(מינימום שעה נסיעה, בד"כ קרוב לשעה וחצי..)
מה שקורה, זה גם נסיעה מאוד לא נוחה באוטובוס נמוך ועל הכביש.
גם עמוס הרבה יותר, כי אוטובוס כזה מאכלס הרבה פחות נוסעים
וגם אין מקום לזוז, לרדת/לעלות/לעבור/להעביר כי בכל מקום תקועות לך מזוודות ועגלות..

מציאות.
נסעתי בקווי הערבה כמה פעמים. יש שם אוטובוסים מדהימים שלא פגשתי בשום קו אחר. (הגיוני. אלו נסיעות ארוכות מאד).

נסעתי לא מעט בקווי 960 ו-940 החילוניים לחיפה, אף פעם לא ראיתי ביניהם אוטובוס חורק או יללני.

הייתה תקופה שנסעתי ברציפות לת"א. לא היה אפילו אוטובוס חורק אחד בקווי 480 או 102 החדש.

וב-402 ובשאר הקווים החרדיים - המצב שונה לגמרי. נכון שיש גם אוטובוסים טובים (לא 'מצויינים וחדשים' - 'טובים').
נכון, צודקת, עדיין אני מגיעה מעיר חילונית ויוצא לי לנסוע ב480 וכמה פעמים גם לא היה מזגן (כשבקשתי להדליק הנהג הסביר לי שאני יכולה להוריד את המעיל, אה סליחה הסריג)
ובאוטובוסים פנימיים יש הרבה אוטובוסים ישנים וכן בתוך ב"ב יש קו קבוע שמציוד באוטובוסים חדשים.
כנראה שהאפליה היא רק בירושלים...

כנראה שהאפליה היא רק בירושלים...
הקו הקבוע שאת כותבת עליו הוא של אגד???
חשוב לזכור שיש לאגד מונופול על התח"צ בירושלים, אין להם מתחרים ולכן הם לא משקיעים כלום
ויוכיח קו 402 שמרגע שקו 422 התחיל לפעול - האוטובוסים "השתפצו" מאליהם....

ומה תגידי על זה שבערבי חגים וזמנים עמוסים מוציאים אוטובוסים עירוניים מאשדוד לירושלים???(מינימום שעה נסיעה, בד"כ קרוב לשעה וחצי..)
מה שקורה, זה גם נסיעה מאוד לא נוחה באוטובוס נמוך ועל הכביש.
גם עמוס הרבה יותר, כי אוטובוס כזה מאכלס הרבה פחות נוסעים
וגם אין מקום לזוז, לרדת/לעלות/לעבור/להעביר כי בכל מקום תקועות לך מזוודות ועגלות..
תסבירו לי, אם היה ארוע גדול לחילונים בהיכל התרבות בת"א והיו מביאים אוטובסים מהציבור החרדי איך אתם הייתם מגיבים? פותחים אלפי אשכולות וצעקות על הקיפוח!
(אגב, בארועים שלהם או שכל אחד מגיע ברכב פרטי או שהם מארגנים אוטובוסים)
בימי שישי אין להם אופציה להמציא עוד אוטובסים והציבור החילוני לא צריכים לסבול שמשפחה פלונית רוצה לנסוע מירושלים לאשדוד.
אז אין להם ברירה אלא להביא כאלה אוטובסים.

הקו הקבוע שאת כותבת עליו הוא של אגד???
חשוב לזכור שיש לאגד מונופול על התח"צ בירושלים, אין להם מתחרים ולכן הם לא משקיעים כלום
ויוכיח קו 402 שמרגע שקו 422 התחיל לפעול - האוטובוסים "השתפצו" מאליהם....
נראה לי שהיא לא התכוונה ספיצפית על אגד, ואצלינו השירות הוא דן.
אבל 480 הוא אגד.

אתמול הייתי בכותל.
נמאס לי. גברים ונשים שומרי תורה ומצוות נאלצים להימעך זה על זה בחוסר צניעות משווע, גוף לגוף.
מחריד ומזעזע, כמות האוטובוסים המגוחכת ביחס לקהל גורמת לכולנו להתנהג כבהמות חסרות תרבות. לדחוק ולדחוף.

בואו נקים מאהל מחאה בשערי הכותל. אני מוכן להיות המאייש הראשון של המאהל, וגם לישון שם אם צריך. כולל מצלמת ווידאו מחוברת אונליין, שתשדר לכל העולם איך נראית תחנת האוטובוס בכניסה/ יציאה לכותל.

כי כשהמצב כה משוגע, בואו נשתגע גם אנחנו. מאהל מחאה, עד לפתירת העניין, אחת ולתמיד.
שבענו הסברים.
שבענו הבטחות.
שבענו מכתבים לקוניים מגברת קרסנג'י.
שבענו מילים.
שבענו תשובות.
שבענו הצטדקויות.

נערך לאחרונה ב:
מציאות.

צודקת לגמרי,
נהג חילוני בקו 972 מחיפה לירושלים
אמר לאבא שלי-
שזה ידוע שכל הקווים הטובים שולחים לחילונים ואת הדפוקים לחרדים,
כי הם לא מתלוננים!!!!!

ויעיד על כך קו 972 שהוא רק של החרדים - דפוק, מקרטע , מילל, בוכה, מקיא תנשמה שלו (יחד איתנו)
ומאותו עיר יצא קו 960 ו- 940 שהם קווים מהמרכזית בחיפה למרכזית בירושלים
ממש כמו מחלקה שלישית.

הפליה בהתגלמותה!!!!:confused::confused::confused::mad::mad::mad:

וכמו בהרבה דברים שאנחנו מתעצבנים על שרות.
תכלס,
אם לא נתלונן לא נקבל!!!!!!
תקלטו!!! >>>תפנימו!!!>>> ותישמו!!!!!

מציאות.

כל הנסיעות הנל הן באותה החברה?

אתמול הייתי בכותל.
נמאס לי. גברים ונשים שומרי תורה ומצוות נאלצים להימעך זה על זה בחוסר צניעות משווע, גוף לגוף.
מחריד ומזעזע, כמות האוטובוסים המגוחכת ביחס לקהל גורמת לכולנו להתנהג כבהמות חסרות תרבות. לדחוק ולדחוף.

בואו נקים מאהל מחאה בשערי הכותל. אני מוכן להיות המאייש הראשון של המאהל, וגם לישון שם אם צריך. כולל מצלמת ווידאו מחוברת אונליין, שתשדר לכל העולם איך נראית תחנת האוטובוס בכניסה/ יציאה לכותל.

כי כשהמצב כה משוגע, בואו נשתגע גם אנחנו. מאהל מחאה, עד לפתירת העניין, אחת ולתמיד.
שבענו הסברים.
שבענו הבטחות.
שבענו מכתבים לקוניים מגברת קרסנג'י.
שבענו מילים.
שבענו תשובות.
שבענו הצטדקויות.
אני בעד ,
תנצל את זה מהר, נותרו לך ימים בודדים לסוף ה'זמן'
כך שכדאי לנצל את זה , שיהיה תיעוד אמיתי!!

מקומם לראות את קו 68 בי-ם כל 3 דקות אוטובוס מפרקי חדיש מפואר, ולכותל המערבי כל 20 דקות גרוטאה קטנה.
מבזים את האנשים.
משפילים אותם.
דוחק איום בין אנשים ונשים זקנים עם נערים.
בושה למדינה המפגרת הזו שכך נראה המקום המקודש ביותר שלה (או השני, אחרי גבעת רם כמובן. טפו.) !
חייבים לעשות לזה סוף.
כל מילה.
אני בעד ,
תנצל את זה מהר, נותרו לך ימים בודדים לסוף ה'זמן'
כך שכדאי לנצל את זה , שיהיה תיעוד אמיתי!!
מאהל מחאה זה דבר שמוקם לא כדי להיעלם למחרת.
הוא מוקם בליווי תקשורתי, ונשאר שם עד לפתרון.

לו יצוייר שהרב יעקב אשר (למשל) היה מציב שם את לשכתו, לא כגימיק, אלא כלהיות שם עד שיפסיקו את הבזיון הזה - אני מניח שהסוגיה תיפתר ביומיים.

היות ואנחנו רק אנשים רגילים, היא תיפתר בשבועיים שלושה. תלוי בעוצמת התמיכה מהציבור ובתקשורת.
כמו שאמרתי, בימים הראשונים אני מוכן לאייש. נביא לשם אישי ציבור, ניתן לכל העוברים ושבים אפשרות להתראיין בשידור חי ולספר על הסבל שלהם בקווים לכותל, ונטרטר ונטרטר עד הסוף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה