כשרות 'בית יוסף'

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה עניין של הלכות אני לא מבינה מי צריך להיפגע? אצל הספרדים למשל יש הגדרות אחרות לבישול עכו"ם ואם זה לא יהיה לפי זה אסור לספרדי לאכול וכן בעניין שחיטה יש דברים שהולכים לפי פוסקים אחרים ולא סומכים על שחיטה של ספרדים כי הרמא לא פוסק ככה.
בד"כ באמת הפיתרון הוא מנת ביניים דגים ועל זה בד"כ אפשר לסמוך מי שלא אוכל בשר וגם בבשר עדיף שיהיה לבחירה אחד בשר ואחד עוף (בבשר יש יותר הלכות וחומרות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;553072:
זה עניין של הלכות אני לא מבינה מי צריך להיפגע? אצל הספרדים למשל יש הגדרות אחרות לבישול עכו"ם ואם זה לא יהיה לפי זה אסור לספרדי לאכול וכן בעניין שחיטה יש דברים שהולכים לפי פוסקים אחרים ולא סומכים על שחיטה של ספרדים כי הרמא לא פוסק ככה.
בד"כ באמת הפיתרון הוא מנת ביניים דגים ועל זה בד"כ אפשר לסמוך מי שלא אוכל בשר וגם בבשר עדיף שיהיה לבחירה אחד בשר ואחד עוף (בבשר יש יותר הלכות וחומרות)

מעניין אותי איך זה עובד
נניח שאשכנזי שסומך רק על העדה החרדית יאכל בשר שקיבל הכשר
של הרב מחפוד, מה יהיה דינו?
לא יכנס לגן עדן? לא ממש ברור לי העיניין
מישו?? :)

• הוסף לסימניות
מישו????
בערב אני רואה שיש לך זמן ומרץ....
אתה יכול לשאול את זה על המון דברים.
אבל מנהג בישראל חוק הוא.

תשאל גם על קיטניות הרי כולם יודעים את המניע למה לא אכלו ושבעיקרון גם אשכנזים יכולים כיום לאכול אבל ככה נהגו ככה נשאר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;553081:
מישו????
בערב אני רואה שיש לך זמן ומרץ....
אתה יכול לשאול את זה על המון דברים.
אבל מנהג בישראל חוק הוא.

תשאל גם על קיטניות הרי כולם יודעים את המניע למה לא אכלו ושבעיקרון גם אשכנזים יכולים כיום לאכול אבל ככה נהגו ככה נשאר.

זאת לא תשובה, זאת התחמקות של מי שלא יודעת לענות על זה:)

נכון, אפשר לשאול על כל מיני דברים
ואני שואל עכשיו שאלה מאוד ספציפית כי באמת מעניינת אותי התשובה

עוד מישו ?? :)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הבעיה!
התשובה שיש שוני במנהג של השחיטה האשכנזית לספרדית.(את השוני המדויק אני לא יודעת)
ולכן כל אחד אוכל לפי המנהג שלו !

• הוסף לסימניות
אני ממש לאא יודעת תשובה לשאלה העמוקה ששאלתה
אבל ליקי צודקת מנהג הוא מנהג כלום לא יזיז אנשים ממנהגם. לא משנה מה יהיה....

• הוסף לסימניות
את זה שיש מנהגים שונים בפסח אתה מקבל? ובחתונה? אותו דבר באוכל. מה הבעיה?
אם ספרדי יחליט לעשות סיבובים בחופה לא יכנס לגן עדן?? מה זה השאלה הזאת?
מנהג זה מנהג שבד"כ מתקבל מדור לדור ע"י הפוסקים של אותה קהילה והתפקיד שלך ללכת עם זה עד הסוף. אלא אם כן הרבנים שלך זה הרב "נח" והרב "נעים" זה עניין שלך
וכמובן כל אחד לפי הנסיבות שלו יש לו הוראות אחרות (חוזרים בתשובה, נוסעים לחול)

השאלה מה נקודת המוצא שלך ואיפה אתה ממקם את עצמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;553085:
לא הבנתי את הבעיה!
התשובה שיש שוני במנהג של השחיטה האשכנזית לספרדית.(את השוני המדויק אני לא יודעת)
ולכן כל אחד אוכל לפי המנהג שלו !

זאת לא השאלה, שיש מנהגים שונים אנחנו יודעים
אני חוזר
יהודי אשכנזי שסומך אך ורק על העדה החרדית עומדות לפניו 2 צלחות
עם פתקים : " העדה החרדית באחת" "מחפוד בשניה"
הוא נראה לו שהמחפוד יותר טעים מחליט לאכול מחפוד
מה דינו? עבר עבירה? יגיע לגן עדן או לא?

:)

• הוסף לסימניות
מוטי זו שאלה מאד קשה לא נראה לי שמשהו יכול לענות על זה תשובה ברורה כולם יכולים לאמר מה נראה להם אבל אף אחד לא באמת יודע את התשובה....

• הוסף לסימניות
אם הוא חרדי באמת וסומך רק על העדה החרדית מבחירה אישית ומהבנה אין סיבה שידבר אליו הצלחת השניה. אם זה חזק אצלך זה פשוט לא מדבר אליך כמו שאלי לא מדברים הכשרים שאני לא סומכת עליהם גם כשאני בהריון ורעבה...

אם הוא טעם אם זה עבירה או לא צריך להתמצא בדינים ולראות מה רמת החילוק והאם זה עניין של אסור ומותר או חומרה כי יש דברים שיותר חמורים שזה ממש אסור ומותר ויש דברים שרק עדיף להמנע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;553103:
זאת לא השאלה, שיש מנהגים שונים אנחנו יודעים
אני חוזר
יהודי אשכנזי שסומך אך ורק על העדה החרדית עומדות לפניו 2 צלחות
עם פתקים : " העדה החרדית באחת" "מחפוד בשניה"
הוא נראה לו שהמחפוד יותר טעים מחליט לאכול מחפוד
מה דינו? עבר עבירה? יגיע לגן עדן או לא?

כבודו, עניין של שמירה על המסורת המשפחתית ללא סטיה,הוא הרבה יותר עמוק ורציני מאשר ברור עליז בפורום.
כדי להבין טוב ובאמת כדאי לפנות לאדם בעל שיעור קומה השקפתי ולקבל תמונה מקיפה בנושא. (הרב מרדכי נויגרשל, למשל)
אספר לך רק דו שיח קטן שהיה לי עם אחד הילדים (הוא היה אז כבן חמש) בפסח. הילד רצה שאקנה לו כוס ברד. אמרתי לו:"צדיק, בפסח אנחנו לא קונים אוכל בחוץ, רק מה שמכינים בבית" תהה הילד"אבל פעם קנית לי וזה היה כשר!" הסברתי כי אכן גם כעת זה כשר אבל כך אנו נוהגים בפסח, לא לקנות בחוץ. הילד הודיע:"כשאני אהיה גדול, אני ינהג שכן קונים אוכל כשר בחוץ, ולא אוכלים רק מה שמכינים בבית!"
השבתי בנחת:"אבא שלנו נוהג כך, כי ככה נהג אבא שלו, וסבא, כי כך נהג אבא שלו. בכל מנהג ,לכן כולנו נשארנו יהודים. יווני או רומאי לא נהגו כמו אבא שלהם, אלא כמו מה שהתחשק להם. היום אין יווני ואין רומאי לא נשאר מהם כלום. מי שלא עושה בדיוק כמו שעשה אבא שלו עלול בסוף להאבד לעם ישראל. היהודים שומרים חזק חזק על מה שנהגו אבותיהם ולכן עד היום יש יהודים בעולם!" הילד התרשם בהחלט, יהי רצון שנזכה לראות את פרות החינוך הזה.
תכלס' ייתכן שהכל כשר וישר לפני ה' יתברך, אך כל עדה ועדה משמרת בקפדנות את מנהגיה עוד מימי יעקב אבינו שלכל אחד מהשבטים היה הנתיב והמנהג שלו כמו שנאמר בשמות א', א':"איש וביתו באו" זה החוסן שלנו כעם.

• הוסף לסימניות
אשכנזי שנוהג לאכול רק 'הבד"ץ העדה החרדית'
ואכל מחפוד לא יקבל על זה גהינום.
ואתה לא באמת חשבת שאולי כן.

• הוסף לסימניות
השאלה של "גן עדן או גיהנום" שייכת לתחום העסקים, האומרת: תכל'ס, מה המשכורת.
אלא שלנו, כיהודים מאמינים של הקב"ה חשובה לא פחות הדרך.
אני כאם יהודיה המגדלת את ילדי בדרך התורה לא עושה לעצמי מאזנים כמה גן עדן צברתי כאן, אלא כמה ה' מרוצה ממני, כמה אני ממלאה את תפקידי בעולם.
אם שתל אותי הקב"ה בבית שבו נולדתי, עם המינהגים וההלכות המקובלים בו מדור לדור הוי אומר שזה התפקיד שלי בעולם ועלי לשמר את זה. לא סתם מנהג בישראל דין הוא ולא סתם שומרים בקנאות על המסורת- כך בדיוק הקב"ה רוצה שאני אשמור את מצוותיו.
ולכן אני משתדלת ככל יכולתי למלא את רצון הבורא למרות שאין לי מושג כמה אחוזי גן עדן זה כולל.

• הוסף לסימניות
העניין של גהינם וגן עדן ממש רחוק מאיתנו!
כמו שאומרים שאברהם אבינו עומד בפתחו של גהינם וכל יהודי שעבר ברית מילה הוא לא נותן שיכניסו אותו!
נו אז מה זה אומר שאין ליהודים גהינום?
אנחנו רחוקים מלהבין!

• הוסף לסימניות
זה ממש לא קשור לספרדי או אשכנזי,
יש המון ספרדים שלא אוכלים עטרה בית יוסף, ויש המון אשכנזים שאוכלים מחפוד!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;553159:
העניין של גהינם וגן עדן ממש רחוק מאיתנו!
כמו שאומרים שאברהם אבינו עומד בפתחו של גהינם וכל יהודי שעבר ברית מילה הוא לא נותן שיכניסו אותו!
נו אז מה זה אומר שאין ליהודים גהינום?
אנחנו רחוקים מלהבין!

אבל כל קיום המצוות שלנו והזהירות לא לעשות עוונות זה כדי שנגיע לגן עדן לא?
ונניח שאני לא שואל על גן עדן

אני שואל רק אם הוא עבר עבירה ומה דינו? שאלה לגיטימית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;553167:
אבל כל קיום המצוות שלנו והזהירות לא לעשות עוונות זה כדי שנגיע לגן עדן לא?
ונניח שאני לא שואל על גן עדן

אני שואל רק אם הוא עבר עבירה ומה דינו? שאלה לגיטימית?
תשאל את הרב!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;553168:
תשאל את הרב!:)

אני שואל למה אתה לא שאלת את הרב אף פעם?
אולי מישהו נפגע ממך כי לא אכלת אצלו ואתה אפילו לא יודע שעברת על איסור
דאורייתא של "לא תלבין" ?
לא היה שווה לשאול בשביל לא להכשל בזה רב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio chen;552880:
זה מה שעצוב כאן הרי ההכשר הזה (בבשר אני מדברת עכשיו)
הספרדים יותר מחמירים מאשכנזים בשחיטה שלהם לכן מותר לאשכנזים לאכול ורק בגלל שזה הכשר ספרדי אז הם לא אוכלים....

ממש לא עצוב.
אולי את לא מתמצאת אבל בבשר יש דברים שהספרדים מחמירים בהם והאשכנזים מקלים ויש דברים שהאשכנזים מחמירים בהם והספרדים מקלים.
אני דוקא בררתי על זה הרבה כי הכשרים ספרדיים זולים משמעותית מאשכנזיים וקבלתי תשובה ברורה: לאשכנזים אסור לאכול משחיטה ע"פ מנהג הספרדים וכן להיפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;553172:
אני שואל למה אתה לא שאלת את הרב אף פעם?
אולי מישהו נפגע ממך כי לא אכלת אצלו ואתה אפילו לא יודע שעברת על איסור
דאורייתא של "לא תלבין" ?
לא היה שווה לשאול בשביל לא להכשל בזה רב?
למה שיעלב? אני מדגיש בכל מקום למה אני לא אוכל!
ותאמין לי אף אחד לא נעלב כי "איש באמונתו יחיה"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה