shukimedia
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;373584:בניגוד לקודמיי, אני חושבת שיש משהו בתמונות. במיוחד עבור בנאדם שרק שאל מצלמה מחבר.
צילומי שקיעות הם באמת קשים, ודווקא לא כי התאורה קונטרסטית. הם הדבר הכי בנאלי שיש, ומאוד קשה לחדש בהם. זה נכון שהתמונה שלך לא כ"כ מחדשת, אבל בתור סתם תמונת קיטש חסרת נושא מרכזי - היא לא רעה. קו האופק עקום וממורכז, שני דברים לא טובים, אז תיקנתי לך בפוטושופ (חתכתי קצת כדי שקו האופק יתקרב לשליש, אבל זה עדיין לא ממש שם. אולי שווה לחתוך יותר (אולי עדיף לחתוך עוד קצת כדי שיהיה ממש בשליש).
חוץ מזה, לשתי התמונות חסרה עריכה, והוספתי אותה. בשקיעה קצת השחרתי את הקרקע, ומצד שני שמרתי על ההבהקים בהירים כי הם מוסיפים בעיני. גם העובדה שרואים את האור על הגגות עושה את התמונה מעניינת יותר בעיני.
בתמונת הקשת עשיתי אוטו-לבלס (קונטרול+L בפוטושופ) מה שהוריד את המעטה הכתום המכוער והשאיר תמונה חביבה. מה שחיבבתי פה זה שהרווח משמאל לתחתית הקשת שווה (כמעט. חתכתי בפוטושופ כדי להשוות עוד יותר) לרווח מימין לחלק העליון שלה.
בהצלחה.
עריכה: שכחתי לציין שהבית בתחתית הקשת הוא בהחלט מה שעושה את התמונה טובה ובסה"כ הקומפוזיציה שם יפה.
בנוסף, ממליצה לך לא להעלות צילומים שלך בגודל מלא לפורום, או לאינטרנט בכלל. תמיד להקטין.
נכתב ע"י tamiro;373793:הבעיה הגדולה עם התיקונים שלך היא שלא לומדים מהם כלום!
הוא לא הבין מה הבעיה בתמונה והוא לא הבין איך לתקן ולהתמודד עם זה בפעם הבאה. הוא כן למד שעל כל טעות שלו פוטושופ תוכל לעבור ולתקן.
כך שבעצם הוא לא למד כלום.
נכתב ע"י dalit;373805:לא מסכימה. התיקונים יכולים ללמד איך נראית תמונה קצת יותר מוצלחת מאותה סיטואציה.
איך להגיע לזה - זה כבר לא על רגל אחת, הוא יצטרך ללמוד ולנסות.
אבל אני מניחה שאם לדוגמא הפעם התוצאה הושגה ע"י קרופ, בפעם הבאה הקומפוזיציה כבר תהיה יותר מתוכננת מראש, כי יהיה לו מושג לאן לשאוף.
אבל אדרבה - למה שלא תלמד אותו איך להתמודד עם זה בפעם הבאה?![]()
נכתב ע"י tamiro;373808:באמת?
את הבנת מה הוא לא עשה נכון בתמונה ולמה התוצאה נראת ככה?
גם התיקונים בפוטושופ הם לא על רגל אחת
ומעבר לזה שחשוב להדגיש ככל שמתעסקים עם הקובץ האיכות שלו נפגעת! (בדוק)
נכתב ע"י רבקה אריאל;373929:כמו שכתבה דלית, תיקוני חיתוך מלמדים איך לקמפז נכון בפעם הבאה (בפרט שהסברתי למה עשיתי אותם). כך שעל קומפוזיציה בוודאי לימדתי אותו יותר משאתה לימדת.
מעבר לזה, התיקון היחיד בתמונה השניה היה אוטו לבלס (וטיפונת רוויה), וזה באמת דבר שאי אפשר לשנות בזמן הצילום. או שהוא השתמש בציוד זול, או שהיה אובך באותו היום, או שניהם. שום שינוי בפרמטרי הצילום לא יעיף את הקאסט הכתום שכל התמונה קיבלה. אז אני לא רואה בעיה להעיף אותו באוטו לבלס.
את התמונה השניה החשכתי קצת, ואולי נכון היה לציין שהוא היה צריך לחשוף קצת פחות ע"י הרמת המהירות או סגירת הצמצם, מה שבוודאי לא היה אומר לו כלום, אבל אולי היה שולח אותו לחפש את המושגים. מה שכן, אני החשכתי בעיקר את הקרקע. הוא לא באמת היה יכול להוריד סטופ בחשיפה, כי אז השמיים היו יוצאים כהים מדי.
ותרשה לי להתעלם מההערה שלך על הורדת האיכות בפוטושופ. האיכות של צילומי נוף שלא נערכו כלל בפוטושופ היא ברוב המקרים נמוכה מהאיכות של אותו הצילום לאחר עריכה, אם מתייחסים ל"איכות" כמראה סופי. לא כל שכן כשמדובר על הכהיה סלקטיבית בפוטושופ, שכמעט לא מורידה איכות.
נכתב ע"י רבקה אריאל;374178:אוקיי, אז לתקן קאסט שנוצר מאובך מותר ע"י פילטר UV ושאר השיטות שציינת, זה לא נקרא "לתקן ולשפץ את המציאות", אבל בפוטושופ אסור.
אוקיי, זכותך לחשוב ככה.
אתה גם מוזמן לטעון שאני לא יודעת לצלם ורק יודעת לערוך. גם כן זכותך.
ואני אחשוב אחרת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים