ילד בתת משקל

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 6 ילד רזה מאאאאאוד,
ולאחרונה אפילו ירד מעקומת המשקל שלו ונמצא על גבול התת משקל (אפשר ממש לראות לו את הצלעות ועצמות הרגלים:(),
ניסיתי לתת לו מאכלים עתירי קלוריות והוא טיפונת עלה.

בשבועות האחרונים יש לו תופעה חדשה הוא מחזיר את הלחם מארוחת העשר שלם!!!!
אפילו ביס לא עושה.

בבקשה עצתכן מה עושים איתו? שאלנו אותו מה הוא אוהב אבל בפועל זה לא עוזר והלחם עדיין חוזר בשלמותו.

נ.ב. חייבת לציין שבדיקות דם שעשינו יצאו מעולות (הרופאה אמרה שבחיים לא ראתה דבר כזה אצל ילד בלע"ה )
כנראה בגלל שהוא מאוד אוהב פרות וירקות.

• הוסף לסימניות
גם אני הייתי כזו (ועדין, רשמית בתת משקל), ואף פעם לא אכלתי את הלחם בבי"ס. יודעת למה? כי לא אהבתי לחם. אני עדין לא אוהבת לחם חי. תכיני לו משהו אחר שהוא אוהב, חפשי עד שתמצאי. חוצמזה, יש ילדים שלוקח להם הרבה זמן לאכול והם לא רוצים לבזבז את ההפסקה על זה. אני למשל, הייתי כזו פטפטנית, שאף פעם לא הספקתי לאכול בהפסקה.
תנסי להכין מאפינס בריאות, חטיפים בריאים עתירי קלוריות (טחינה, שקדיה, אגוזים...) אם הוא אוהב- דברים עם מרציפן (איכותי! לא 80 אחוז סוכר!), אם שייך מבחינתך, להכין לו בבוקר שייק בריאות שיכיל את כל מה שהוא צריל ויהווה תחליף לארוחת בוקר (תמרים, אגוזים, אבקות חלבון, עם טחינה או שקדיה). חמותי תזונאית קלינית וזה מה שהיא אוכלת לארוחת בוקר.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
"לא על הלחם לבדו יחיה האדם...."
אז שלא יאכל לחם!
להרבה ילדים קשה הקטע של להתיישב לאכול בהפסקה, הם רוצים לרוץ לשחק.
כדאי לתת להם דברים שהם יכולים לאכול תוך כדי:
עוגיות (עדיף מאפה בית, מועשר באגוזים, טחינה)
חבילה קטנה של חלוה.
שקית במבה קטנה.
קרקרים ומציות.
חטיף אנרגיה.
חופן בוטנים.
וכדו'.

• הוסף לסימניות
נראה לי רעיונות מעולים, לא חשבתי על זה שהוא לא אוהב את הלחם:rolleyes: זה נשמע הגיוני
איפה אני משיגה מתכונים לכל הדברים הנ"ל?

• הוסף לסימניות
אחרי שהחזרתי לחם, ואחרי שכבר לא החזרתי אותו אלא דאגתי 'לשכוח' בכיתה כדי שההורים שלי לא יכעסו עליי שוב,
קלטו את הפרנציפ שאני לא אוהבת לחם ושלחו לי אוכל אחר.
בכל יום הייתי מגיעה עם שתי חבילות במבה לביהס!
כשגדלתי מעט היו פעמים שכן הסכמתי לחם (בכיתה ו'), ואבא שלי היה מכין בבוקר סנדוויץ אחד לי, אחד לחברה שלי שאהבה פסטרמה גם היא..
במקביל נתנו לי פיצות שמכינים במקרוגל (האישיות עם השקית).
עד היום אני לא אוהבת לחם ורק כשבעלי מגיש לי ליד אני אוכלת.
בשבת אני נוטלת ידיים נטו בשביל המצוה.
היום כשהילדים עושים לי אותו דבר אני מכריחה אותם לאכול לפחות משהו.
בעלי נכנע ושולח להם פריכיות וביסקויטים.
אתמול גיליתי באוטו את השקית ששלחתי לבת שלי עם סנדויץ מושקע וחביתה, קומפלט.
לא נגעה בו.
היא אומרת שאין לה זמן לאכול.

מכיון שבבית היא משלימה את האוכל אני פחות דואגת לה,
אבל אם היא היתה רזה, הייתי שולחת לה תחליפי לחם.
בשום מקום לא כתוב שחובה דווקא לאכול לחם,
למרות שתכלס הוא הכי משביע.

(ואם בדיקות הדם טובות, לא הייתי דואגת יותר מדי).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרית ו;n5105952:
נראה לי רעיונות מעולים, לא חשבתי על זה שהוא לא אוהב את הלחם:rolleyes: זה נשמע הגיוני
איפה אני משיגה מתכונים לכל הדברים הנ"ל?

בגדול, באינטרנט :)
באתר ' אז מה את עושה כל היום ' (פתוח בנטפרי) יש כמה מתכונים כאלה , בגדול המתכונים שלה בריאים יחסית.
באנגלית, יש את הדף oh she glows, אם רלוונטי בשבילך.

הרבה הורים היסטריים דוחפים לילדים שלהם ג'אנק , העיקר שיעלו במשקל. הם גורמים להם לנזק חמור יותר.
נסי לראות אם הוא אוהב מאפינס כוסמין עם ירקות, כמו גזר , פלפל או ברוקולי. אולי הוא יאהב כדורי תמרים, עוגיות טחינה. מתכונים פשוטים, רק צריך ללמוד להשתמש בחומרים האלו.

אבקות חלבון אפשר לקנות מהאתר iherb, בהכשר ou. אם רלוונטי. צריך לשים לב שחלק מהאבקות הן חלב נכרי. כמובן, כתוב עליהן. אבקות מסוימות מתאימות לשתיה בתוך כוס מים והטעם סביר. אבל עדיף להוסיף אבקה בטעם שוקולד לשייק פירות, זה הרבה יותר טעים.

• הוסף לסימניות
אפשר קצת הסבר על אבקת חלבון?
לא נתקלתי באף רופא שממליץ על זה או דיאטנית.

• הוסף לסימניות
יש ילדים שפשוט לא אוהבים לחם.
אולי הוא יעדיף קרקרים? מצות? פיתות?

• הוסף לסימניות
לי יש ילד שאוכל פרוסה אחת של לחם בטוסט לארוחת בוקר, לפעמים מרוח בחמאה או בלי.
צריך לחפש מה מתאים לו. יש ילדים שאוהים את המרקם הרך, ויש שאוהבים את המרקם הקשה והפריך.
אפשר למצוא תחליפי לחם כמו פריכיות, לחמית, מצה, צנימים,
והכי חשוב זו מנת החלבון והירק- שקדים ואגוזים. ארבעס. וכו'
ויטמין D וB12 בדקתם? אני גיליתי שמחסור בזה גורם לירידה בתאון בנוסף למחסור בברזל.
רק בריאות.

• הוסף לסימניות
יוזרית,
אני קצת סותרת את התאוריה שלך, כי היא מתאימה לילדים שאוהבים מגוון טעמים, וגם ההורים שלהם כאלו,
ולא לילדים והורים כמונו למשל.
מההודעות שלך ראיתי שאת משתמשת בתיבולים ואוכל פיקנטי יותר.
לכן מטבע הדברים הילדים שלך יסכימו לאכול את מה שפירטת.
אם אציע לילד שלי ברוקולי או עוגיות טחינה, הוא לא רק ימעט באכילה אלא יצום..

אמא פנתה אליי מיואשת שהבן שלה לא מצליח להיגמל מהנקה. (פנתה בגינה, כן? אני לא אשת מקצוע).
נתתי לה רעיון שהיא לא היתה מסוגלת לבצע, לתת לו פטל בבקבוק.
היא ניסתה תה עם סוכר, מים, מטרנה, סימילק, ולא הלך.
המשיכה לסבול יחד איתו, כי ילד בן שנה שהולך למעון ולא אוכל כלום, לא בריא יותר מילד ששותה ה"י ויציל- פטל.
כך שאוכל מהסוג שציינת יכול להתאים לאוהבי פיקנטיות, ואז באמת כבר עדיף לדחוף אוכל בריא מאשר קלוריות ריקות.
אבל ילדים מפונקים לא יאכלו לך את זה.

הילדים שלי אוהבים אורז לבן חלק.
כמה שאני מנסה לתבל במעט פפריקה שלא ישימו לב, זה לא הולך.
ניסיתי כל מיני שוקולד מתמרים וחרובים, והם נזרקו לפח לאחר זמן.
למרות שעלה הרבה וניסיתי לדחוף להם כי היה לי חבל..
ניסינו חמאת בוטנים שוקולדים למיניהם, גבינות שונות, מותכות, ריבות, חומוס
תכלס בסופו של דבר הבן התחיל לאהוב חומוס (היחיד בבית, גם ההורים לא אוכלים),
והשאר מסכימים גבינה עם זיתים.

• הוסף לסימניות
הרופא אמר לי לגבי בי 12 שאנשים קונים ופשוט חבל על הכסף שלהם.
הוא אמר שאנשים בריאים לא צריכים לקחת סתם ברזל או בי 12, כל עוד הוא בתוך הסקלה לפי משרד הבריאות.
אבל מגיעים אליו היסטריים ולוקחים תוספים ללא תועלת.

בעלי לא מרשה לי יותר ללכת לרופא הזה..:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;n5106023:
יוזרית,
אני קצת סותרת את התאוריה שלך, כי היא מתאימה לילדים שאוהבים מגוון טעמים, וגם ההורים שלהם כאלו,
ולא לילדים והורים כמונו למשל.
מההודעות שלך ראיתי שאת משתמשת בתיבולים ואוכל פיקנטי יותר.
לכן מטבע הדברים הילדים שלך יסכימו לאכול את מה שפירטת.
אם אציע לילד שלי ברוקולי או עוגיות טחינה, הוא לא רק ימעט באכילה אלא יצום..

אמא פנתה אליי מיואשת שהבן שלה לא מצליח להיגמל מהנקה. (פנתה בגינה, כן? אני לא אשת מקצוע).
נתתי לה רעיון שהיא לא היתה מסוגלת לבצע, לתת לו פטל בבקבוק.
היא ניסתה תה עם סוכר, מים, מטרנה, סימילק, ולא הלך.
המשיכה לסבול יחד איתו, כי ילד בן שנה שהולך למעון ולא אוכל כלום, לא בריא יותר מילד ששותה ה"י ויציל- פטל.
כך שאוכל מהסוג שציינת יכול להתאים לאוהבי פיקנטיות, ואז באמת כבר עדיף לדחוף אוכל בריא מאשר קלוריות ריקות.
אבל ילדים מפונקים לא יאכלו לך את זה.

הילדים שלי אוהבים אורז לבן חלק.
כמה שאני מנסה לתבל במעט פפריקה שלא ישימו לב, זה לא הולך.
ניסיתי כל מיני שוקולד מתמרים וחרובים, והם נזרקו לפח לאחר זמן.
למרות שעלה הרבה וניסיתי לדחוף להם כי היה לי חבל..
ניסינו חמאת בוטנים שוקולדים למיניהם, גבינות שונות, מותכות, ריבות, חומוס
תכלס בסופו של דבר הבן התחיל לאהוב חומוס (היחיד בבית, גם ההורים לא אוכלים),
והשאר מסכימים גבינה עם זיתים.

הייתי קוראת לזה אוכל מגוון, לאו דווקא פיקנטי.
הלוואי שהילדים שלי יאכלו כמוני ויהיו פתוחים למגוון טעמים, בינתיים יש לי רק תינוק בן שנה, שכרגע מסכים לאכול עדשים כתומות בכורכום, אפונה בקארי- ולא נוגע באוכל של המעון.
ילד מפונק , מבחינתי, הוא ילד אנין טעם. הילדים של ההורים שלי מפונקים גדולים, ולא מסכימים לגעת באוכל ברב אולמות האירועים, למשל. אני גם לא מסוגלת לאכול פסטה/לזניה שהשתמשו בהכנתם ברוטב עגבניות מוכן/אבקת מרק, ואני ארגיש את זה מיד. אבל גידלו אותנו, וכך גם את בעלי, לפתיחות לטעמים חדשים ומגוונים. אצל הורי ואצל הורי בעלי, כמעט תמיד יוגש משהו חדש לגמרי בסעודת שבת. אנחנו מאד לא שמרנים בנושא אוכל, ובעלי מתלונן שאני לא חוזרת על מנות מוצלחות מספיק, אני מכינה כל פעם משהו חדש.

לא אמרתי להרעיב את הילד, חלילה. כש התינוק שלי לא מסכים לגעת באוכל מוצק כמה ימים, אני נותנת לו ביסקוויט. העיקר שיכניס משהו לקיבה.
תתפלאי, אם ילדים לא יודעים מה יש בפנים, הם עשויים לאהוב את זה. השאלה היא למה מרגילים אותם מילדות. אם הם אוכלים במבה מגיל חצי שנה וצ'יטוס מגיל שנה וחצי, אז משהו בהעדפות שלהם כבר דפוק.

בסוף, אנחנו אוכלים מה שהורגלנו לאכול. אני נגעלת ממש מדברים כמו גפילטע פיש וקוגל ירושלמי - ורב העולם אוכל את זה בשקיקה. אבל אמא שלי לא הכינה את זה כשהייתי ילדה, ולא ניסיתי את זה בקידושים בבית כנסת, וברוך ה' אני לא אוהבת את זה. אז מבחינתי זה איכסה, ומבחינת הילדים שלך זה הכי נורמלי וטעים, נכון?

ו... חומוס קנוי זה אחת הרעות החולות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צליל בגיל;n5106015:
אפשר קצת הסבר על אבקת חלבון?
לא נתקלתי באף רופא שממליץ על זה או דיאטנית.

רופא לא ימליץ לך על דבר כזה, כי המקסימום שהם מסוגלים זה לדחוף כדורים.
דיאטנית... לא יודעת. תלוי בזן. דיאטנית שעושה טבלאות היא לא תזונאית . יש כל מיני רמות, כמו בכל מקצוע. אני קצת חשופה לנושא בגלל חמותי, כאמור, והיא בקיאה מאד בתחום, מעודכנת תמיד במחקרים האחרונים ומנהלת מעבדה במטבח :)
על כל פנים, מדובר באבקות מרוכזות של המון חומרים בריאים שקשה לנו לצרוך אחרת והן מיוצרות מחומרים אורגניים בלבד. הוצאתי קופסא מהארון כדי לכתוב לך דוגמא למה שזה מכיל- חלבון מקינואה, גרעיני דלעת, אורז חום וזרעי המפ, אנטיאוקסידנטים מעשב חיטה, עשב שעורה, אספסת, קייל, super fruits כמו אסאי וגוג'י ברי.
וגם ריכוז גדול של חיידקי פרוביוטיקה.

בארץ גם מוכרים אותן, אבל לרב הרבה יותר יקר.
צריך לזכור שמשתמשים בכף אחת כל פעם, כך שלוקח המון זמן לגמור חבילה.
מומלץ מאד גם לפני צומות.
אגב, צריך לשים לב שאני מדברת על אבקות של תוספי מזון, ולא על חלבון נטו כמו שמוכרים לספורטאים.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את ההודעות מעלי,
גם לי יש ילד כזה, הוא ברב הפעמים חוזר עם הלחם שלם או כמעט,
אני מאוד משתדלת שהוא יאכל בבית לפני שהוא יוצא, לחם עם חביתה או לחם מטוגן שהוא מאוד אוהב אבל כשאני מכינה לו את זה לחיידר הוא לא אוכל,
כך הוא יושב בנחת ואוכל, אין חברים או הפסקה שמלחיצים להפסיק את הארוחה, וכך אני רגועה שאני יודעת ששלחתי אותו שבע.

