- הוסף לסימניות
האם יש אפשרות ליישור/למרכוז אובייקטים אחד לשני?
נכתב ע"י trew;687095:אני בטח לא מבין מה את שואלת אבל בכל זאת
אפשר למרכז אובייקטים לפי הפיווט שלהם לכן לחיצה במקלדת על אינסרט ותמקמי את הפיווט איפה שאת רוצה בצורה הזאת תוכלי למרכז אובייקטים
נכתב ע"י trew;687116:אה לא מכיר איזה פקודה כזאת למרות שיש לי רעיון איך כן לגרום לזה לעבוד
בגדול זה כמו ליישר קודקודים על ידי סקייל והציר המתאים, אני צריך לבדוק שזה עובד על אובייקט שלם ולא מעוות אותו (לא יודע איך זה במאיה אבל בבלנדר יש אפשרויות שונות על מה חל הסקייל)
לא מכיר פקודה כזאת במאיה ולכן אני ישר מנסה מה שהייתי בודק בבלנדר אם הוא יעבוד בתוכנה אחרתנכתב ע"י ip6;687129:הדרך לעשות זאת במאיה היא כמו שכתבתי והשואלת את השאלה רצתה לדעת איך עושים במאיה כמו למשל באילוס יש את כלי האלין שמיישר אובייקטים, אם למשל אני עושה גדר ויש לי 20 עמודים ואני רוצה רווח שווה ביניהם איך עושים זאת.
בבלנדר אתה יכול ליישר גם רק את המרכזים של האובייקטים מבלי להשפיע על האובייקטים (הכפתור הקטן שליד בחירת נקודת הייחוס בשורת התפריטים של חלון ה-3D)נכתב ע"י trew;687137:לא מכיר פקודה כזאת במאיה ולכן אני ישר מנסה מה שהייתי בודק בבלנדר אם הוא יעבוד בתוכנה אחרת![]()
אגב נראה לי שמצאתי איך זה עובד בבלנדר
אני יודע מכיר את זה הוא נותן לך סנאפ שזה נחמדנכתב ע"י יניב;688413:בבלנדר אתה יכול ליישר גם רק את המרכזים של האובייקטים מבלי להשפיע על האובייקטים (הכפתור הקטן שליד בחירת נקודת הייחוס בשורת התפריטים של חלון ה-3D)
לא התכוונתי לסנאפ אלא לכלי הזה:נכתב ע"י trew;690636:אני יודע מכיר את זה הוא נותן לך סנאפ שזה נחמד
מה שדובר פה זה דווקא על פקודה בשם אליין שנמצאת באובייקט >> טרנספורום >> אליין אובייקט, שים לב לתפריט שנפתח לך בצד שמאל למטה או אם זה נח לך יותר אז F6
גדול אני יודע
נ.ב. זה יעבוד לך רק אם בחרת כמה אובייקטים ביחד.
זה מה שהתכוונתי בהודעה הראשונה שהייתי בודקנכתב ע"י יניב;690812:לא התכוונתי לסנאפ אלא לכלי הזה:
צפה בקובץ המצורף 112090
בחלק העליון השתמשתי בהגדלה/סיבוב על כמה אובייקטים ובחלק התחתון עשיתי אותו הדבר אך לחצתי על הכפתור המסומן בתמונה וכך יצא שההשפעה של ההגדלה/סיבוב נעשתה רק על המרכזים ואילו האובייקטים נשארו ללא שינוי.
באותו אופן ניתן לסמן כמה אובייקטים ולעשות הגדלה של 0 בציר ה-X למשל למרכזים בלבד ואתה מקבל יישור נחמד למרכז בציר ה-X...
תמונה לדוגמא:
צפה בקובץ המצורף 112092
אה לא מכיר איזה פקודה כזאת למרות שיש לי רעיון איך כן לגרום לזה לעבוד
בגדול זה כמו ליישר קודקודים על ידי סקייל והציר המתאים, אני צריך לבדוק שזה עובד על אובייקט שלם ולא מעוות אותו (לא יודע איך זה במאיה אבל בבלנדר יש אפשרויות שונות על מה חל הסקייל)
אכן כן, זו הייתה כוונתי, לחסוך את המאמץנכתב ע"י trew;691169:זה מה שהתכוונתי בהודעה הראשונה שהייתי בודק
אמת ויציב.נכתב ע"י trew;691169:מה שכן אתה נמצא בבעיה עם האוריגן שלך לא נמצא במרכז, לשם כך יש את הפקודה של האליין אובייקט שהולך לפי הנפח (עד כמה שבדקתי).
בכל אופן תודה איש מחכים![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים