כללי כבר ניצלתם את דמי החנוכה?

• הוסף לסימניות
כשהגעתי לתערוכת "ערך מוסף 2" הסתובבתי בין שלושת החברות שהציגו חבילות פונטים למכירה, דפדפתי בקטלוגים, עשיתי השוואת מחירים ובחרתי בסופו של דבר בחבילה שהייתה נראית לי הכי טובה מבחינתי - 30 משקלים TrueType של חברת "פונטייפ" במחיר השקה מגוחך - 450 ש"ח.
(אמנם שמחתי לפגוש שם את אליהו פריד, שאותו הכרתי כשנה לפני כן כשהזמין אותי לביתו ע"מ ללמדני את תוכנת Microsoft Volt לאחר שהעליתי שאלה בנושא בפרוג, אולם הסיבות שהביאו אותי לרכוש את החבילה דוקא ממנו היו לא בגלל הכרת טובה אלא מטעמים מקצועיים, כלכליים ואידיאולוגיים [עידוד יזמים שומרי תומ"צ, כמו שכתוב "קנֹה מיד עמיתך"]).

לאחר זמן מועט קלטתי שעשיתי את אחת מטעויות חיי. הרי יוצא לי לא פעם לעבוד עם טקסטים מנוקדים, כך שהייתי חייב לקחת חבילה יותר גדולה ע"מ שאוכל להמיר כמה גופנים ל OpenType.
לשמחתי הרבה גיליתי באחד האשכולות בפורום כאן, שאצל אליהו כבר אין כזה דבר TrueType, ולמה שהוא קורא (בטעות או משיקולים עסקיים לא מובנים לי) TrueType, חברות אחרות קוראות OpenType מתקדם (לעומת OpenType בסיסי שהוא פורמט בינוני ומוזר שהמציאו חברות הפונטים).
לשמחתי הגדולה יותר, ענה אליהו לשאלתי ע"ג הפורום, שגם אני בתור רוכש בעבר, זכאי לשדרוג של הפונטים לפורמט TrueType כפי שאליהו פריד מגדיר אותו, דהיינו עם ניקוד מדוייק.

שימו לב:
רכשתי 30 גופני OpenType מתקדם במחיר 450 ש"ח, דהיינו 15 ש"ח למשקל OpenType!
כעת ערכתי השוואה עם המבצע (שכבר נגמר) של פונטביט באתר שלהם, שם מקבלים 40 משקלים במחיר 1390 ש"ח, דהיינו 34.5 ש"ח למשקל רגיל, בלי ניקוד בכלל. המבצע הזה נגמר ועכשיו המחיר שלהם הוא 1700 ל40 משקלים רגילים, דהיינו 42.5 ש"ח למשקל, או 3050 ש"ח ל 40 משקלי OpenType, דהיינו 76.25 ש"ח למשקל.
(אצל מסטרפונט לא הבנתי איך מחשבים את מחירי ה OpenType, ואצל מעצבי פונטים שמשווקים את תוצרתם עצמאית כמו יונטף והגילדה המחירים יקרים בהרבה).
אף שהמבחר לא כ"כ גדול יחסית לפונטביט ומסטרפונט, בחרתי כבר 2/3 מהחבילה שלי ולגבי עשרת המשקלים האחרונים אני מתלבט כי יש לי יותר מעשר שהייתי רוצה לבחור...
החלטתי שכפי הנראה גם את החבילה הבאה שארכוש תהיה מפונטייפ, ובה אתן דגש גם לפונטים עם טעמי המקרא (לאחר הפדיחה שעשיתי לעצמי כשעימדתי שיר-השירים עם טעמים בפונט חינמי שמצאתי ברשת... אמנם לא הייתי טמבל עד כדי כך להשתמש ב Ezra Sil או ב Cardo, שהם ממש פונטים מזעזעים, אבל בכל זאת היתה לי פדיחה) ואולי גם לשתיים-שלושה פונטים שתומכים בתכונות המתקדמות והייחודיות של החלפת השוואים הנעים והקמצים הקטנים.
אמנם הצטערתי שרכשתי את החבילה הקטנה כי חשבתי שזה היה מבצע של פעם בחיים, אבל הסתבר לי שטעיתי.

עם דמי החנוכה שקיבלתי בתור חבר פרוג זהב + הנקודות שקיבלתי בתור חבר מועדון בפונטייפ + המבצע של פונטייפ לשבועיים הקרובים, המחיר הנ"ל חוזר על עצמו.
אמנם דיברתי עכשיו בטלפון עם אליהו לגבי איזו בעיה קטנה ושולית בפונט (שכמובן הוא הבטיח לסדר את זה בהקדם על הצד הטוב ביותר) ובדרך אגב הוא אמר לי שהמבצע הזה כבר לא יחזור על עצמו, ואף שהתמורה אצלו תהיה תמיד יותר גבוהה ביחס לכסף שמשלמים לעומת חברות אחרות, ותמיד יהיו הנחות לחברי מועדון ומדי פעם גם יהיו מבצעים - אבל מחירי הרצפה כבר לא יהיו.

אני כבר בדרך לחבילה השנייה...

אז למי שעוד לא רכש - מומלץ בחום, וכדאי להזדרז, כי עוד שבועיים המבצע הזה נגמר...

דרך אגב:
כשבחרתי את הפונט "בשימחעס" אליהו שאל אותי מה יש לי בתור אחד שהשימוש העיקרי שלו בפונטים זה לעימוד ספרי קודש וכו' לעשות עם הפונט הזה, שמיועד להזמנות לחתונות וכו'.
לא ידעתי כ"כ מה לענות לו אבל אחרי שקיבלתי את הפונט והתנסיתי בו קצת - לדעתי זה פונט מעולה ביותר לזמירות שבת, תחינות וכד' - לכו על זה.
(ולפונטייפ - בבקשה להוסיף לפונט הזה משקלים!)

• הוסף לסימניות
אני מוסיפה עוד
כמי שרכשה חבילה גם אצל פונטביט וגם אצל פונטייפ
אצל פונטביט רכשת מוצר, ואתה משתמש בו כרצונך
אצל פונטייפ רכשת מוצר, ונכנסת למועדון
אתה מקבל את כל שרותי ההכוונה וביצוע בנושא פונטים וטיפוגרפיה
מומלץ לכל המתחילים, וגם למנוסים
במחיר של קניית הפונט ניתן לקבל יעוץ בכל תחום גרפי טיפוגרפי כמו לוגו וכד'
ומעל הכל בבנית פונט חדש מעוצב אישית לפי צורך העבודה.
במקרה זה הרב פריד בנה במיוחד בשבילי לספר לילדים, שלושה משקלים חדשים
במחיר החבילה הבסיסית המקוצצת (בעקבות דמי חנוכה ופרוג זהב)
כמו"כ קיבלתי פונט מיוחד בהתאמה אישית מותאמת באפיון ללוגו של חברה
אז אם אתם בדרך לקניית פונטים
זו בכלל לא שאלה - - -

• הוסף לסימניות
ורד, תוכלי לפרט יותר?
אני שוקלת מאוד לטובה לרכוש חבילה אצלם,
ומעניין אותי מה שכתבת על הפונט בהתאמה אישית לאפיון חברה.
זה אפשרי במסגרת חבילה שאני קונה מהם? כמה משקלים זה שווה?

• הוסף לסימניות
כן
בלי קשר לרכישת הפונטים
התיעצתי איתו בקשר לבנית לוגו
בתור אחד עם הבנה חזותית מעמיקה
והוא בטוב ליבו הביא לי מהמאגר שלו פונט
שעדיין לא הוצא למכירה, אלא בשלבי עריכה בסיסיים
הלוגו קיבל שדרוג וזכה ליחודיות במבנה האות

לגבי תשלומים ופרטים
תפני אליו
אליהו פריד- 02-9999325
אדם נעים ונוח, עם טוב לב שופע
מומלץ בחום

• הוסף לסימניות
תודה רבה לך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;336026:
אז אם אתם בדרך לקניית פונטים
זו בכלל לא שאלה - - -

לדעתי פיספסת את הנקודה שרציתי להעביר.

לא מדובר פה על תשלום של אלפי שקלים, אלא בין 450-800 ש"ח.

אם את/ה בפרוג רגיל ובדרך לקניית פונטים - זו בכלל לא שאלה.

אבל אם את/ה מחברי פרוג זהב, יש לך פחות משבועיים לקנות חבילה של 30 משקלים OpenType במחיר מגוחך של 450 ש"ח שגם אותם מן הסתם פונטייפ יאשרו לך לשלך בתשלומים, אז אפילו אם הרגע רכשת חבילה ע-נ-ק-י-ת מפונטביט או מסטרפונט, לא כדאי לפספס את ההזדמנות-שלא-תחזור-הזאת לרכוש 30 משקלי OpenType במחיר מצחיק של 15 ש"ח למשקל.
לדעתי האישית מי שיפספס את זה, יצטער כשהוא יצטרך פונטים שמנוקדים היטב, ומתי שהוא בטוח שהוא יצטרך.

• הוסף לסימניות
יש 2 מיתוסים לגבי הציהור החרדי
1. אצל החרדים אין תרבות שרות
2. החרדים פחות מקצוענים מהחילונים

פונטייפ, מפריך את שניהם.
אני מעצב שלמדתי 4 שנים עיצוב + שנה השתלמות באחד מ-3 בתי הספר המובילים בארץ.
לפני כחצי שנה קפצתי לבקר את מר פריד, כמות החומר שיצאתי ממנו בכמה שעות שוה ערך לסמסטר שלם אצלינו יצאתי עם הרגשה שזהו אחד מקצוען שאין הרבה כמוהו בארץ (מסתבר שהוא גם מרצה מדרגה ראשונה)
כך נוצר הקשר הראשון שלי איתו.
כעת במבצע רכשתי חבילה של 30 משקלים, התקשרתי אליו לפני כמה ימים לגבי עבודה מסויימת בשביל ייעוץ טיפוגרפי, "ניג'זתי" לו בערך 4 שעות בטל: והוא ענה לי באדיבות ורצון לעזור.
יום אח"כ התקשרתי אליו בשביל משהו אחר לגבי עבודה אחרי שהוא הבין את מה שרציתי הוא אמר לי שכזה דבר אפשר לעשות בקלות בפונט אופן טייפ, אחרי חצי שעה הוא שלח לי את הפונטים עם הפונקציות שחסכו לי שעות על גבי שעות של עבודה פונקציה שנכתבה במיוחד בשבילי. שכחתי להזכיר שהוא הוסיף מספר תווים חדשים לפונט בשביל הפונקציה הזאת. כששאלתי אותו כמה זה יעלה לי הוא אמר 'כלום, זה חלק מהשירות'
באוקצור כזה שירות ומקצעויות די מפריך את המיתוס שהזכרתי.
אגב, הזמנתי 20 משקלים מתוך ה30, ואני מרוצה מכל אחד מהם. אני מתלבט כעת לבצע רכישה נוספת של 30 משקלים כי 30 זה לא מספיק וקשה לי לפספס את ההזדמנות למשקלים מנוקדים במחיר כזה מגוכך.
כששאלתי את אלי פריד איך הוא מרשה לעצמו לךך כאלו מחירים זולים לפונטים מנוקדים הוא ענה לי שהוא יודע שלא יהיו יותר מ15 רוכשים במבצע הזה כי אנשים לא קולטים מה הם מקבלים ולכן הוא יכול להרשות לעצמו להוציא כזה מבצע, אם הוא היה חושב שיהיו נגיד 100 רוכשים הוא לא היה מעיז להוציא מבצע כזה. אבל בשביל 10-15 רוכשים הוא יכול להסתכן.

בכול אופן במקרה שלי הוא רכש לקוח נאמן לחיים, זה לא רק פונטים אלא גם שירות ברמה הפרטנית וגם ידע שאי אפשר לקבל ממקום אחר.
חברים, מי שמפספס את המבצע הזה לא יסלח לעצמו אח"כ

הבהרה: אני אמנם לא איש יחץ רשמי של פונטייפ, אבל רוצה שיצליחו כי נראה שבתחום של הפונטים אין עוד חברה כזאת וחבל שיפלו לפני שהם בכלל קמו. אז התגובה הזאת בהחלט יחצנית, אבל זה לא אומר שהיא אינה אמיתית. (חוץ מזה שאני פשוט מעריץ של האיש הזה):)

• הוסף לסימניות
גם אני רכשתי חבילה של 60 משקלים, כולם מדברים כאן על המחירים הזולים על המקצועיות והשירות, חברים תסתכלו "גם" על הפונטים עצמם, הפריד הזה לא מפספס בשום פונט, כל פונט היא יצירה גאונית בפני עצמה. אני מחכה כבר בכליון עיניים למבצע הבא.

• הוסף לסימניות
היכן אפשר לראות את הקטלוג של פונטייפ?

• הוסף לסימניות
גם אני רכשתי עכשיו חבילה של 30 פונטים ונהנית מכל הקלדה עם הפונטים האלא פשוט חווית עבודה לא נורמלית הניקוד מדויק ברמות הרווחים הצורה היפה העיצוב רבותי העיצוב ממש מדהים תבורך אליהו פריד ותצליח תמיד אני שמחה להמנות בין לקוחותיך
(רק בקשה קטנה תוציא לנו עוד פונטים יפים אנחנו מחכים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כינור דוד;336128:
יש 2 מיתוסים לגבי הציהור החרדי
1. אצל החרדים אין תרבות שרות
2. החרדים פחות מקצוענים מהחילונים

פונטייפ, מפריך את שניהם.
אני מעצב שלמדתי 4 שנים עיצוב + שנה השתלמות באחד מ-3 בתי הספר המובילים בארץ.
לפני כחצי שנה קפצתי לבקר את מר פריד, כמות החומר שיצאתי ממנו בכמה שעות שוה ערך לסמסטר שלם אצלינו יצאתי עם הרגשה שזהו אחד מקצוען שאין הרבה כמוהו בארץ (מסתבר שהוא גם מרצה מדרגה ראשונה)
כך נוצר הקשר הראשון שלי איתו.
כעת במבצע רכשתי חבילה של 30 משקלים, התקשרתי אליו לפני כמה ימים לגבי עבודה מסויימת בשביל ייעוץ טיפוגרפי, "ניג'זתי" לו בערך 4 שעות בטל: והוא ענה לי באדיבות ורצון לעזור.
יום אח"כ התקשרתי אליו בשביל משהו אחר לגבי עבודה אחרי שהוא הבין את מה שרציתי הוא אמר לי שכזה דבר אפשר לעשות בקלות בפונט אופן טייפ, אחרי חצי שעה הוא שלח לי את הפונטים עם הפונקציות שחסכו לי שעות על גבי שעות של עבודה פונקציה שנכתבה במיוחד בשבילי. שכחתי להזכיר שהוא הוסיף מספר תווים חדשים לפונט בשביל הפונקציה הזאת. כששאלתי אותו כמה זה יעלה לי הוא אמר 'כלום, זה חלק מהשירות'
באוקצור כזה שירות ומקצעויות די מפריך את המיתוס שהזכרתי.
אגב, הזמנתי 20 משקלים מתוך ה30, ואני מרוצה מכל אחד מהם. אני מתלבט כעת לבצע רכישה נוספת של 30 משקלים כי 30 זה לא מספיק וקשה לי לפספס את ההזדמנות למשקלים מנוקדים במחיר כזה מגוכך.
כששאלתי את אלי פריד איך הוא מרשה לעצמו לךך כאלו מחירים זולים לפונטים מנוקדים הוא ענה לי שהוא יודע שלא יהיו יותר מ15 רוכשים במבצע הזה כי אנשים לא קולטים מה הם מקבלים ולכן הוא יכול להרשות לעצמו להוציא כזה מבצע, אם הוא היה חושב שיהיו נגיד 100 רוכשים הוא לא היה מעיז להוציא מבצע כזה. אבל בשביל 10-15 רוכשים הוא יכול להסתכן.

בכול אופן במקרה שלי הוא רכש לקוח נאמן לחיים, זה לא רק פונטים אלא גם שירות ברמה הפרטנית וגם ידע שאי אפשר לקבל ממקום אחר.
חברים, מי שמפספס את המבצע הזה לא יסלח לעצמו אח"כ

הבהרה: אני אמנם לא איש יחץ רשמי של פונטייפ, אבל רוצה שיצליחו כי נראה שבתחום של הפונטים אין עוד חברה כזאת וחבל שיפלו לפני שהם בכלל קמו. אז התגובה הזאת בהחלט יחצנית, אבל זה לא אומר שהיא אינה אמיתית. (חוץ מזה שאני פשוט מעריץ של האיש הזה):)

כינור דוד, אם לא היית כותב שאתה מעצב שלמד 4 שנים עיצוב וכו' הייתי בטוח שאני כתבתי את כל מה שכתבת...

• הוסף לסימניות
עד מתי המבצע? אני רוצה לקנות אבל אני לא רואה את הבאנר...

• הוסף לסימניות
אני מבקש שתקראו את ההבהרה, דמי החנוכה אינם מוגבלים בזמן ואינם מחייבים רכישה של פונטים דרך פונטייפ, זוהי הטבה שניתן לחברי פרוג זהב ומשתתפי הקורסים. וניצול הנקודות יכולות להתבצע לאו דוקא ברכישה מפונטייפ.
מה שנוגע למבצע הזה:
המבצע הזה הוא חלון הזדמנות חד פעמית עסקה של פעם בחיים לרכישה זולה של פונטים מנוקדים לכל מי שחושב שיהיה לו צורך בעתיד בפונטים תומכי ניקוד.
זמן הבחירה שניתן לרוכשים הוא 12 חודש עד סוף שנת 2010, במשך תקופה זו בכל תקופה יוצאו לאור פונטים חדשים אשר אף הם יהיו זמינים לבחירה.
אנו מצידינו ניסינו לעשות את המבצע המשתלם ביותר עבור חברי פרוג, מתוך הכרה שרוב הגרפיקאיות הינן אימהות שמפרנסות משפחה על מנת שבעליהן יוכלו לשבת בכוילל, או גברים שעובדים לילות ע"מ לפרנס משפחה ברוכת ילדים. ולספק להן במחיר סביר כלים שבמקומות אחרים יסתכמו באלפי שקלים.
אולי אנו טועים בקריאת המציאות, ניתן לזמן לומר את דברו.

• הוסף לסימניות
אני מאד אהבתי את הפונט פרנקפורט. לדעתי הוא פונט מושלם! במיוחד השחור. לא ראיתי שיצא כזה פונט טוב בזמן האחרון.
נדמה לי שיתד נאמן גם התחילו להשתמש בו במוספי השבת. תסתכלו בפונט ותבינו!
כשבחרתי את הפונט "בשימחעס" אליהו שאל אותי מה יש לי בתור אחד שהשימוש העיקרי שלו בפונטים זה לעימוד ספרי קודש וכו' לעשות עם הפונט הזה, שמיועד להזמנות לחתונות וכו'.
לא ידעתי כ"כ מה לענות לו אבל אחרי שקיבלתי את הפונט והתנסיתי בו קצת - לדעתי זה פונט מעולה ביותר לזמירות שבת, תחינות וכד' - לכו על זה.
(ולפונטייפ - בבקשה להוסיף לפונט הזה משקלים!)
[/QUOTE]

• הוסף לסימניות
דיברתי עם בעלי על הנושא והוא החליט שכלכלית כדאי ללכת על פונטייפ, קיבלתי בינתיים כמות משקלים, פרוגטקסט גולד ופרנקפורט בשימחעס, ומרים אלגנט. פונטים מנוקדים ויפהפיים חבל שאין לבשימחעס עוד כמה משקלים רציתי כמה שינויים בבשימחעס (ב'צ') ותוך שעה קיבלתי את העידכון.
תודה לכל היועצים והמסעיים, אני באמת מרוצה גם מהפונטים וגם מהיחס ובעיקר מהשירות
מה שמדהים, עשיתי את ההזמנה עם המזכירה בטלפון ואיך שסיימנו קיבלתי אותם מיידית במייל עם מכתב מפורט. החברה מתוקתקים...
סתם מעניין, ידעתם שבכל פונט מוטמע מס' הזהות שלך שמעיד על חוקיות הפונט, יש כזה דבר גם בחברות אחרות? מעניין לדעת.

• הוסף לסימניות
כשר' אליהו חזר אלי בענין רכישת הפונטים, שוחח עמי ארוכות אודות הנושא, כשבסיום השיחה שאלתי אותו: "אז כמה אתה משלם לנו עבור קבלת הפונט?...."
מי שדיבר איתו - יוכל לאשר שזה ממש כך!

• הוסף לסימניות
ישר כח על דמי החנוכה! יש לציין שהנתינה היתה בעין יפה ונדיבה במיוחד!
רכשתי חבילה, וכחברת פרוג זהב, המחיר פשוט אטרקטיבי!
30 משקלים ב-450 שח!
ישר כח על השרות האדיב והצמוד, ההענות לכל בקשה ורצון ולו הקל ביותר באדיבות וסבלנות.
הלואי שכך יתממשו כל בקשותינו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה