את מדברת על רחובות אבינועם ילים, חגילא חשוב לי האנגלית, פשוט דחוף לי לדעת אם יש שם גם משפחות
חסידיות/לטאיות קלאסיות או רק זברה...
אני מדברת על הרחובות שמחברים בין יחזקאל ליואל, כלומר יותר קרובים למאה שערים. לא אלה שמחברים
בין יחזקאל לבר אילן.
נכון, יש שם כמה ישיבות, אבל אין משפחות.כנראה שאת באמת לא מכירה את ירושלים!
יש שם הרבה ירושלמיים דוברי אידיש והרבה ספרדים דוברי עברית!
דוברי אנגלית אין!
וזברות כמעט ואין!
חסידים קלאסיים יש אבל מעט. (חסידי סאטמר שחלק נכבד מהם ייראו לך ירושלמיים וסידי קארלין סטולין שנחשבת קהילה פתוחה יותר)
ואני לא יודע מה נחשב אצלך 'ליטאיים' אבל לטעמי אין שם 'ליטאיים קלאסיים'
בדיוק!אני עדיין לא מבין מה הבעיה בזברות?
רוב שורפי הפחים והמתוללים בהפגנות דווקא לא לובשים זברה...
ה"זברות" הם אנשים נורמליים כמוני כמוך ורק בקהילה שלהם לובשים את זה במקום החליפה ממתי זה משנה את מהותם???
מישהו אמר שיש בעיה?אני עדיין לא מבין מה הבעיה בזברות?
ה"זברות" הם אנשים נורמליים כמוני כמוך ורק בקהילה שלהם לובשים את זה במקום החליפה ממתי זה משנה את מהותם???
אין שום בעיה בכלל, רק דרך העולם הוא,אני עדיין לא מבין מה הבעיה בזברות?
וכל זאת למה? מה יעשו לו השטריימלאך?אין שום בעיה בכלל, רק דרך העולם הוא,
שליטאי רוצה שכנים ליטאיים ולא רק זברות וכן להיפך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים