א
אליהו פריד
אורח
- הוסף לסימניות
כבר התקפתי לו על זה. והוא משתפר.נכתב ע"י קול-התור;79561:כשאמרו לך לעשות את יצירותיך לא סמטריות- התכונו לכך שהן תיהינה א-סמטריות ולא סמטריה שמוזזת הצידה.
סליחה על ההתקפה...
נכתב ע"י קול-התור;79561:כשאמרו לך לעשות את יצירותיך לא סמטריות- התכונו לכך שהן תיהינה א-סמטריות ולא סמטריה שמוזזת הצידה.
סליחה על ההתקפה...
קח תגובה שלו מלפני כמה שנים!נכתב ע"י זו אניאני;79687:אתה באמת צריך את המחמאות שלנו?
נכתב ע"י PsGrasper;16299:קצת על מה שאני עושה כאן.
כשאני מעלה עבודות עיצוב, אני עוד מקבל תגובות מכם, אבל כשאני מעלה טיפוסי אות, כמעט ואין מגיבים.
כדי שתבינו, כשאני מעלה עבודת עיצוב לפורום, עיקר המטרה הוא החייאת הפורום (תמיד צריך שיהיה לפחות חבר אחד שיכניס רוח חיים (הפעלת פורום דורש בהחלט
מאמץ)) והתגובות הרבה פחות חשובות מכמה סיבות.
א. על פי רוב, בכל עבודה שאני מבצע, אני גם מחליט כמה אני הולך להשקיע בו, (ועל פי רוב זה הרבה יותר מהערך הכספי שאני מתוגמל ע"י הלקוח) מעבר לכך זה פשוט
הפסד.
ב. תמונות וכו', הרבה פעמים קורה שהלקוח שולח תמונות כיתוב ואפילו הוראות עיצוב. קחו לדוגמא את המודעה של אירו פדיק, המזרן זה מה ששלחו, השתמשתי בו,
וזהו. על המודעה שילמו 70 ש"ח, וקיבלו מודעה מעוצבת ורעיון פירסומי, כמה אתם חושבים שאני עוד הולך להשקיע בו? וכן במודעה של פרח היופי, הלקוח שילם 70 ש"ח
למודעה שלח תמונות, כיתוב והוראות עיצוב (מההוראות העיצוב התעלמתי לגמרי ושהלקוח יקפוץ) השתמשתי בתמונה ובכיתוב וגם הכנתי לוגו מאוד מהר לתת למודעה
"שיק". כמה לדעתכם אני עוד צריך להשקיע בשביל 70 ש"ח?
ג. ללקוח דיעה משל עצמו.
אז אני מבין שכשאתם רואים עבודה אתם אומרים לעצמכם "יכל להיות יותר טוב" ואני מסכים אתכם, אבל הנה השאלה למה לי??אבל לעומת זאת כשאני מעלה דוגמאות של טיפוסי אות, דווקא אז אני מעוניין בתגובות, היות שבמקרה הזה אתם תהיו הלקוחות (בעוד 5 שנים). אבל היות ורובכם
מחשיבים את עצמכם ל"לא מבינים", אתם לא טורחים להגיב.
האמת היא שדווקא התגובות שלכם מאוד חשובות לי לדעת על איזה כיוונים לעבוד, היות וכפי שאתם רואים "העין" שלי, איך נאמר?, שונה.קצת על תהליכי העבודה.
ע"פ רוב כשאני יושב לעצב אות, אין לי מושג איך הוא יראה במצב הסופי, עיצוב של כל טיפוס אות הוא פרוייקט. כל המהות של "עיצוב טיפוס אות" מתגלם במילה
"חיפוש".כל טיפוס אות מתהווה בארבעה שלבים בסיסיים.
1. קונספט
2. פתרון המהות הצורנית השלדית של האות
3. הפשטת הצורה
4. גימור האותבשלב הראשון אני מקבל צורה בסיסית של אחד מאותיות הא"ב או מחליט על סגנון שהייתי רוצה תוך כדי מהלך העבודה בעיצוב מעשי.
בשלב השני אני מעצב את כל הא"ב ברמת סקיצה רק כדי לקבל חומר גלם שאיתו אפשר לעבוד.
בשלב הזה אני מסתכל על האות ומחליט על המאפיינים המובהקים שייושמו בכל שאר האותיות ועל הצורה הבסיסית של האות.
בשלב השלישי לאחר שפתרתי את האותיות כך שיעבדו יחד ושתהיה להם מהות צורנית בסיסית אחידה אני ניגש להפשטת מהות הצורה של האות, כל מה שאפשר בלי אני מעיף.
ולסיום אני מגמר את האות כך שכל הזוויות והתעקלויות יהיו מדוייקים.את האותיות שאני מעלה לפורום ע"פ רוב הם לאחר השלב השני כדי לתת תחושה של סגנון האות ושל ההרמוניה ביניהם.
בשלב זה חשובה לי מאוד דעתכם היות וחלק מהחלטות מאפייני האות נקבעים על פי קלותיכם.אם לסכם את כל המאמר במשפט אחד, דעתכם על טיפוסי האות חשובה לי הרבה יותר מדעתכם על עבודות עיצוב.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים