חני הסקרנית
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
אשמח אם תוכלו לפרט לי פחות או יותר מה הממוצע
זה הממוצע בלא צמוד מדד.
תודה, אבל בד"כ בכל משכנתא משלבים גם צמודה למדד כך שבסוף זה גם משפיע על ההחזר חוץ מהריבית הרשמית שהבנק נותן בהצעה מתווספת על הקרן עוד רביות של המדדזה הממוצע בלא צמוד מדד.
אבל כמובן שיש הבדלי ריביות בין כל מסלול למסלול על מעלותיו וחסרונותיו.
המדד עלה ב5 אחוז.תודה, אבל בד"כ בכל משכנתא משלבים גם צמודה למדד כך שבסוף זה גם משפיע על ההחזר חוץ מהריבית הרשמית שהבנק נותן בהצעה מתווספת על הקרן עוד רביות של המדד
יש אפשרות לדעת כמה עלה בשנה האחרונה לדוגמא המדד ?
ממוצע ריביות צמודות מדד.המדד עלה ב5 אחוז.
הממוצע ריביות צמודות הוא שונה!
העוגן משתנה ולפי זה נקבע הריבית החדשה בינך לבין הבנק המרווח לא משתנה.וכן לגבי משתנה צמודה רציתי לשאול כזאת שאלה 1. מה משתנה בתחנת יציאה הסכום של הריבית או של העוגן ?
וכן האם לדוגמא המדד עלה השנה באיזה 5% זה אומר שמי שיש לה ק"צ 3% תכלס היא שילמה 8% ?
אבל זה לא מגלם בתוכו את עליית המדד ?ממוצע ריביות צמודות מדד.
צפה בקובץ המצורף 1372235
זה לא מגלם בתוכו.אבל זה לא מגלם בתוכו את עליית המדד ?
זאת אומרת שחוץ מזה יוצא שלקוחות שילמו חוץ מאיזה 3.5 אחוז על הריבית עוד 5% מדד סה"כ 8% ?
לא הבנתי אתה בטוח שהבנת מה אני שואלת ?העוגן משתנה ולפי זה נקבע הריבית החדשה בינך לבין הבנק המרווח לא משתנה.
כן קרן יתרת החוב של ההלוואה התייקר וגרם שנשאר לה סכום משכנתא יותר גבוה להחזיר (יש לזה גם אפקט ריבית דריבית לרעה).
אז איך אפשר לראות מה היה בשנים עברו לנסות להבין את המגמה הצפויה פחות או יותר ?זה לא מגלם בתוכו.
צריך לזכור ש5 אחוז שנתי זה חריג מאוד ולא אמור להיות כך לאורך זמן.
(וזה הסיבה להתייקרות הריביות כדי לעצור את זה).
מה כתוב לך שהריבית בפועל?לא הבנתי אתה בטוח שהבנת מה אני שואלת ?
אני לא יודע מה זה מרווח, אני כן יודעת שבמשכנתא הישנה שלי כתוב מ"צ 2.5 + צ,
שזה אומר שבתחנת יציאה מה אמור להשתנות ?
אז איך אפשר לראות מה היה בשנים עברו לנסות להבין את המגמה הצפויה פחות או יותר ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים