- הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1364400:ולדעתי כן כדאי לתפוס איתה שיחה כבר עכשיו.
בהצלוחעס!
בא נאתגר אתכם יותר:
דברת שיחה אישית עם ילד/ה והלה הלך וסיפר הכל לחבריו תוך תוספות שונות, צחוק רועם וגיחוך רבתי.
עם זה אני מתמודדת, רבותי...
נכתב ע"י wald;1364400:ולדעתי כן כדאי לתפוס איתה שיחה כבר עכשיו.
בהצלוחעס!
נכתב ע"י מילה בסלע;1364861:בא נאתגר אתכם יותר:
דברת שיחה אישית עם ילד/ה והלה הלך וסיפר הכל לחבריו תוך תוספות שונות, צחוק רועם וגיחוך רבתי.
עם זה אני מתמודדת, רבותי...![]()
נכתב ע"י wald;1364916:אמא'לה
לי כיף בכלל!
אבל זה רק מחזק את דברי.
צריך פה בדיקה שורשית מה עבור עליה!!
דברת עם המורה משנה שעברה? ההתנהגות הזאת מתאימה לילדה או לא?? מורות אחרות בצוות שמכירות אותה, מה אומרות?
נכתב ע"י מילה בסלע;1365187:שגם אצלן זה היה.
נכתב ע"י wald;1365249:שנה שלמה?
איך הם התמודדו עם זה?
מה עשו עם זה?
א"כ, היא צריכה טיפול שורש דחוףףףף
נכתב ע"י מילה בסלע;1365262:יש לי הרבה שאלות, אבל עיסוק בעבר לא יעזור הרבה, אין מה לחפש אשמים (בפרט כשיודעים מי הם... הצוות לא.)
צריך להסתכל קדימה ולנתח את המצב בהווה כדי להגיע לפתרון. ואני מנחשת שהדרך עוד ארוכה...
נכתב ע"י מילה בסלע;1365191:החסרון שלו: ניתן לעשותו רק על בת אחת, הליצנית הראשית. אבל בדיוק היא - הדבר הזה לא ירתיע אותה כלל, להיפך! היא מתחמשת מידי יום באריטלריה מרשימה - לאחר ש"נכנסים" בה.
נכתב ע"י profession;1366346:התודה אומרת שזה מעניין מישהו?
נכתב ע"י עוד אחד;1364888:הייתי מנסה עם הרבה נקיפות מצפון את הדבר הבא:
שעת הפסקה הילדה בחצר משתובבת עם חברותיה, גיטי רצה לקראתה - המנהלת קוראת לך. - לי?! - כן לך. הילדה בהלם מה המנהלת רוצה ממנה.
היא דופקת על דלתה של המנהלת, - כן. פותחת את הדלת בחשש, עיניה מגלות את המורה המצחיקה יושבת חמורת סבר יחד עם המנהלת והסגנית. - תחכי בחוץ עד שנקרא לך. מצווה המנהלת.
היא מחכה ונשמתה עומדת לפרוח, לאחר דקה מורטת עצבים היא נקראת פנימה לקודש הקדשים, מתיישבת בדחילו על הכיסא ומביטה בעיניים מלאות חשש על הצוות.
- מה דעתך שתחזרי לכיתה הקודמת אצל המורה פלונית משנה שעברה? שואלת המנהלת בטון רך ומסביר.
- אני ?! למה ?! נזעקת הילדה בקול לא לה, מחוירה ומסמיקה לסירוגין.
- תרגעי בבקשה, אומרת הסגנית, הגענו למסקנה שאת עדיין לא בשילה מספיק לכיתה שאליה עלית, את צוחקת יותר מידי, את לא מספיק רצינית. הכיתה שאליה עלית היא לגיל בוגר שבה מתחילים לרכוש תובנות לחיים וזה גיל שמתבגרים בו, ועושה רושם שעדיין אין לך בשלות לרצינות הזו.
הילדה משפילה עיניה למטה, דמעות מתחילות לזלוג מעיניה והאשד נפתח עד מהרה, ההתייפחויות נחנקות בזרועה לבל תפרוצנה מחדר המנהלת ותשמענה חלילה לילדות המשחקות בחוץ.
או אז המורה המצחיקה הזו נחלצת לעזרתה ומגוננת עליה, - נראה לי שדווקא יש לה בשלות, היא מפגינה הרבה כשרונות טובים, אולי כדאי שנעשה לה תקופת ניסיון?
- מה את אומרת, שואלת המנהלת לאחר דקת מחשבה ארוכה ארוכה.
הילדה מרימה את עיניה האדומות ומהנהנת פניה למטה ולמעלה בחוזקה. כן, אני רוצה. לואטת בלחש וחוזרת לייבב חרישית.
אל תבכי, אומרת הסגנית ברוך, לכי תנגבי פנייך בברז, תישתי מים והירגעי. אנחנו ננסה ונבחון את התנהגותך בתקופה הקרובה ולפי זה נחליט לגבי ההמשך.
הילדה פונה לכיוון הברז, מתאוששת אט אט. ופונה בצעדים איטיים ומדודים אל הכיתה.
ובשיעור הבא התחלפה לה הילדה השובבנית והחוצפנית בכבשה תמימה מלאה צמר ורוך. מתנערת מזבובי מוות שלצידה ולא משתפת עימם פעולה, מפלסת אט אט את דרכה למעיין המים הנצחי...
טוב, כמובן שזה ככה רק בסיפורים... בכל אופן כדאי לשקול משהו בסגנון הזה ולבדוק כיצד זה לא ישאיר עליה טראומה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים