געפילטע פיש
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
ידוע לי שאצל הרב לנדא בבית לא אוכלים שוקולד אחר מלבד שוקולד שמרלינג (בגלל הכשרות) לא חושבת שזו הסכמה שלו על ההכשר באופן כללי אלא דוקא על השוקולד ספציפית
נכתב ע"י געפילטע פיש;n5046210:ידוע לי שאצל הרב לנדא בבית לא אוכלים שוקולד אחר מלבד שוקולד שמרלינג (בגלל הכשרות) לא חושבת שזו הסכמה שלו על ההכשר באופן כללי אלא דוקא על השוקולד ספציפית
נכתב ע"י לילי 1;n5046336:אני גם הופתעתי. חשבתי שכולם אוכלים.
שלחתי לרבה שוקולד שמרלינג בסוף השנה והוא שלח חזרה עם הילד, הוא לא אוכל...
(קצת נימוס לא יזיק לו. בכל מקרה היה ממש טעים אז סלחתי לו..)
נכתב ע"י דחליל;n5046187:השאלה במקומה!
אנחנו כירושלמיים שורשים אכלנו בעבר שמרלינגים בפסח כי זה היה היחיד הכשר לפסח (חשבנו שזה הכשר ברמה גבוהה)
במשך כל השנה אכלנו מגדים וורד הגליל לא דווקא בגלל המחיר אלא בגלל שהיה לו בד"ץ.
כשגדלנו והעולם קטן (גלובליזציה) התברר לנו שהיראים בשויץ אינם סומכים על ההכשר הזה אפילו באמצע השנה (וכ"ש בפסח)
אז עשינו תשובה וחדלנו מלאכול שמרלינגים!!!
יהיו כאלו שיאכלו - כי אכלו!
ע"כ צריך לבדוק טוב!!!!
כיום אם אקבל שמרלינגים - זה כמעט עונש...
טוב, החסרתי את החלק הכי חינוכי: המשלוח החוזר הגיע עם מסר מתאים דרך הילד...נכתב ע"י טירונית;n5046984:זה כל כך נשמע הזוי שבא לי לחשוב שזה לא ההכשר אלא סוג של מכובדות עכשיו זה לא פורים ושונא מתנות יחיה והוא היה מחזיר כל דבר
אולי הסיבה כמו שכתבו למעלהנכתב ע"י לילי 1;n5047007:טוב, החסרתי את החלק הכי חינוכי: המשלוח החוזר הגיע עם מסר מתאים דרך הילד...
כל כך ביעבעתי אז ובעלי כל כך לא הבין מה הבעיה
גם אם הוא מוותר על שוקולד אבל עונש הוא לא רוצהנכתב ע"י דחליל;n5046187:]
כיום אם אקבל שמרלינגים - זה כמעט עונש...
נכתב ע"י פרלמן הני;n5046875:על השקולד של שמרלינג בהכשר של בי"ד ציריך סמכו על זה המדקדקים ביותר (אוכל להפנות באם יבוקש), אך בקשר לאנשי ירושלים ספציפית אין לי מידע.
נכתב ע"י מרשי;n5046204:לא ברור מי היראים שלכם.
אצלינו במשפחה כל השוויצרים סומכים על ההכשר הזה בעיניים עצומות
ואומרים שהוא ברמה יותר גבוהה מההכשרים המהודרים בארץ.
וידוע לי מכלי ראשון שמרנן הרב שך זצ"ל והרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל היו מחלקים שוקולדים של שמרלינג.
כך שבעבר זה וודאי היה הכשר מעולה.
מה שכן, הרב נותן ההכשר נפטר לפני כמה שנים,
והיום בנו ממלא את מקומו,
כך שיתכן שהיה שינוי - לא שידוע לי על כך.
נכתב ע"י avim10;n5047636:ג.א. מעיד בשם רב חשוב בארץ שמשפחתו ומוצאו משוויץ, שסומך ע"ז ומורה ג"כ לאחרים. מסייג שאני שמעתי את ההוראה ממנו לפני שנים, אם היה שינוי בשנים האחרונות - אינני יודע מזה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים