מה אתן עושות עם הביצה והשומשום?
כשאני מורחת לאחר התפתחת החלות וממש לפני אפיה, זה מצמק אותן מעט וחבל לי..
לאחרונה אני אופה כ10 דק' ואז מורחת ביצה , שומשום כבר לא נתפס וגם הביצה לא חלקה...
יש לכן פתרון אחר?
אגב, אני מכינה מקמח 80%
לפני שנה יצא לי להיות בקורס של שפית בעניני שמרים, עוגות שמרים ובצקי שמרים וחלות.
להלן המתכון שהציעה עם הטיפים:
לכל קמח יש רמת צפיפות שונה, והוא דורש כמות מים שונה, כמו"כ הטמפרטורה באותו היום הינה מרכיב חשוב,
לפעמים נותנים לבצק לתפוח עד להחמצה.
המצרכים: (כמויות הכוס, מתייחסות לכוס של 200 מ"ל, כוס לשתיה חמה )
1 ק"ג קמח מנופה - לשים בקערת המיקסר, וליצור גומה במרכז, לחבר את מערבל "? " המתאים יותר לעירבול בצקי שמרים.
2 כפות שמרים יבשים - לשים בתוך הגומה ולהפעיל את המיקסר על עוצמה נמוכה לעירבוב ולא לכבותו.
1/2 כוס סוכר (ראי לעיל מהי כוס) +1 כף - להמשיך עירבול
1.5-2 כוסות מים, בהתייחס להיגד מעלה שיש צפיפות לכל קמח שונה, אז בשלב הזה מוזגים רק 1.5 כוסות מים מהברז.
1/2 כוס שמן במזיגה איטית כאשר תוך כדי המיקסר מופעל ולהעלות מעט את מהירות עוצמת המיקסר
1 כף מלח גדושה - להמשיך ערבול
** כאן נעשית הבדיקה האם הבצק דורש עוד מים - מטפטפים בהדרגה את חצי הכוס הנותרת,ותוך כדי בודקים האם התקבלה עיסה מגובשת (לא חייבים לסיים את כל המים)
**** השבת שלאחר חג הפסח בד"כ הקמחים לא נטחנו טחינה דקה דיה, ולכן יהיה צורך להוסיף עוד 1/4 כוס מים נוספת מעבר ל- 2 הכוסות.
לאחר שהבצק נראה רך ולא מידי, יש לכסותו בניילון נצמד/שקית הקפאה ולתת התפחה עד שהקערה התמלאה.
לאחר מיכן -ליצור קליעות לפי הרצון, ולהמתין עוד כשעה להתפחה חוזרת,
1 ביצה טרופה
שומשום לזריה
להבריש קלות ובעדינות כל חלה/לחמניה בביצה ולזרות שומשום מיד להידבקות,
לשים את התבנית במרכז התנור, אם זה תא קטן, יש לאפות על 180 מעלות במשך כ - 20-30 דק'.
**** לחמניות - לאפות בחום 250 מעלות במשך 6 דק' בדיוק !!!!
יוצא כמו במאפיות ויותר טעים. אין לנו חלות של מאפיות כבר שנים!
לאחר התקררות, לשים בשקיות ולהקפיא, נשמרת הטריות.אין להקפיא כאשר חם הלחות הורסת הכל,
ולא מידי קר כי מתקשה. להוציא חצי שעה לפני האכילה של הסעודה ולחמם על מיחם/פלטה. בחום כמו היום אין צורך בסיוע להפשרה.
בהצלחה רבה!