נכתב ע"י nesimov;2230075:חוכמת נשים בנתה ביתה - את החוכמה של האישה רואים דווקא בבית!! איך היא מנהלת את הילדים, אך החינוך שלה, האם היא אישה בונה או אישה הורסת, אך היא מתנהגת לבעלה, לחמותה וכו'
אך היא מנהלת את נקיון וסדר הבית,בשולים ואפיה...אם האישה תתנהג בחוכמה הכל יעריצו אותה!!!
אמא שלי היא אישה מוערצת בעני אנשים וכל זה גם בגלל הבישולים שלה, החינוך שלה וכו'
נכתב ע"י nesimov;2230079:בדיוק כך!!!
הקב"ה נתן לנו מתנות כדי שנתעל אותם לדרך התורה ולא כדי להיות איינשטיין הבא!
נכתב ע"י nc;2230092:לא יודעת למה בחרת לצטט אותי. אין קשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתי.
ובכלל , קשה לי מאד כשכורכים חינוך ובישול/ כבוד לבעל עם סדר ונקיון בכפיפה אחת , כאילו הם שווי ערך. [הם לא].
נכתב ע"י בפוטנציאל;2230049:רותי ,אני בטוחה שלא מדובר על אותה ישיבה ..אבל איך את יכולה לדבר כך על שיטת לימוד? הבוז שלך לשינון ..אויש ..קשה לי. את יוצאת נגד דעת רבותינו מהמשנה.
![]()
נכתב ע"י בפוטנציאל;2230143:איזה הכללות !!
צורת הדיבור לך- מליון דפים וזה מה שמוציא מחוננים או תלמידי חכמים זה בורות.
שיטת זילברמן זיכרו מכירה? כולם שם שטחיים, אין שם תלמידי חכמים.
בתור ליטאית שבעלי והבנים שלי לומדים בשיטות האלו מאד כואב לי האמירות האילו.
כל עוד שאת לא מכירה מבפנים אז..
נכון שאין קשר למחוננות זה פרופילים אחרים של בעיות שמצאו להם שמות להתגדר בהם.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2230049:ואגב-רותי,מלפפון, קומיקו וכל השאר שכותבים משהו על ישיבות , מומלץ שתגלו את אוזנינו על מה מדובר - אני מתחילה לחשוש שמא זה הישיבה של בעלי ואני כל כך מעריצה אותם.
את העמלים ואת שיטת הלימוד,
רותי ,אני בטוחה שלא מדובר על אותה ישיבה ..אבל איך את יכולה לדבר כך על שיטת לימוד? הבוז שלך לשינון ..אויש ..קשה לי. את יוצאת נגד דעת רבותינו מהמשנה.
![]()
לא נכון.נכתב ע"י בפוטנציאל;2230260:את פשוט יצאת בצורה נחרצת נגד שינונים ..
נכתב ע"י nesimov;2230028:למה מחונן זה בעיה?
פגשתי מלא בנות מחוננות כשלמדתי בלוסטיג (סמינר של מכון ללמודי תואר ברמה גבוהה) וברוך ה' הכל בסדר![]()
נכתב ע"י gg;2230296:בלוסטיג רובן מוכשרות ומשקיעניות אך מכאן ועד מחוננות הדרך ארוכה....
נכתב ע"י רותי קפלר;2230119:הייתה הבעת תמיהה על כינוי ישיבה שבה לומדים רק בקיאות, כ'ישיבה למחוננים'.
על פי המקובל בזמננו, הן בחסידות והן בליטאות, בכל הישיבות לומדים בעיון. זו דרך הלימוד הישיבתית, זה הלימוד שמאתגר את השכל. זה הלימוד שמצמיח תלמידי חכמים, זה הלימוד שאיתו גדלו כל גדולי הדור בתורה.
אפשר לפתוח ישיבות בקיאות וללמוד בהן בע"פ דפי גמרא, זה חשוב ונחוץ ויש כאלו שלהם זה מתאים, אבל ישיבה למחוננים זה לא. מה לעשות.
נכתב ע"י רותי קפלר;2230119:לא היה בוז לשינון.
הייתה הבעת תמיהה על כינוי ישיבה שבה לומדים רק בקיאות, כ'ישיבה למחוננים'.
על פי המקובל בזמננו, הן בחסידות והן בליטאות, בכל הישיבות לומדים בעיון. זו דרך הלימוד הישיבתית, זה הלימוד שמאתגר את השכל. זה הלימוד שמצמיח תלמידי חכמים, זה הלימוד שאיתו גדלו כל גדולי הדור בתורה.
נכתב ע"י מרשי;2230779:רק תיקון קל.
על פי המקובל בזמנינו בכל הישיבות לומדים גם בעיון וגם בקיאות.
ושני החלקים חשובים מאד כדי להצמיח תלמידי חכמים.
נכתב ע"י קומיקו;2230857:זה לא נכון.
נכתב ע"י נדנדה;2230621:סתם משפט שנחקק לי במוח וכדאי שיחחק למוח של כל כל ההורים.
שבני הגדול היה כבן שנתיים ביקרתי איתו אצל סבא שלי (יהודי מבוגר מלא בחכמת חיים) והוא שאל אותי איך אני מגדירה את הילד? (כישרוני וכו') אני לא רציתי להישמע אמא מולהבת בלי קשר למציאות, ועניתי משהו כמו "בסדר חכם כפי גילו" ואז סבא שלי גער בי ואמר אם אמא שלו לא חושבת שמדובר בראש "המבריק" "בגאון מהלך" וכו' אז אף אחד לא יחשוב כך ואז אין לא סיכוי להיות כזה אפילו כשיש לו כשרונות ויכולות.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב...
נכתב ע"י מרשי;2230916:
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //