נכתב ע"י זה רק אני;2385266:אני רועדת ללדת...
מה עם לניאדו? גם שם ככה? חשבתי ללדת שם.
נכתב ע"י yochi000;2385236:ביות מלא כולל הכל. כל הטיפולים לתינוק נעשים בנוכחותך, החל מהרגע הלידה.
התינוק לא רואה את התינוקיה בכלל.
אם מיד אחרי הלידה את חלשה, את יכולה לבקש שהאבא יהיה עם התינוק בעת מתן החיסונים.
הבונדינג הראשוני הזה כל כך קריטי לתינוק והוא מתחיל בחדר לידה כבר!
בימים האלו את מעניקה לילד שלך את האמון, הידיעה שהוא בידיים טובות, וילדים שחוו בונדינג ראשוני חיובי ייצרו בעתיד קשרים יותר במהירות, לא יחששו מזרים, ולא יפתחו חרדת נטישה כל פעם כאשר האמא תעזוב אותם.
(הוכח מחקרית על הילדים שלי)
נכתב ע"י efrat1;2385816:חני, אני איתך.
התינוקיה במעייני הישועה נהדרת.
את גם יולדת שם. לא?
נכתב ע"י dafdefet;2385835:במעייני הישועה יש ביות?
נכתב ע"י א-ירושלמית;2385829:ולגבי הביות, יש חדרים יעודיים לאלו שמבקשות. היות ובציבור שלנו יש פחות מודעות מאשר בציבור הכללי - יש סיכוי גדול שתהיי בחדר עם נשים לא חרדיות ואפילו לא דתיות (מה שקרה אצלי.)
מסכימה עם כל מילה....נכתב ע"י pr;2385862:בכל אופן התינוקיה במעייני הישועה (קומה 5 בלבד) היתה מדהימה ורגועה יותר מהבית החלמה...
פשוט שקטטט מלאכי רוב הזמן, בעיני ראיתי את האחיות מחזיקות תינוקות להרגיע אותם בסבלנות רבה.
אני ממש זוכרת כמה אחיות משם בצורה טובה ובהרגשה טובה מאד.
נכתב ע"י rachelgreen;2385871:אני לא חושבת שהנושא הוא מודעות שאין או יש בציבור שלנו.
אני חושבת שיולדת חרדית שיש לה עוד כמה ילדים בבית יש לה שיקולים נוספים, לדוגמא, היא משתדלת לנצל את הימים הבודדים אחרי הלידה כדי לאגור כוחות.
נכתב ע"י efrat1;2385881:וגם בעלה לא לקח חופש מהעבודה כדי להמצא כל היום לידה, ולעזור לה לטפל בקטן.
מסכימה עם כל מילה. רק רק רק תפילות. איך אפשר להשוות מאחת לאחת. קודם כל כל אחת והסטנדרט שלה (וממילא הביקורת היא אחרת)נכתב ע"י pr;2385862:מן הסתם יש גם ענין של טיימינג עמוס או לא,
בכל אופן התינוקיה במעייני הישועה (קומה 5 בלבד) היתה מדהימה ורגועה יותר מהבית החלמה...
פשוט שקטטט מלאכי רוב הזמן, בעיני ראיתי את האחיות מחזיקות תינוקות להרגיע אותם בסבלנות רבה.
אני ממש זוכרת כמה אחיות משם בצורה טובה ובהרגשה טובה מאד.
בטוח שיש מקומות אחרים... וודאי שהכוחות שונים מאשה לאשה.
יש מקומות שלא מאפשרים שינוי אחרי החלטה על ביות מלא,
ואז האשה חוששת ובצדק שמא מדובר בצרחן הפעם?.. איך תדע?
בקיצור זה לא פשוט.
נכתב ע"י צחור;2385963:מסכימה עם כל מילה. רק רק רק תפילות. איך אפשר להשוות מאחת לאחת. קודם כל כל אחת והסטנדרט שלה (וממילא הביקורת היא אחרת)
תמיד אפשר למצוא בית חולים מצוין שיש כמה ש"בחיים" לא יחזרו לשם...(בדיוק ביום שלהם היו כמה ניתוחי חרום בלתי צפויים ומה לעשות לא היה מרדים הרגעעע)
וכן בית חולים "זוועה" עם כמה יולדות מרוצות ביותר מהצוות והמקצועיות ועוד ועוד.
אני חושבת שצריך להגדיר "סולם ערכים" לבית חולים- מה הכי חשוב מה פחות חשוב ולפי זה לבחור.
בענין הביות- למה רק אני מרגישה ממש לא שייכת לדיון הזה?!
כמו שנכתב זה תלוי כוחות (ולא, לא רק גישה!) ונתוני חיים מסוימים שמישהו החליט מלמעלה
ולא, לא ראיתי כאלה תינוקיות כמו שתוארו כאן עם תינוקות שסובלים...וכן, גם לא ראיתי שתינוקות סבלו מטראומה מימיהם הראשונים לחייהם...(יש אחר כך בעז"ה את כל החיים לנשק ולחבק ולהתחבר לילד...ןאם כבר בשלבים הגדולים יותר זה הרבה יותר חסר...ואז כבר יש שכל ורגש לילד שלא כמו תינוק...)
בקיצור- אם את כמוני שלא חשבת אפילו על ביות ובהרגשה מצוינת, צלצלי.
![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים