- הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;2086499:מאוד יוני, שמאוד דוש
אבל אני לגמרי סבבה עם זה.
נכתב ע"י אבימי;2086499:מאוד יוני, שמאוד דוש
אבל אני לגמרי סבבה עם זה.
נכתב ע"י מירי ב;2086661:אם יורשה לי... מי הוא זה ואיזה הוא הדוש?
נכתב ע"י אבימי;2089595:לא באשמתך בכלל,
יוני עיצב את פני הקו הקריקטוריסטי החרדי.
ב"קו" אני מתכוין להלך מחשבה של קריקטורה, לאו דווקא לקו ממש. (גם את הקו ממש, בהחלט)
הוא עצמו הלך בדרכו של קריאל גרדוש המיתולוגי, וגם קצת בדרכו של זאב, כשהוא התפרע.
שזה אומר, שהיום מאייר חרדי עומד לאייר קריקטורה הוא אוטומאטית חושב יוני. הוא חושב כמו שיוני רצה להביע, ואין מקום להאריך. קטן מול גדול, עדין מול בהמי, בצורה ברורה ביותר, כמו סיפור ילדים עם ניקוד ואותיות ענקיות.
ישנם אינספור קריקטוריסטים המון גישות מחשבה כשניגשים לקריקטורה,
ואנחנו קיבלנו יוני עם זונדה כל החיים, אז עם זה נשארנו. לא שזה רע, אבל גם קסטות ומכונות כתיבה לא היו רעות. פשוט צריך להתקדם.....
אז כשאת מציירת משו כזה, זה נהדר, וחמוד, ו.....לא רע. זו האמת. לא בגלל שאין לך רעיונות מבריקים, ראינו כולנו שיש ובגדול, פשוט חשבת יוני, בלי שידעת אפילו.
נכתב ע"י יפית כוכב;2090237:נכון.
חשבתי על יוני כשציירתי את הקריקטורה, וידעתי. למעשה, תמיד כשאני ניגשת לצייר אחת כזו אני אוטומטית חושבת איך יוני היה עושה את זה, זה בלתי נשלט, וחבל.
השאלה אבל, איך?
ממה להמנע?
מה כן לעשות?
איך מציירים קריקטורה מבלי שעשרות אלפי ציורים ילוו את העט, מבלי להשפיע עליו?
איך מפתחים את הקו האישי?
אשמח עם כל בדל של עצה.
יישר כוח וים הצלחות!
נכתב ע"י מירי ב;2091025:
נכתב ע"י ליבליב;2091106:בדל של עצה:
בראששש ובראשונההההההה!
פשוט אל תיגשי לאייר עם מחשבות "איך הוא/יוני/גדי/פולק/וכו'וכו' היה עושה את זה"
נתחיל פה.
ואם יצא לך וציירת משהו שאת רואה שהוא ממש לא נושא עליו את תווית שמך..
תמחקי ותתחילי מההתחלה..
תני לעצמך לעוף עם הדימיון!
אני למשל, אף על פי שאני לא מתחברת כל כך לקריקטורות..
עלה לי רעיון מצחיק/אבסורדי שבוע שעבר גם על העצמאות.
ואיירתי קריקטורה (שיש לי בעיה לפרסם אותה כי אני לא סובלת לתת לערבים תחושה שיש להם כוח עלינו..)
לא השקעתי בה את חיי אבל עלה לי רעיון הנחתי אותו על דף (טוב גם צבעתי קצת..) והמשכתי הלאה.
עם הזמן מתחדדים עוד ועוד..
הצלוחה דארלינג.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים