עד איפה?הליפתא-יש מסלול סלול
בעמק ארזים וטיילת גילה יש נוף?עין לבן.
פארק הצבאים.
עמק הארזים.
טיילת בגילה.
נכון הוא באמת מסתיים די מהר.(הליפתא)עד איפה?
ממה שזכור לי, די מהר הוא מסתיים, לא?!
בעמק ארזים וטיילת גילה יש נוף?
מישהו יודע אם יש מים במאגר בית זית?
איזור יד קנדי, אין מסלולים מותאמים לעגלה?
ונודה מאד מאד לרעיונות נוספים עם דגש על נופים.
טיילת גילה היא על הנוף.עד איפה?
ממה שזכור לי, די מהר הוא מסתיים, לא?!
בעמק ארזים וטיילת גילה יש נוף?
מישהו יודע אם יש מים במאגר בית זית?
איזור יד קנדי, אין מסלולים מותאמים לעגלה?
ונודה מאד מאד לרעיונות נוספים עם דגש על נופים.
אני לא יודע מה זה נוף אצלכםאיפה אפשר לטייל בטבע באיזור ירושלים והסביבה, הרבה נוף אבל לא קשה מידי ואפשרי עם עגלה בקלות.
אפשר איזור ירושלים, מבשרת, מודיעין, מעלה אדומים/ מצפה יריחו או אפילו בית שמש.
תודה רבה רבה לכל המסייעים!!!
מדובר במסלול שמתחיל במנהרה שליד צומת רמות לכיוון פארק ארזים?אני לא יודע מה זה נוף אצלכם
אבל יש את המסלול אופניים שמירושלים (גבעה צרפתית, צומת רמות) למוצא, השביל סלול ברובו (עד פארק האבנים, בערך 10 דק' הליכה ממוצא) ויש תחבורה ציבורית מצויינת משני הכיוונים.
הדרך טובלת בצמחייה ירוקה משני הצדדים, יש 3 פארקים מכובדים במהלך הדרך, עוברים מתחת לגשר הרכבת הגדול.
האספלט מגיע עד איפה שכתוב 'פארק ארזים' במפה המצורפת, משם ממשיכים ישר על השביל עד שמגיעים לכביש שעולה למבשרת, שם פונים שמאלה, עוברים בתוך המנהרה, בכיכר שוב שמאלה שם יש תחנה עם כל קווים מבשרת ציון לירושלים.
מצומת רמות עד מוצא לוקח בערך שעה-שעה וחצי (הליכה, לא כולל העצירה בפארקים), אפשר להמשיך משם לאורך מאגר בית זית אבל שם מאוד מהר נגמר האספלט.
כדאי להביא בימבות, אופניים לא בהכרח יתנו להעלות לאוטובוס חזור.
צפה בקובץ המצורף 1983235
אכן מדובר באותו מסלול ואין באמת חנייה בצומת רמות.מדובר במסלול שמתחיל במנהרה שליד צומת רמות לכיוון פארק ארזים?
אנחנו עם רכב, איפה כדאי לחנות כדי לעשות את המסלול? כדאי להתחיל ממוצא?
תודה רבה על כל המידע.אכן מדובר באותו מסלול ואין באמת חנייה בצומת רמות.
אפשר לחנות בכניסה לעיר ולקחת אוטובוס לצומת רמות, אחרת בנסיעה חזור תצטרכו 2 אוטובוסים כדי לחזור לרכב.
אפשר לרדת לספורטק ולחנות שם אבל אז כדי לחזור לרכב יהיה לכם הליכה בנוסף ל-2 אטוטובוסים.
אפשר גם לחנות בחנה וסע בגבעת המבתר ולהתחיל את המסלול משם, אבל יקח לכם זמן לחזור לאוטו אח"כ.
ואפשר גם להשאיר את האוטו בבית... זה לא מסלול מעגלי, לא יודע כמה יחסוך לכם הרכב.
לעשות את המסלול ממוצא זה לעשות הכל בעלייה, לא מומלץ.
בהליכה רצופה מצומת רמות זה בערך שעה - שעה וחצי לכל כיוון (תלוי באיזה גיל הילדים).תודה רבה על כל המידע.
זה מסלול ארוך מכדי לעשות אותו הלוך ושוב רגלית?!
תתחיל בכותל, משם תקח אוטובוס לתחנה אחת עד הר ציון משם זה ממש 3-4 דק' עד הגשר (ירידה די אתגרית).אם אני מעוניין לקחת מהגיא אוטובוס לכותל
גיא בן הינום: ירידה די תלולה לגשר, ועלייה קשה בחזוראני מעוניין לטייל בירושלים בשעות הבוקר המוקדמות (להתחיל 7:30-8:00) עם עגלות וילדים קטנים ומתלבט בין עמק הארזים לגיא בן הינם+כותל
אשמח לחוו"ד מנסיון בלבד על שני המקומות (קושי/צניעות/מעניין לילדים ו/או מבוגרים/טיפים איך לתכנן יותר נכון בשניהם (לעמק הארזים כנראה אגיע במונית)/אם אני מעוניין לקחת מהגיא אוטובוס לכותל מה עדיף וכו' וכו')
צפה בקובץ המצורף 2032410צפה בקובץ המצורף 2032405
קודם כל תודה רבה לכל העונים -תתחיל בכותל, משם תקח אוטובוס לתחנה אחת עד הר ציון משם זה ממש 3-4 דק' עד הגשר (ירידה די אתגרית).
בחזור תעלה בחזרה להר ציון ותיקח משם אוטובוס חזור.
אם אתה רוצה בדווקא בסדר הזה אתה יכול לקחת קו 83 מהר ציון עד הכותל (דרך הרובע, חוויה בפני עצמה) אבל זה סתם סיבוב מסובך.
רק נקודה אחת שצריך לשים לב אליה, בכל הדרך כמעט ואין צל, קח בחשבון ואל תצא ביום חם מדי (או שתתחיל ב-4 בצהריים)
קו 163 הרבה פעמים לא מוריד בסינימטק (אני יודע שכתוב שהוא מוריד, אני מדבר למייעשה...).אני מתכווין להגיע מבר אילן לכותל ולשלב את הגיא (לקחת קו 163 הסינמטק/דרך חברון ו/או 72 להחאן/דוד רמז ו/או קו 3 להר ציון מעלה השלום) כך שהשאלה היא איך הגישה מהתחנות הנ"ל לגיא ולגשר מבחינת עגלות וסתם כך וכן איך אח"כ עדיף להגיע לכותל, והאם לא עדיף עליו לטייל בעמק הארזים (להגיע מבר אילן לחניון במונית>לעינות תלם>נחל חלילים/מערת חלילים>גן הגשרים>ולחזור לחניון>מונית לבר אילן)
בכל אופן השעות שלי הן שעות הבוקר המוקדמות 7:00-7:30
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים