דוד מרדכי
משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
- הוסף לסימניות
הנה מדריך למתחיל בבניית כריכה בפוטושופ. (אני מדלג על איך לבנות את הקובץ המתאים באינדיזיין, אתמקד רק בטיפ שלי)
כעושים כריכה לספר בפוטושופ, (לא שכך דווקא עושים, אלא במקרה שסגנון העיצוב הוא יותר כזה שדורש בעיקר עבודה בפוטושופ) יש בעיה. בעוד באינדיזיין יש דפים ומסגרות ובליד והחלק האחורי והקדמי והשדרה הם נפרדים רק עומדים אחד ליד השני - בפוטושופ יש קנווס אחד שהוא הכריכה כולה - כולל הגלישה, השדרה באמצע, וקשה למקם את הדברים במדיוק.
אפשר כמובן למשוך קוי עזר לפי הסרגל, אבל מאד קשה ומסובך לחשב את זה, וגם אחרי קוי העזר קשה למקם דברים באמצע הקרטון, כי זה הרי לא באמצע הקנווס.
הרעיון שלי הוא להעזר באינדיזיין באופן הזה.
זה הדף באינדיזיין, השטח בחוץ עד הפס האדום הוא לגלישה - לקיפול של הכריכה. הפס הורוד בפנים בקרטון הוא מיותר, אבל בשדרה הוא מסמל את השטח נטו של השדרה ללא שטח הקיפול - ובין הפס לקצה זה שטח הקיפול.

קודם כל אני עושה מלבן גדול על כל השטח כולל הבליד
ואז כתוב לי למעלה את המידות שלו - ואז אני יוצר קובץ פוטושופ חדש במידות שקיבלתי
אני יוצר מלבן בין הקצה לבין הפס של הבליד
ואני גורר אותו לפוטושופ
כדי לישר אותו לפינה במדויק אני נעזר בכלי היישור (כשהם במצב ישור לקנווס, לא ישור לבחירה.)
אח"כ מעתיק אותו ומישר לפינה בצד השני.
אותו דבר למעלה ולמטה
אח"כ לשדרה (ברוטו, כולל שטח הקיפול)

גורר לפוטושופ ומיישר לאמצע ע"י כלי היישור כנ"ל.
יוצר עוד אחד - יותר צר ובצבע שונה - ומיישר לקווים הורודים. זה ייצג את השדרה נטו ללא שטח הקיפול.
אחרונים חביבים - שטח הקרטון עצמו, קדמי ואחורי.
כדי למקם אותו נכון בפוטושופ אפשר להעזר בקווי העזר שפוטושופ יוצרת תוך כדי עבודה.
עכשיו יש לנו בפוטושופ את זה

מעכשיו, כשבאים למקם כל אובייקט אפשר להשתמש בכלי היישור הנ"ל
רק שהפעם צריך שזה יהיה במצב ישור לבחירה.
בוחרים את האובייקט יחד עם המלבן שמסמל את הקרטון ועושים יישור לאמצע או לצד מה שרוצים.
כדי שזה לא יפריע לעצב ולא יזוז כל הזמן, כדאי לנעול את השכבות האלה כשלא משתמשים איתם. אפשר גם להסתיר אותם, ולהשתמש רק כשצריך. בזמן יישור צריך לפתוח את הנעילה.
אפשר בנוסף אח"כ גם לגרור קווי עזר מהסרגלים - אבל קשה להצמיד אותם במדויק ומבחינתי הם מיותרים.
בהצלחה
כעושים כריכה לספר בפוטושופ, (לא שכך דווקא עושים, אלא במקרה שסגנון העיצוב הוא יותר כזה שדורש בעיקר עבודה בפוטושופ) יש בעיה. בעוד באינדיזיין יש דפים ומסגרות ובליד והחלק האחורי והקדמי והשדרה הם נפרדים רק עומדים אחד ליד השני - בפוטושופ יש קנווס אחד שהוא הכריכה כולה - כולל הגלישה, השדרה באמצע, וקשה למקם את הדברים במדיוק.
אפשר כמובן למשוך קוי עזר לפי הסרגל, אבל מאד קשה ומסובך לחשב את זה, וגם אחרי קוי העזר קשה למקם דברים באמצע הקרטון, כי זה הרי לא באמצע הקנווס.
הרעיון שלי הוא להעזר באינדיזיין באופן הזה.
זה הדף באינדיזיין, השטח בחוץ עד הפס האדום הוא לגלישה - לקיפול של הכריכה. הפס הורוד בפנים בקרטון הוא מיותר, אבל בשדרה הוא מסמל את השטח נטו של השדרה ללא שטח הקיפול - ובין הפס לקצה זה שטח הקיפול.

קודם כל אני עושה מלבן גדול על כל השטח כולל הבליד

ואז כתוב לי למעלה את המידות שלו - ואז אני יוצר קובץ פוטושופ חדש במידות שקיבלתי

אני יוצר מלבן בין הקצה לבין הפס של הבליד

ואני גורר אותו לפוטושופ
כדי לישר אותו לפינה במדויק אני נעזר בכלי היישור (כשהם במצב ישור לקנווס, לא ישור לבחירה.)

אח"כ מעתיק אותו ומישר לפינה בצד השני.
אותו דבר למעלה ולמטה

אח"כ לשדרה (ברוטו, כולל שטח הקיפול)

גורר לפוטושופ ומיישר לאמצע ע"י כלי היישור כנ"ל.
יוצר עוד אחד - יותר צר ובצבע שונה - ומיישר לקווים הורודים. זה ייצג את השדרה נטו ללא שטח הקיפול.

אחרונים חביבים - שטח הקרטון עצמו, קדמי ואחורי.

כדי למקם אותו נכון בפוטושופ אפשר להעזר בקווי העזר שפוטושופ יוצרת תוך כדי עבודה.
עכשיו יש לנו בפוטושופ את זה

מעכשיו, כשבאים למקם כל אובייקט אפשר להשתמש בכלי היישור הנ"ל

רק שהפעם צריך שזה יהיה במצב ישור לבחירה.
בוחרים את האובייקט יחד עם המלבן שמסמל את הקרטון ועושים יישור לאמצע או לצד מה שרוצים.
כדי שזה לא יפריע לעצב ולא יזוז כל הזמן, כדאי לנעול את השכבות האלה כשלא משתמשים איתם. אפשר גם להסתיר אותם, ולהשתמש רק כשצריך. בזמן יישור צריך לפתוח את הנעילה.
אפשר בנוסף אח"כ גם לגרור קווי עזר מהסרגלים - אבל קשה להצמיד אותם במדויק ומבחינתי הם מיותרים.
בהצלחה
הנושאים החמים