• הוסף לסימניות
ואולי גם אמא או אבא שלו היו כאלה, כמו שאנו רואים כאן בחלק מהתגובות, והם בה גדלו והצליחו אפילו להביא ילדים חמודים לעולם, אז מי אומר שזה בעיה? משהו גנטי שחיים עם זה מצויין!!
והכי אני אוהבת את האחיות בטיפת חלב שמתחילות להלחיץ את ההורים. זה רק מחריף את הבעיה, ברגע שהילד קולט שאמו לחוצה מהתזונה שלו זה גורם לו לראקציה, ילדים שאוכלים יותר מדי, מתחילים לאכול עוד יותר וילדים שאוכלים פחות מדי מתחילים לאכול פחות!!! הכי חשוב זה לא להילחץ, רק לנסות בזרימה עם הילד מאכלים אחרים ואם גם זה לא הולך והבדיקות דם בסדר, ולא נראה לעין בעיה אחרת עם הילד כתוצאה מכך, פשוט להניח לנושא!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;n5106051:
הייתי קוראת לזה אוכל מגוון, לאו דווקא פיקנטי.
הלוואי שהילדים שלי יאכלו כמוני ויהיו פתוחים למגוון טעמים, בינתיים יש לי רק תינוק בן שנה, שכרגע מסכים לאכול עדשים כתומות בכורכום, אפונה בקארי- ולא נוגע באוכל של המעון.
ילד מפונק , מבחינתי, הוא ילד אנין טעם. הילדים של ההורים שלי מפונקים גדולים, ולא מסכימים לגעת באוכל ברב אולמות האירועים, למשל. אני גם לא מסוגלת לאכול פסטה/לזניה שהשתמשו בהכנתם ברוטב עגבניות מוכן/אבקת מרק, ואני ארגיש את זה מיד. אבל גידלו אותנו, וכך גם את בעלי, לפתיחות לטעמים חדשים ומגוונים. אצל הורי ואצל הורי בעלי, כמעט תמיד יוגש משהו חדש לגמרי בסעודת שבת. אנחנו מאד לא שמרנים בנושא אוכל, ובעלי מתלונן שאני לא חוזרת על מנות מוצלחות מספיק, אני מכינה כל פעם משהו חדש.

לא אמרתי להרעיב את הילד, חלילה. כש התינוק שלי לא מסכים לגעת באוכל מוצק כמה ימים, אני נותנת לו ביסקוויט. העיקר שיכניס משהו לקיבה.
תתפלאי, אם ילדים לא יודעים מה יש בפנים, הם עשויים לאהוב את זה. השאלה היא למה מרגילים אותם מילדות. אם הם אוכלים במבה מגיל חצי שנה וצ'יטוס מגיל שנה וחצי, אז משהו בהעדפות שלהם כבר דפוק.

בסוף, אנחנו אוכלים מה שהורגלנו לאכול. אני נגעלת ממש מדברים כמו גפילטע פיש וקוגל ירושלמי - ורב העולם אוכל את זה בשקיקה. אבל אמא שלי לא הכינה את זה כשהייתי ילדה, ולא ניסיתי את זה בקידושים בבית כנסת, וברוך ה' אני לא אוהבת את זה. אז מבחינתי זה איכסה, ומבחינת הילדים שלך זה הכי נורמלי וטעים, נכון?

ו... חומוס קנוי זה אחת הרעות החולות.

הילדים שלי אוהבים קוגל ירושלמי למרות שהכנתי אותו פעם אחת בלבד.
אוכלים אותו בקידושים.. אני לא אוהבת.
גפילטע- לא נכנס לסף דלתנו.
את צודקת שיש ענין של הרגלים, אבל זה גם ענין תורשתי כנראה.
אתמול סיפרה לי חברה מרוקאית שהיא מכינה חריף ברמות חריפות..
אבל הבן שלה לא אוהב לאכול.
הבן שלה הגיע, גבוה ורזה, בן 15, נראה אשכנזי דליל.
אחרי שהיא השוויצה איך האוכל שלה חריף עד שגם חברתה הרוקאית האמיצה לא יכלה לו,
הבנתי למה הבן שלה לא אוהב לאכול..:)

אצל ההורים שלי כולם אוהבים דגים ולחם, ואני לא מסוגלת להכניס לפה דג.
אבא שלי תמיד אומר לי שכשהייתי קטנה כן אהבתי, ואני אומרת לו שבטוח הוא לא זוכר טוב.
(ולדעתי הוא באמת לא זוכר כי אין מצב שהכנסתי דג לפה).
הילד שלי אוהב חומוס בעוד שכל המשפחה לא אוכלת. אני קונה רק לו.

נכון שיש גם ענין של הרגל. אנחנו אוכלים הרבה פירות וירקות מתוך הרגל.
אבל מעניין לראות איך שכל ילד אוהב ירק אחר ואת השני לא.
הקטנה לוקחת לי מהמקרר עגבניה ואוכלת בלי לשטוף.. אני מגלה אותה רטובה אדומה..
האמצעית אוהבת גמבה כמוני, והגדולה לא מסתכלת על גמבה כי זה לא טעים.
(ואני קונה גמבות בשרניות למראה בכמה צבעים, עסיסיות)!
בקיצור,
יש ענין של הרגל, אבל עדין.
זה גם הרבה ענין של בנאדם פיקנטי או לא. טעם אישי.

אני אוהבת מאד מרקים מכל הסוגים, ויש לי ילדה שלא מסוגלת להסתכל על זה.
כשאני מכינה מרק ובונה עליו ארוחה שלמה (אפונה וקניידאלאך) אני יודעת שלה צריך להכין משהו אחר.
מי שלא כזה, לא יכול להבין את זה.

• הוסף לסימניות
userit
תוכלי לתת קישור, או שם, של חלבון IHERB או VITA שהוא כשר חלב ישראל? יש דבר כזה? או אולי פרווה?

ולגבי העדפות ילדים באוכל,
אני הייתי אמא גאה שבתה אוכלת הכל כי אמא שלה הרגילה אותה ואמא שלה האמינה בה וכו.
אותה אמא גדלה. וגם הבת שלה, כמה מפתיע. הבת שלה פתחה במשך השנים העדפות אישיות, וטעם מאוד צר (וממש לא אנין. לא מכירה ילדים אניני טעם).
אני, האמא, מסרבת לקחת בדל אחריות על כך. אין לי חלק בזה.
קיצור, מאחלת לך לכתוב אותם משפטים על כורכום ועדשים גם עוד חמש שנים

ולפותחת האשכול- מבחינה תזונתית, לחם מרוח בגבינה שווה בדיוק לבייגלה וקצת חלב. אם יוצאים קצת מהמחשבה המוכרת של איך ארוחה אמורה להראות, יש המון חלופות שילדים מעדיפים

• הוסף לסימניות
גם אני בתור ילדה לא אהבתי לאכול לחם ואבא שלי קנה לנו לחמניות-כל יום (היינו אוכלים כל יום חצי לחמניה- ילדים בגילאי 6,7,5)
בסופו של דבר כשקצת התחלנו לגדול התחלנו לאכול לחם עם דברים מאד מסוימים
ואני עד היום גם לא אוהבת לאכול לחם חי אלא רק טוסט ,בד"כ אני אופה לחמניות וזה מה שאני אוכלת כל בוקר בעבודה אבל בנתים אנו משפחה קטנה אז אפשר לעמוד בכמות -אני לא יודעת מה נעשה בעתיד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לילי 1;n5106157:
userit
תוכלי לתת קישור, או שם, של חלבון IHERB או VITA שהוא כשר חלב ישראל? יש דבר כזה? או אולי פרווה?

ולגבי העדפות ילדים באוכל,
אני הייתי אמא גאה שבתה אוכלת הכל כי אמא שלה הרגילה אותה ואמא שלה האמינה בה וכו.
אותה אמא גדלה. וגם הבת שלה, כמה מפתיע. הבת שלה פתחה במשך השנים העדפות אישיות, וטעם מאוד צר (וממש לא אנין. לא מכירה ילדים אניני טעם).
אני, האמא, מסרבת לקחת בדל אחריות על כך. אין לי חלק בזה.
קיצור, מאחלת לך לכתוב אותם משפטים על כורכום ועדשים גם עוד חמש שנים

ולפותחת האשכול- מבחינה תזונתית, לחם מרוח בגבינה שווה בדיוק לבייגלה וקצת חלב. אם יוצאים קצת מהמחשבה המוכרת של איך ארוחה אמורה להראות, יש המון חלופות שילדים מעדיפים

הלוואי. אמרתי בעצמי שאני מקווה שכך יהיה. אבל ודאי שלילד לאמא מצומצמת קולינרית יש פחות סיכויים לאהוב אי פעם משהו 'אחר'.
אין אבקות חלב ישראל, למיטב ידיעתי. יש הרבה פרווה.
למשל - https://il.iherb.com/pr/Amazing-Grass-Green-Superfood-Immunity-Tangerine-7-4-oz-210-g/55992

הסימן מופיע בצד האחורי של הקופסא, ראי תמונה.

• הוסף לסימניות
אפשר למצא כמויות גבוהות של חלבון לאו דווקא באבקת חלבון.
לשטראוס יש יוגורט אקטיביה עם כמות גבוהה ממש של חלבון(אפשר לשים בו הרבה דברים טעימים)
לתנובה (וראיתי שעכשיו יטבתה גם פרסמו) יש ממש משקה של חלבון זה עם כמות ממש ממש גבוהה(18, למי שמבינה בכמות צריכה)
יש את זה בטעם שוקו קפה, או וניל. ממש טעים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה