- הוסף לסימניות
הבטחתי פוסט, והוא בדרך, אבל הבוקר חיפשתי מודעה מסויימת במבוכי המייל שלי,
ומצאתי במקום מודעה אחרת שהקדימה את הפוסט העתידי.
הפוסט מוקדש בזאת ל@א-ירושלמית שאי אפשר לתייג אותה נורמלי.
בספרי המתח מתחילים בצמד המילים: הכל התחיל כאשר, וגם אני אתחיל כך כדי למתוח קצת את הקהל
הכל התחיל כאשר הוזמנתי לשבע ברכות של אחותי. הוזמנתי- זה אומר יחד עם כל האוכל שהייתי אמורה להביא. ה'שבע ברכות' היה מוצלח, וכשירדתי במעלית נתקלתי במודעה שלא יכולתי לעבור הלאה.
הניסוח שלה היה כל כך מוצלח! שהבנתי שאני חייבת ללמוד ממנה.
באתי לשלוף את המצלמה, כדי לגלות שהיא לא עליי. לחצתי במעלית, ואז אחי יוצא ושוף באלגנטיות את המצלמה ששכחתי.
ביקשתי את סליחתו לכמה רגעים, צילמתי את המודעה האלופה והרי היא לפניכם.
יש בה את כל שלבי השכנוע אחד אחרי השני. תראו איך מודעה בלי קריאייטיב, ללא קופי, בלי עיצוב,
שמביאה רק את ההגיון של בעל המקצוע וההבנה שלו ללקוחות, יכולה להיות נכונה כל כך.
עכשיו תבוא א- ירושלמית ותגיד לי:
ואם הוא היה מעצב את המודעה, היו מתייחסים אליו הרבה יותר ברצינות.
אז נכון. לכאורה. אבל מכיוון שהוא איש מקצוע לא בתחומי מקצועות שדורשים יופי ואמנות,
הכל נסלח.
אז יש לנו כאן את שלבי השכנוע וננתח אותם אחד לאחד:
א. שאלות הזדהות: קודם כל, הוא מביע את הכאב של הלקוח. ככה בפשטות. הגשם חודר, החדר קר?
בטוחה שמי שהחדר שלו קר, או הרוח חודרת, ישר יעצר להמשיך לקרוא.
כלל א: לבדוק מה כואב ולתפוס את בעל הכאב בדיוק בכאב העמוק שלו.
ב.יש פתרון!!
כלל ב: לא להשאיר אותו מדי הרבה עם הכאב, להביא פתרון. עדין לא נעלמתם לנו, אז בואו תקראו מה הוא.
ג. לפרט את הפתרון בפשטות. אבל לא לזלזל במקצוענות: איש אלומיניום מקצועי. בגימור נקי ומושלם וכו.
כלל ג: ספרו איך אתם יכולים לפתור את הבעיה.
ד. לאמת את ההבטחה. וואו. הכי נהנתי מהפסקה הזו!
הוא פשוט מספר ללקוחות איך הם ירגישו אחרי שהוא יפתור להם את הבעיה! תרגישו מיד(!) את ההבדל.
אני מדמיינת את האדם שהחדר שלו קר עומד מול המודעה, ומבין שכפסע בינו לבין ההרגשה הטובה הזו.
הוא אוטוטו עומד להרגיש את ההבדל: חיסכון (לקמצנים), שקט מהרוחות המציקות האלו, והרטיבויות בקיר
כלל ד: תנו להרגיש מה עומד להיות אחרי הפתרון.
ה. לפרטים נוספים. טוב. אז הגענו לשלב ההנעה לפעולה, ולא נותר לו אלא לשים פרטים. הוא מראה שיש לו פרטים נוספים באמתחתו.ונותן את שמו הפרטי. יש כאן מישהו שעומד מאחור. קוראים לו בשמו.
כלל ה: הנעה לפעולה ופרטים: כאן הוא לא הוסיף הנעה לפעולה, כי הוא כבר לא הרגיש צורך. בטוחה שמי שהחדר שלו קר, כבר הרים טלפון לבירור.
ו. הזדמנות: אם אתה עוד מתעקש לא לפנות מיד, תדע שיש מחירים מיוחדים רק עד אדר. זה אומר שלא כדאי לך לפספס. יא עקשן.
כלל ו: הגבל מבצע, תן פרק זמן מוגבל כדי שיפנו אליך עכשיו ולא ידחו.
זה מה שאני למדתי מהמודעה.
אגב, לכלה יש ילד בן שנה+, כך שקחו בחשבון שהמודעה הזו מלפני שנתיים, ואולי רפאל כבר עשה מיתוג מאז, והספיק לאטום עשרות בתים באזור שאני בכוונה לא מפרטת איפה, כדי שלא יאשימו אותי בפרסום סמוי.
אבל באמת אין לי שמץ מי הוא. חוץ מלהודות לו על הלימוד.
ומצאתי במקום מודעה אחרת שהקדימה את הפוסט העתידי.
הפוסט מוקדש בזאת ל@א-ירושלמית שאי אפשר לתייג אותה נורמלי.
בספרי המתח מתחילים בצמד המילים: הכל התחיל כאשר, וגם אני אתחיל כך כדי למתוח קצת את הקהל
הכל התחיל כאשר הוזמנתי לשבע ברכות של אחותי. הוזמנתי- זה אומר יחד עם כל האוכל שהייתי אמורה להביא. ה'שבע ברכות' היה מוצלח, וכשירדתי במעלית נתקלתי במודעה שלא יכולתי לעבור הלאה.
הניסוח שלה היה כל כך מוצלח! שהבנתי שאני חייבת ללמוד ממנה.
באתי לשלוף את המצלמה, כדי לגלות שהיא לא עליי. לחצתי במעלית, ואז אחי יוצא ושוף באלגנטיות את המצלמה ששכחתי.
ביקשתי את סליחתו לכמה רגעים, צילמתי את המודעה האלופה והרי היא לפניכם.
יש בה את כל שלבי השכנוע אחד אחרי השני. תראו איך מודעה בלי קריאייטיב, ללא קופי, בלי עיצוב,
שמביאה רק את ההגיון של בעל המקצוע וההבנה שלו ללקוחות, יכולה להיות נכונה כל כך.
עכשיו תבוא א- ירושלמית ותגיד לי:
ואם הוא היה מעצב את המודעה, היו מתייחסים אליו הרבה יותר ברצינות.
אז נכון. לכאורה. אבל מכיוון שהוא איש מקצוע לא בתחומי מקצועות שדורשים יופי ואמנות,
הכל נסלח.
אז יש לנו כאן את שלבי השכנוע וננתח אותם אחד לאחד:
א. שאלות הזדהות: קודם כל, הוא מביע את הכאב של הלקוח. ככה בפשטות. הגשם חודר, החדר קר?
בטוחה שמי שהחדר שלו קר, או הרוח חודרת, ישר יעצר להמשיך לקרוא.
כלל א: לבדוק מה כואב ולתפוס את בעל הכאב בדיוק בכאב העמוק שלו.
ב.יש פתרון!!
כלל ב: לא להשאיר אותו מדי הרבה עם הכאב, להביא פתרון. עדין לא נעלמתם לנו, אז בואו תקראו מה הוא.
ג. לפרט את הפתרון בפשטות. אבל לא לזלזל במקצוענות: איש אלומיניום מקצועי. בגימור נקי ומושלם וכו.
כלל ג: ספרו איך אתם יכולים לפתור את הבעיה.
ד. לאמת את ההבטחה. וואו. הכי נהנתי מהפסקה הזו!
הוא פשוט מספר ללקוחות איך הם ירגישו אחרי שהוא יפתור להם את הבעיה! תרגישו מיד(!) את ההבדל.
אני מדמיינת את האדם שהחדר שלו קר עומד מול המודעה, ומבין שכפסע בינו לבין ההרגשה הטובה הזו.
הוא אוטוטו עומד להרגיש את ההבדל: חיסכון (לקמצנים), שקט מהרוחות המציקות האלו, והרטיבויות בקיר
כלל ד: תנו להרגיש מה עומד להיות אחרי הפתרון.
ה. לפרטים נוספים. טוב. אז הגענו לשלב ההנעה לפעולה, ולא נותר לו אלא לשים פרטים. הוא מראה שיש לו פרטים נוספים באמתחתו.ונותן את שמו הפרטי. יש כאן מישהו שעומד מאחור. קוראים לו בשמו.
כלל ה: הנעה לפעולה ופרטים: כאן הוא לא הוסיף הנעה לפעולה, כי הוא כבר לא הרגיש צורך. בטוחה שמי שהחדר שלו קר, כבר הרים טלפון לבירור.
ו. הזדמנות: אם אתה עוד מתעקש לא לפנות מיד, תדע שיש מחירים מיוחדים רק עד אדר. זה אומר שלא כדאי לך לפספס. יא עקשן.
כלל ו: הגבל מבצע, תן פרק זמן מוגבל כדי שיפנו אליך עכשיו ולא ידחו.
זה מה שאני למדתי מהמודעה.
אגב, לכלה יש ילד בן שנה+, כך שקחו בחשבון שהמודעה הזו מלפני שנתיים, ואולי רפאל כבר עשה מיתוג מאז, והספיק לאטום עשרות בתים באזור שאני בכוונה לא מפרטת איפה, כדי שלא יאשימו אותי בפרסום סמוי.
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הנושאים החמים