- הוסף לסימניות
באמת חבל שמי שקבע את תכני הלימוד במוסדות חינוך החרדים לא התיעץ איתךנכתב ע"י Efratush;2076295:אוקי. אז אנחנו לא מסכימים עם היום הזה בגלל התאריך. לגיטימי.
למה אין יום אחר? למה בחיים לא דיברו איתי בבית הספר בעשרה בטבת על השואה? למה לא ייסדו יום שכן מתאים לחרדים?
למה לנו שהכי מחוברים ליהדות שלנו אין יום שבו כל תלמידי הישיבות לומדים לעילוי נשמת כל נרצחי השואה? שאומרים קדיש ביחד? (ושאף אחד לא יבוא ויגיד לי שזה כל יום, כי בינינו - אין אחד שחווה את הרגש על השואה כל יום, ביום השואה הכל מתעצם ועולה בין אם רוצים ובין אם לא, האווירה שברחוב עושה את ההרגשה)
אז בגלל ההתנגדות הגורפת לכל דבר ש"ציונים" עשו או יעשו, אנחנו יוצאים קרחים מכאן ומכאן.
לי חשוב שידברו עם הילדים שלי בבית הספר על השואה, או לפחות יקדישו לזה יום בשנה.
אבל זה לא קורה.
פשוט מקדישים יום בשנה (או יומיים בהתחשב ביום הזיכרון והעצמאות) להסביר עד כמה אנחנו לא מסכימים עם אנשים אחרים.
.
וכבר ענו לך, שהחינוך לזכרון השואה לא נמדד ביום מסוים שעושים כך או כך, אלא במערכת כללית של תודעה שחיה ונושמת כל רגע, וזה קיים בת"ת ובישיבות שנפגשים כל הזמן ומדברים על גדלו"י שנהרגו בשואה הי"ד,
[כמה שידוע לי היה יוזמה אחרי השואה לקבוע יום תענית וכו' וגדולי ישראל התנגדו לזה (החזו"א)]
הנושאים החמים