בקשר למטבח - מה שהכי חשוב זה לחשוב על הנדסת האנוש, שתהיה נוחה ביום יום ושלא תדרוש ממך להתרוצץ במטבח.
ממה שנראה עכשיו, מה שהכי יפריע להתנהלות השוטפת זה המיקום של המקרר ביחס למיקום השיש, הכיורים והכיריים - שם תתבצע העבודה עם מה שיוצא ממנו.
את צריכה לחשוב על פעולות שאת עושה ביום יום. למשל את רוצה להכין מוקפץ, את הולכת למקרר ומוציאה פלפלים בצבעים שונים וצריכה להוביל את הכבודה כל הדרך לשיש הבשרי, ואז צריך את הרוטב שגם הוא מאוחסן במקרר ושוב הדרך הלוך ושוב. אופס, המקרר לא נסגר עד הסוף, צריך ללכת ולסגור שוב - ואנחנו רק במוקפץ, עוד לפני הסלט, העוף וכו'...
בקיצור - מומלץ לקנות נעלי ריצה מקצועיות...
מה שאני הייתי מציעה אמנם כרוך בגלישה לסוכה אבל זה "יגנוב" ממנה רק עומק של 60 ס"מ וההתנהלות ביום יום תהיה הרבה יותר נוחה ומרווחת וינצל את המקום באופן מקסימלי.
בנישה שעכשיו משורטטים בה הכיריים והכיורים הייתי ממקמת את המקרר + תנור בילד אין (כפול?), מיקרוגל אם יש (עדיף מאשר לשים על השיש) + ארון מזווה.
ממול, על כל האורך ארונות תחתונים + עליונים, בכל צד כיור ובמרכז הכיריים.
מה שיוצא זה הרבה מאוד שטחי אחסון, משטח עבודה נוח הן לבשרי והן לחלבי, נוחות בהכנסת תבניות לתנור - מהשיש לתנור שמולן, נוחות בהוצאת דברים מהמקרר - מהמקרר לשיש שמולו, נוחות בריכוז כל המוצרים היבשים במזווה - ובכלל נוחות ורווח בהתנהלות במטבח.
אז נכון, כאילו גלשת לסוכה, אבל עדיין יהיה לך שם מספיק מקום לשולחן ארוך וצר כמו שרצית וגם כיור בסוכה...

וביום יום יהיה לך הרבה יותר נוח לעבוד במטבח.
בקשר לחדר הרחצה:
את הקיר שמפריד בין המכונות לאמבטיה לטעמי כדאי להשאיר - וברווח שיש בין הקיר לבין המכונות ליצור מקום למגב, מטאטא, דלי וכו' (גם על זה כדאי לחשוב...).
מול המכונות הייתי בונה ארון בעומק 40 ס"מ (כמו עומק ארון הכיור - שיהווה המשך שלו), לאחסון מגבות וחומרי ניקוי וטוואלטיקה, והחלק התחתון ישמש כסל כביסה (אפשר לעשות אותו נשלף או פתוח עם סל בפנים). בהמשך לארון יהיה ארון הכיור ומעליו המראה ולאחריו האסלה.
מה מרוויחים?
הסתרה של המכונות ע"י קיר, מקום אחסון גדול שימושי ופרקטי, הכנסה של אור ואוויר לחדר הרחצה מהחלון הגדול ופרקטיות במיקום הכביסה המלוכלכת - בתוך חדר הרחצה ומול מכונת הכביסה.
* דרך אגב, אפשר לתכנן את הארון כך שיהיה נמוך יותר, החלק התחתון לכביסה מלוכלכת, מעליו מדף פתוח להנחה של גיגית כביסה, ומעליו ארון סגור למגבות ומוצרי טוואלטיקה.