נכתב ע"י ציפי10;1662585:אשמח לקבל המלצות על מקום לימודים,
נכתב ע"י ניקול;1662367:GRN למה התעודה לא משנה לאף אחד?
ודאי שהיא משנה : אם היא תרצה לערוך היתרי בניה, היא לא תוכל לעשות זאת ללא תעודה.
ולמצוא מישהו שיחתום, זה לא תמיד קל/ כדאי
ובכלל, אי אפשר להתפתח (כמובן שזו דעתי האישית).
יש גם הרבה מקומות שכדי לעבוד איתם/מולם צריך להראות תעודה.
אז לתשומת ליבך.
נכתב ע"י חיים דיקמן;1662721:שלום וברכה
למען הגילוי הנאות, וכפי הידוע, תפקידי בפרוג הוא ניהול פדגוגי. כלומר, אחראי על תוכניות הלימודים וכו'.
אני מודע לכך שאולי תתגנב לכם התחושה שאני מנסה לשווק לכם קורסים ומניע אותי תאוות ממון, אך אכן באמת דברי נכתבים מתוך היכרות רחבה עם התחום ועם תוכניות הלימודים.
אז ככה:
1. כדי ללמוד במסגרת של מה"ט או תואר צריך ללמוד המון, שזה אומר יותר הרבה יותר שעות שבועיות, שלא לדבר על לימודי תואר. בסופו של דבר אין הרבה מאד ערך מוסף, כי חלק לא קטן מהלימודים הינו חלק שאינו פרקטי עבור התחום.
2. כמו בכל מקצועות העיצוב, בשביל לעבוד בתחום בדרך כלל לא מתבקשת תעודה כי אם תיק עבודות ונסיון, אך כמובן כשיש תעודה מקצועית ממקום מוכר, זה מוסיף ובמיוחד כשמבקשים לעבוד כשכירים.
3. במסגרת לימודים איכותית אתה לומד את כל הדרוש בשביל לתכנן לעצב חללי מגורים, מסחרים, ציבוריים, חללים רטובים וכו'. יוצאים גם עם כל הידע הדרוש בשביל לתכנן קומות נוספות ואפילו מבנים שלמים, הדבר שחסר הוא חתימה על התוכנית בהגשות, שזהו הליך פורמלי שמביאים את התוכניות למהנדס והוא חותם עליהם תמורת תשלום. זה ממש מיותר ולא כלכלי ללמוד כל כך הרבה רק בשביל החתימה הנ"ל. כשאת הכסף האמיתי בתחום עושים המעצבים והמתכננים.
אגב, גם בעיצוב גרפי, אני חושב שזאת טעות טרגית ללכת להשקיע במסלולי לימוד של תואר לתקשורת חזותית, בסופו של דבר מתקבלים עובדים על סמך תיק עבודות, ובהחלט אני רואה אף לא מעט סטודנטים מוכשרים שמביאים תוצרת הרבה יותר איכותית מבעלי תארים... (פרט לתחומי הוראה שיש עדיפות לבעלי תואר).
אנו בבית פרוג לקחנו לעצמנו מטרה לעשות מסלולי לימוד פרקטיים מעשיים, ממוקדים ואיכותיים, שנותנים את כל המענה הדרוש בשביל לעסוק במקצוע עם סיום המסלול. במסלול עיצוב ואדריכלות פנים בפרוג, יש תלמידים ותלמידות שקבלו לא מעט עבודות כבר במהלך הלימודים (אמנם יותר לקראת סיום המסלול)
הלימודים הינם פעם אחת בשבוע, מי שמנהלת את המגמה היא שרי גבעון ברנע, שהיא מנהלת את המגמה גם במכללה האקדמית ספיר.
במסגרת המסלול לומדים שרטוט ידני וממוחשב, עיצוב חללי מגורים, חללים מסחריים, מטבחים, חללים רטובים, תאורה
צבע, תשתיות בניה, כללי בניה, הליכי וצורת הגשת תוכניות. קורס מקיף מאד ומקצועי מאד.
אני חושב שכדאי לברר אצלנו בבית פרוג. אשמח לענות על כל שאלה!
נכתב ע"י ניקול;1663123:לא הייתי אומרת שהוצאת היתרי בניה זאת עבודה שחורה.
אולי רק השרטוט עצמו שחור
(מזל שבימינו משרטטים במחשב ולא ביד...)
השואלת צריכה להתמקד ברצון שלה.
האם היא רוצה להיות מעצבת, ואוהבת סטיילינג, אסתטיקה, חומרים וכו'- ואז בהחלט התעודה לא נצרכת כ"כ.
או שהיא רוצה להיות "אדריכלית" ולעסוק בהיתרי בניה וכו'.
חשוב לציין שלימודי עיצוב מצריכים לא רק אהבת אסתטיקה, אלא גם ראש ריאלי. בעיצוב- צריך להיות "קצת ריאליים". באדריכלות- מי שלא ריאלית- לא תשרוד.
נכתב ע"י ניקול;1663123:השואלת צריכה להתמקד ברצון שלה.
האם היא רוצה להיות מעצבת, ואוהבת סטיילינג, אסתטיקה, חומרים וכו'- ואז בהחלט התעודה לא נצרכת כ"כ.
או שהיא רוצה להיות "אדריכלית" ולעסוק בהיתרי בניה וכו'.
חשוב לציין שלימודי עיצוב מצריכים לא רק אהבת אסתטיקה, אלא גם ראש ריאלי. בעיצוב- צריך להיות "קצת ריאליים". באדריכלות- מי שלא ריאלית- לא תשרוד.
נכתב ע"י eden7115;1663255:ניקול, קצת הפריע לי שגימדת את מקצוע עיצוב פנים לכדי הום סטיילינג...
עיצוב פנים הוא תכנון מושכל של חללי הפנים.
ההום סטיילינג מאוד משדרג אבל הוא בפני עצמו אינו "עיצוב פנים" - ולא משנה כמה החלל נראה מזמין ונעים בעקבותיו.
אז הרשי לי להבהיר לשואלת:
מי שאוהבת "להלביש בתים" בבחינת ריהוט, וילונות, שטיחים, צבע וכו' - שתלך ללימודי הום סטיילינג.
מי שאוהבת את הנ"ל + לתכנן חללי פנים בהם יש חשיבה על כל פרט ועל אורח החיים של הלקוחות - כדאי שתלמד עיצוב פנים.
מי שרוצה לתכנן מבנים (עד 4 קומות) מבלי להעזר בבעלי מקצוע נוספים והיא בעלת ראש ריאלי מאוד - מתאים לה ללמוד הנדסאות.
מי שרוצה לתכנן בניינים רבי קומות, פנים וחוץ, בלי הגבלות והיא בעלת ראש ריאלי מאוד (עם 5 שנים מיותרות ומלגת קיום...) - שתלך ללמוד אדריכלות.
נ.ב.
אני לומדת בקורס עיצוב פנים בפרוג ויכולה להעיד שהוא אכן מקצועי ומקיף.
יש בקורס בנות עם תעודה של הנדסאיות אדריכלות ושעובדות במשרדי אדריכלות כהנדסאיות - ועדיין השיעורים מחדשים להם המון, כי בהנדסאות התמקדו איתם יותר על הנדסת המבנה ופחות על פיתוח חשיבה עיצובית.
נכתב ע"י 789;1663360:אני לומד הנדסאי אדריכלות ושווה כל דקה
שירות ויחס של המכללה לכל תלמיד מצוין
קורסים ברובם מאוד טכניים ומענינים
בהצלחה רבה
(4 ימי לימוד בשבוע)
נכתב ע"י ניקול;1664430:הי עדן סליחה אם היה נשמע שגימדתי
לא התכוונתי לכך כלל
מה שכן התכוונתי ואולי לא הסברתי מספיק זה שלמעשה עיצוב פנים הוא מקצוע מקביל להנדסאי אדריכלות אך אינו זהה.
זה נכון שיש תחומים שמעצבת והנדסאית יכולות לעשות את אותה עבודה (למשל חלוקת חלל)
אבל בעיצוב פנים שמים יותר דגש על החומרים והאסתטיות לעומת הנדסאות אדריכלות שבהם שמים יותר דגש על המבנה עצמו, הקירות, ופחות על הפן העיצובי המשלים
לכל אחד מתאים משהו אחר
(כמו שלי התאים להיות הנדסאית ולעדן התאים להיות מעצבת)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים