- הוסף לסימניות
לא אומרים מגזרחלילה!!!
לא הבנתם.
רציתי להדגיש שזה לא קשור למגזר.
כמו שפותח האשכול מדגיש שהם לא אמריקאים....
אני מצביעה ש"ס
אומרים עדה
מגזר- חרדי, חילוני, מזרוחיניקעס וכ'ו
עדה- ליטאי, חסידי, ספרדי, מרוקאי, תימני וכ'ו
לא אומרים מגזרחלילה!!!
לא הבנתם.
רציתי להדגיש שזה לא קשור למגזר.
כמו שפותח האשכול מדגיש שהם לא אמריקאים....
אני מצביעה ש"ס
איך האב נישט געמיינט צו טשעפעןממש לא!!!!
עדה זה רק בין העדות של ארצות המזרח או להבדיל אלף אלפי הבדלות העדה הדרוזית או העדות בסוריה (עלאווים כורדים נוצרים)לא אומרים מגזר
אומרים עדה
מגזר- חרדי, חילוני, מזרוחיניקעס וכ'ו
נכון מאוד לומר עדות המזרח כמו שכתבתי שעדות זה אמור רק על העדות השונות במדינות אסלאם אבל זה לא נכון לומר עדות כמו זה, כי אצל האשכנזים אף פעם לא היה הגדרה כזו של עדות אז ליטאי וחסידי הם לא עדות אלא ציבורים או זרמים.@רק רבינו הנכבד
רוצה להבין מה לא בסדר אם אני אומרת שאני מעדות המזרח
דיבור זה חיקוי, ככה לומדים לדבר...אשמח לשמוע ממי שיש לו מידע והכרות עם התופעה-
הבן שלי בן 3 ישראלי טהור מבטן ומלידה אומר את האות ר' במבטא אמריקאי ,
שמעת על התופעה? משהו מוכר?
יש מה לטפל בזה? או שזה חולף ?
אחותי גם ככהאשמח לשמוע ממי שיש לו מידע והכרות עם התופעה-
הבן שלי בן 3 ישראלי טהור מבטן ומלידה אומר את האות ר' במבטא אמריקאי ,
שמעת על התופעה? משהו מוכר?
יש מה לטפל בזה? או שזה חולף ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמאלי קיצוני, יעקב הרמתי, אביב טולדאנו - צלמת ועוד 3 משתמשים6 //