לפי סגנון הניסוח של השאלה אני חושבת שמה שלא תעשי תמיד תרגישי לא בסדר, אפשר להניח שאמצת את הדפוס חשיבה הזה איפושהוא בילדות ולא באשמתך....מענין אותי לשמוע את חכמת ההמונים בענין;
האם ללמד את הילדים (גלאי 7 ומטה) איפה בארון נמצא הבגדים שלהם כדי שיקחו לבד, או להכין להם בלילה על המיטה?
אופציה א' נראית לי כאילו קצת הזנחה ואילו אופציה ב' היא נוגדת עמצאות.
מה אומרים?
אם הארון מסודר,מענין אותי לשמוע את חכמת ההמונים בענין;
האם ללמד את הילדים (גלאי 7 ומטה) איפה בארון נמצא הבגדים שלהם כדי שיקחו לבד, או להכין להם בלילה על המיטה?
אופציה א' נראית לי כאילו קצת הזנחה ואילו אופציה ב' היא נוגדת עמצאות.
מה אומרים?
מעט קיצוני, אבל מסכימה עם הרעיון.מצד אחד רוצים לאפשר לו עצמאות, מצד שני ילד בגיל כזה לא ידע לקנח טוב, ישאיר טישיו על הרצפה אז זאת דילמה.
וברצינות לדעתי כאב ל6 ילדים - לא ללמד ילד בן שנתיים להתלבש לבד זאת הזנחה.
ממתי ילד ידע לקחת בגדים לבד אני לא יודע זה תלוי מאד בילד, אבל בוודאי לפני גיל 5...
ההזנחה הכי גדולה זה להשאיר את הילדים תלותיים ומסכנים, טיטול עד גיל 3 פלוס, מוצץ עד גיל 6, מלבישים ורוחצים אותו עד גיל 8, וכך מקבלים ילדים מוחלשים שבבוא היום גם לא ידעו להתמודד בנישואין או במצבים קשים.
אם נצא מנקודת הנחה שעד היום הלבשתי סטים ולא אפשרתי לבחור איזה בגד... אז אני כבר כמעט בשלב המתקדם של 'לתת עצמאות'ובאופן כללי את משתדלת לתת עצמאות, אז הכל בסדר, לדעתי.
לא הבנתי למה התכוונת?עוד 20 שנה יהיה פה אשכול האם לתת לילד בן 14 לקנח את האף לבד
אהבתי את התשובה, פיקס אותי ביותר! תודה.לפי סגנון הניסוח של השאלה אני חושבת שמה שלא תעשי תמיד תרגישי לא בסדר, אפשר להניח שאמצת את הדפוס חשיבה הזה איפושהוא בילדות ולא באשמתך....
אם את מזדהה אני מציעה לך לעשות כל יום מה שנח לך אבל לכבד את הבחירה שלך ולכנות אותה במילים טובות ולא מתנגדות...
גמני חשבתי שזה סוף העולם שיתלבשו לבד, פעם אחת הגדול (6.5) עשה את זה בטעות ואחריו פשוט התחנן שארשה לו, וראי איזה פלא בוקר קצת יותר פנוי וילדים עם חדוות עשיה שיוצאים בבוקר מטופטפים (כמובן שאני עוזרת בכפתורים או סתם שיום שעייף להם יותר, פאות, קוקיות וכו')אני עדיין מלבישה אותם בגילאים האלה אז מבחינתי להתלבש לבד זה כבר סופר עצמאות...
כל אמא שמגדלת את הילדים שלה לפי הכוחות, הזמן והמשאבים שיש לה היא אמא מדהימה, כמובן שצריך לתת לילד להתמודד אבל שזה יהיה נכון לבית ולמשפחה.מצד אחד רוצים לאפשר לו עצמאות, מצד שני ילד בגיל כזה לא ידע לקנח טוב, ישאיר טישיו על הרצפה אז זאת דילמה.
ממתי ילד ידע לקחת בגדים לבד אני לא יודע זה תלוי מאד בילד, אבל בוודאי לפני גיל 5...
ההזנחה הכי גדולה זה להשאיר את הילדים תלותיים ומסכנים, טיטול עד גיל 3 פלוס, מוצץ עד גיל 6, מלבישים ורוחצים אותו עד גיל 8, וכך מקבלים ילדים מוחלשים שבבוא היום גם לא ידעו להתמודד בנישואין או במצבים קשים.
טוב. לא התכוונתי באמת להזנחה ששיכת למחלקת הרווחה,או שהוא יעשה את זה לשביעות רצונך או שלא. אבל איך הגעת להזנחה?
זה לא כזה חד משמעי. אני מעדיפה שיוציאו מהארון בבקר.לא קשור להזנחה.
הכי מוצלח לדעתי זה לארגן את הבגדים במדף לפי סטים (סט= חולצה+ מכנס/חצאית/סרפן), וללמד את הילדים שבערב מכינים את הבגדים למחר (אומרים להם תיקחו את הסט X/תקחו אחד מהסטים + ציצית + גרביים + כיפה ותניחו על הכסא/מדף/שולחן) ובבוקר הם יכולים להתלבש מיד בלי לחכות שיביאו להם את הבגדים.
בהמשך אפשר לומר להם להכין את הבגדים בלי לפרט מה זה כולל אבל בהתחלה כדאי להזכיר כל פעם כדי למנוע עוגמות נפש.
איך אני יכולה לדעת מה ילד אמור להיות מסוגל לעשות בכל גיל?מצד אחד רוצים לאפשר לו עצמאות, מצד שני ילד בגיל כזה לא ידע לקנח טוב, ישאיר טישיו על הרצפה אז זאת דילמה.
1. תנסיאיך אני יכולה לדעת מה ילד אמור להיות מסוגל לעשות בכל גיל?
אני מאוד רוצה לעודד ילדים להתפתח ולעשות לבד אבל לא יודעת מה תואם גיל....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //