כ"כ מעניין לראות דיון בנושא הלכתי ברור, עם המילים: "לא נראה לי...", "אני חושב...", כאילו הניקים הכותבים כאן הינם הרב אלישיב ושבט הלוי.....
הבה ונפתח נושא חדש: (גם עליו נאמר בהלכה "חייב...")
מה דעתכם על לומר שני מקרא ואחד תרגום בכל שבוע, מוגזם? או שאתם נוהגים כך? כי לפני 7 שנים מישהו שנהג כך קבוע התעלף מרוב חום באמצע קריאת שמו"ת, אז אולי כדאי לבטל או לפחות למתן את החיוב ההוא.
כמו"כ, זכור לי שלפני כשנתיים מישהו רץ לקחת את החומש מהארון ופגע בכל העוצמה בזקן שעבר במקום ופירק לו את הכתף.
אז מה? לבטל לגמרי את ה"מנהג" או שרק להוציא הודעה ממעיני הישועה איך לקרוא שמו"ת בלי לפרק כתפיים ולפגוע באנשים?
נו, מה דעתכם? נשמח לשמוע, אם מישהו זוכר איך סבא רבא שלו נהג, או איך נוהגים במשפחתו
אולי בעצם יש מדריך לקורא המתחיל...
ולמעשה, מי שלא יודע לקיים הלכה זו ביראת שמים ודחילו ורחימו כמו שהוא מניח תפילין או שומע שופר, וזה גורם לו זלזול באיזה שהוא מנהג, וכ"ש הלכה ח"ו, או שבגלל זה פוגע באחרים, שישאל את רבותיו מה עליו לעשות, אך השאלה היא לא רק על חיוב זה, אלא על כל חיוב שהוא, שאם תקיימו כהלכתו תוכל להווצר פגיעה באדם אחר, מה דינו.
אך מה לכם כי נטפלתם לעם ישראל ששותה כמצוות בוראו ביראה ובאהבה ולא פוגע ח"ו בזבוב עקב השתיה.
ושוב, מי שהשתיה באמת גורמת לו לקלות ראש, (צעירים לא מיושבים בדעתם, או אחד שהוא כל השנה קל דעת, או ככל המובא בקונטרסים שצורפו כאן על שיכורים מגונים) זו שאלת רב רצינית ביותר, וע"ז יש אכן קולות בהלכה, אך ההלכה לא נמחקה עקב אנשים שלא יודעים לקימה כראוי.