- הוסף לסימניות
כי יש עוד 10 חברות שמוכנים לקבל אותם בלי לספור להם שעותלמה היו בורחים?
כי יש עוד 10 חברות שמוכנים לקבל אותם בלי לספור להם שעותלמה היו בורחים?
מנהלת אגף
שלושת הכללים שלי הם:
אמון, מרחב, גבולות.
- אמון - מאמינה שכל אחת מגיעה לעבוד ורוצה לעשות את עבודה בצורה הטובה ביותר. זה א-ב. וזה היעד. כל השאר אלו תיקרים בדרך שצריך ללמוד איך להסתדר איתם.
- מרחב - כמעט ואפשר לומר שאני היוזמת של ההפסקות, אני כמעט מתחננת שלא יעבדו ברצף זמן ממושך מידי. שיקומו שישתו שיאכלו. שינשמו. אני תמיד מפחדת שח"ו לא יווצר מצב של 'לא תרדה בו בפרך'. גם אם זה בגבולות החוק.
- גבולות - אין מצב של עיסוק בתחומים אחרים אלא אם כן שואלים אותי או מידעים אתי מראש. מי שמתקבלת לעבודה ויש לה טלפון 'חכם' מתחייבת להשאירו בתיקה מכניסתה לעבודה עד צאתה. ואם היא חייבת אמצעי תקשורת שתרכוש טלפון כשר. תנאי שמתקבל בהבנה ובכבוד.
אני אף פעם לא מעירה על חריגות. אני כן קמה ומסתובבת באזור.
נניח אם במטבחון יש פתאום חגיגה שלא מן המנין ומעבר לזמנים וכו', אני פשוט ועוברת באזור, או מכינה לעצמי שתיה או שואלת מה נשמע? מה קורה? וזה מספיק בשביל שיחזרו לעניינים.
בעיני זה מופקע שעובד ישב בעבודה ויעסוק בעניינים אחרים על חשבונה.
תמיד יש חריגות, כמו קביעת תור לקופ"ח וכיוצ"ב. וזה אנושי ומקובל. אבל קניות וכו'. אין מצב.
ברוך השם כיף לנו ביחד.
בנוסף, צריך להיות קשובים לצרכים האישיים של כל עובד, לדוגמא: עובדת טובה שגיליתי שהיא היפר שגורם לה ליצור עוד ועוד הפסקות, שגם אם הן קצרות הס"ה הוא משמעותי מאוד.
בניתי לה מסגרת שונה מגוונת יותר שנותת מענה לקושי שלה ומסייעת לה לנצל את הזמן.
ואני מודה שכלפי עובדת חזקה במיוחד / או מישהי ששומרת על הסדרים והמסגרת במיוחד יש בי יותר סלחנות לחריגות.
ובסוף ובהתחלה להתפלל לסיעתא דשמיא כמו בכל דבר.
6?מנהל באינטל אמר לי שיום של 9 שעות מחושב אצלו כ 6 שעות עבודה.
לא מוצאת קשר בין המשפט שלך לפרט אחד מתוך הפרוט שכתבתי.את מדברת על אמון אבל ההתנהגות שלך משדרת אפס אמון.
נשמע שהיא התכוונה לעניין הסיורים ליד החדר קפה... וההתעניינות המרמזת...לא מוצאת קשר בין המשפט שלך לפרט אחד מתוך הפרוט שכתבתי.
לו לפחות היית מפרטת ונוגעת בנקודה שהפריעה לך הייתי מבינה שיש משהו של הגיון בדברייך.
אבל לקחת הודעה מושקעת ומפורטת ולהכניס אותה לשק אחד קטלני נשמע לא רציני.
אני לא מנסה לנחש מה חושב השני. כל אחד והפרשנויות שלו...נשמע שהיא התכוונה לעניין הסיורים ליד החדר קפה... וההתעניינות המרמזת...
הוא לא פחות טוב, אבל יש עניין של גזל זמן.ואגב, אלו שסופרים שעות, מה עם תפוקה שתלויה במפתח?
אם הוא בא ביום טוב מלא ריכוז, ישב שלוש שעות ברצף, התמקד בקוד סופר מסובך. פתר בעיות מורכבות ממש, שהיו לוקחות למישהו אחר שלושה ימים להכנס בכלל לקוד ולהבין מה קורה, ואז בהמשך היום שתה קפה וקשקש עם חברים, למה הוא פחות טוב מאחד אחר שישב הרבה שעות ולא הגיע לחצי מהתפוקה?
צודקת, הבאתי את זה לא בפן מעשי ובטח לא הלכתי,הוא לא פחות טוב, אבל יש עניין של גזל זמן.
מה לעשות - משלמים לו לפי שעות, לא?
אם הוא מספיק ביום מה שאחרים מספיקים בשבוע - הוא יכול להגיע פעם בשבוע?
תכלס מי שמוכשר מתקדם יותר, ככה שגם הוא מרוויח.
אני לא מנסה לנחש מה חושב השני. כל אחד והפרשנויות שלו...
בכל מקרה, אם אתם חשבתם שזה מה שהתכוונה, כנראה שלכם זה לא היה נשמע טוב
השאלה מצד היושר שלי כלפי המעסיקים, וגם כלפי הנשים,
נשים שכבר היו בהפסקה כשהגיעו ובהפסקת אוכל ופתאום נעמדות עשר דקות ורבע שעה ומפטפטות על משלוחי המנות. מה דינן.
מתוך האמון שלי שהן רוצות לעשות את הישר והטוב אך נסחפות לפטפטת בלי לשים לב אני קמה ולוקחת לעצמי כוס שתיה. לא אומרת. לא מעירה. אפילו מחייכת וצוחקת עימן. רק עצם המציאות שלי מעוררת אותן שאופה! אתן בעבודה עכשיו ולא במפגש שכנות.
תדמיינו אמא שמשכיבה את ילדיה לישון ושוכחת מהן עד הבוקר או ממנהלת בית ספר שרואה מורות שעומדות בשעת השיעור בחדר המורות ומפטפטות והיא יודעת שהן צריכות להיות בכיתה והיא שותקת וממשיכה הלאה.
להניח למקום להנהל לפי ה'רוח' זו הפקרות ואדישות ולא מתן אמון.
היום באמת יותר מקובל דיילי,ואגב אם הייתי מעסיקה,
הייתי עושה ישיבת בוקר קצרה עם כל אחד. מה הספקת אתמול, מה אתה הולך לעשות היום,
אם יש משו שנתקלת ותקוע.
עכשיו, נניח שעובד רוצה להתפרפר ולעשות קניות ברשת חצי יום.
מבחינתי בכיף. אבל מחר בבוקר הוא יגיד לי שהוא עדיין על אותה משימה
למחרת שוב, עד שהוא כבר יגמגם ולא ירגיש בנוח להגיד גם ביום השלישי שהוא עדיין מתכנן איך לבצע את המשימה,
כששנינו יודעים שזה יכול וצריך היה להגמר ביום הראשון.
לדעתי דרך יעילה הרבה יותר מלעמוד על העובדים ולדרוך להם על ההפסקות. שיגיעו למסקנות האלו בעצמם.
כן. שש נטו.
הגיוני.
אף אחד לא מרוכז לעבוד יותר.
עריכה: תפוקה של 6 שעות עבודה מרוכזות
כל הנקודה היא שאת מדברת מתוך העולם הפרטי שלך בלי לברר.עכשיו אני מבינה את ההבדל בין תפיסת האמון של שנינו.
את מאמינה שהעובדות שלך באות לעבוד תשע שעות. אני מאמינה שהעובדים שלי באים למלא את המשימות שלהם כפי שנקבע בתכנון הספרינט (ומעבר).
לכן - את מתזכרת אותן על הפסקות ארוכות מידי והתעסקות בכל דבר שהוא לא עבודה, ואילו אני אתזכר אותם במקרה של אי עמידה בזמנים מבחינת שחרור הקוד.
עכשיו תבחרי מה באמת חשוב לך - עצם העבודה במשרד או העמידה בזמנים - ולפי זה תבני את צורת הניהול שלך.
במילה, דייליואגב אם הייתי מעסיקה,
הייתי עושה ישיבת בוקר קצרה עם כל אחד. מה הספקת אתמול, מה אתה הולך לעשות היום,
אם יש משו שנתקלת ותקוע.
עכשיו, נניח שעובד רוצה להתפרפר ולעשות קניות ברשת חצי יום.
מבחינתי בכיף. אבל מחר בבוקר הוא יגיד לי שהוא עדיין על אותה משימה
למחרת שוב, עד שהוא כבר יגמגם ולא ירגיש בנוח להגיד גם ביום השלישי שהוא עדיין מתכנן איך לבצע את המשימה,
כששנינו יודעים שזה יכול וצריך היה להגמר ביום הראשון.
לדעתי דרך יעילה הרבה יותר מלעמוד על העובדים ולדרוך להם על ההפסקות. שיגיעו למסקנות האלו בעצמם.
אם הבנות קולטות את החומר ברבע מהזמן, למה לא?כמו מורה שתספר שהיא דוחסת חומר של מחצית ברבע מהזמן ובשאר הזמן היא נשארת בבית ומשאירה פעילויות לבנות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים