- הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;381257:מישהו מכיר או יודע על טיפול ע"י אומגה 3?
למי שחושב שיש בעיה, אז האומגה עושה שיחשוב שהיא הסתדרה. למי שיש בעיה באמת הוא באמת נשאר בבעיה!
נכתב ע"י למען דעת;381257:מישהו מכיר או יודע על טיפול ע"י אומגה 3?
זה נורא מעניין, כי יש בידי עדויות על ילד שאובחן כADD ונטל כ-5 שנים קונצרטה, ועל ילד שני בן 11 שאובחן כ ADHD ונטל שנתיים ריטלין, ולאחר שהחלו לצרוך כמוסות של אומגה 3 (של מרוולס), הם הפסיקו לחלוטין את השימוש בתרופות הכימיות ומצבם השתפר בצורה משמעותית.נכתב ע"י שי דרומי;381669:למי שחושב שיש בעיה, אז האומגה עושה שיחשוב שהיא הסתדרה. למי שיש בעיה באמת הוא באמת נשאר בבעיה!
איני זוכר איפה אבל ראיתי במרחבי הרשת לפני כחודש שנפתחה חקירה בשל חשש לעקבות של חומרים ממכרים באומגה 3 של מרווהלוס. אולי זו היתה סתם השמצה? יכול להיות.נכתב ע"י למען דעת;381693:זה נורא מעניין, כי יש בידי עדויות על ילד שאובחן כADD ונטל כ-5 שנים קונצרטה, ועל ילד שני בן 11 שאובחן כ ADHD ונטל שנתיים ריטלין, ולאחר שהחלו לצרוך כמוסות של אומגה 3 (של מרוולס), הם הפסיקו לחלוטין את השימוש בתרופות הכימיות ומצבם השתפר בצורה משמעותית.
נכתב ע"י למען דעת;381693:זה נורא מעניין, כי יש בידי עדויות על ילד שאובחן כADD ונטל כ-5 שנים קונצרטה, ועל ילד שני בן 11 שאובחן כ ADHD ונטל שנתיים ריטלין, ולאחר שהחלו לצרוך כמוסות של אומגה 3 (של מרוולס), הם הפסיקו לחלוטין את השימוש בתרופות הכימיות ומצבם השתפר בצורה משמעותית.
נכתב ע"י mig;381749:אתה מכיר?
או שמעת ממשהו ששמע?
נכתב ע"י למען דעת;381767:ת'אמת? את הילדים הללו איני מכיר באופן אישי, אם כי אני יודע שם של אחד מהם, אבל אני מכיר אברך שכמוסות אלו מסייעות לו הרבה בריכוז.
בנוסף לזה ידוע לי על נוירולוג בכיר מאוד שממליץ על זה.
עד שתבדקו את כל המוצרים יעברו הימים והילד יהיה סבאלה.נכתב ע"י ASUS;381404:א. רוב הבכירים בשוק הפסיכולוגים נגד. פסיכוסיינטולוגים
ב. ילד שלוקח מגיל צעיר, בגיל מבוגר יצטרך כמויות גדולות יותר וכדי להפסיק... תצטרכו תקציב מהיכן המידע המוטעה הזה?
ג. 80% מהילדים בארץ שמקבלים ריטלין מקבלים אותו ללא הצדקה.
ד. אני ממליץ לכם לראות את הסרט של ריצ'רד לבוי כשהסימונים נופלים/כמה קשה זה יכול להיות לפני שאתם מלעיטים את הילד קודם תבדקו מה עובר על הילד. ראיתי, מכיר את שלשת הסרטים שלו ולא ראיתי שם שום איזכור שלילי לגבי ענין הריטלין.
ה. אני ממליץ בחום על הפסיכולוג עופר דוברצקי ועל ד"ר אסתר גולדברג מהרצליה שהם מומחים בתחום, המחירים נעים ב300 ש"ח + ואצל ד"ר קוזניצקי יש גם אפשרות לשיעורים משותפים בהנחה מטעם מכבי שירותי בריאות. יחצנות בטח לא עוזרת לבעיות קשר וריכוז
ו. מוכח שיש קשר בין תזונה לבין התנהגות, יכול להיות שלילד יש גם אלרגיה למזון מסויים, כמו שוקולד או סוכר וכו' יש דרך לבדוק את זה בטיפול שנמשך כשבועיים אבל זה לא יהיה קל לילד, שבוע ראשון הוא יצטרך להסתפק "רק" במים ולאכול פריכיות אורז ודברים שלא מכילים ביצים סוכר קקאו ועוד הזרוע נטויה, אבל תוך יומיים תראו הבדל ניכר, אחרי כמעט שבוע נותנים בהדרגה, יום א' רק סוכר יום ב' רק אבוקדו ואז אם באותו יום הוא לא מתנהג טוב יודעים שיש לו רגישות לאותו מוצר
הם יכלו להפסיק גם קודם, ומדוע לא הפסיקו עד הופעת המרוולס, אם מצבם היה כל כך גרוע?נכתב ע"י למען דעת;381693:זה נורא מעניין, כי יש בידי עדויות על ילד שאובחן כADD ונטל כ-5 שנים קונצרטה, ועל ילד שני בן 11 שאובחן כ ADHD ונטל שנתיים ריטלין, ולאחר שהחלו לצרוך כמוסות של אומגה 3 (של מרוולס), הם הפסיקו לחלוטין את השימוש בתרופות הכימיות ומצבם השתפר בצורה משמעותית.
נכתב ע"י נעמי ברקאי;254883:לא קראתי הכל אך אני רואה שחסר פה ידע לגבי 2 דברים:
1.היתמכרות פרושה שככל שעובר הזמן צריך להגדיל את המינון ואי אפשר לחיות בלי זה! הדבר לא נכון באופן נחרץ לגבי ריטלין!
2.מי שצריך את זה ולא מקבל זה עוול. ואיך נדע מי צריך? הרי כל ילד שובב כבר נדמה למלמדים שכדאי להרגיע אות עם איזה כדורון קטנטן...
התשובה הכי פשוטה היא לעשות מבחן "טובה" מי ששמע על זה זה קצת יקר צריך לחכות הרבה בתור אבל אין מה לומר זה מוכיח 100 אחוז את השפעת הריטלין! יש מבחן שנותנים לילד, והוא עושה אותו פעם עם הריטלין ופעם בלי.
שמעתי שזה ממש מדהים.
ובקשר לריטלין עצמו- יש לו תופעות לואי, חוסר תאבון ולחלק כאבי בטן. צריך תפילה שהכדור יהיה טוב ומתאים.
בהצלחה לכולם!
נכתב ע"י אברימי;254918:1. אין קשר בין שובבות לצורך בריטלין.
2. מבחן T.O.V.A. הוא לא יקר, ולא צריך לחכות בתור הרבה זמן. (כ200 ש"ח) והוא אמנם היחיד שנותן תמונה רחבה על הנושא, אך בפירוש לא מוחלטת. כל עוד לא תומצא בדיקת דם לגילוי בעיות קשב וריכוז, ייקבע מתן תרופת עזר על פי דווחות הורים ומורים, וגם קצת על סמך המבחן האמור.
אין בהודעה זו כמובן לגרוע מסגולות הטיפול התרופתי בכהוא זה.
3. תופעות לוואי בריטלין לא יותר מ"אקמול".
אני חוזרת ואומרת:נכתב ע"י poto12;937620:יש בהחלט תופעה של מורים שמעודדים הרבה ילדים ללכת לנירולוג ומדריכים מה לומר....(מתברר שלחצי כיתה יש בעיות קשב וריכוז....)
ואני מדברת על אח שלי שירד במשקל בצורה דרסטית ובבית אחרי שההשפעה של הכדור ירדה התחיל להשתולל ונכנס לדכאון!
כשהפסקו לתת לו את הכדור הילד המשיך להשתולל אז הת"ת לא הסכים לקבל אותו בלי ריטלין(שזה אסור מבחינה חוקית!)
לבסוף העבירו את הילד לת"ת אחר (עם מורים קצת יותר מבוגרים - וזה מאד משנה בגישה) הילד פורח ! עדיין שובב גדול אבל אין לו התנהגויות משונות כמו בחיידר הקודם...(חבל שהמלמדים לא באמת מטפלים בילד ובודקים מה מפריע לו במקרה שלו זה היה חברים שהציקו לו וחוסר בתשומת לב! -אה ושכחתי הם מוכשרים מטעם אחיה.....)
מי שצריך ריטלין שיקח
אבל חובה על ההורים לבדוק מאד כיצד זה משפיע על הילד ו
גם לבדוק כמה סבלנות יש למלמדים
זה הטענה העיקריתנכתב ע"י מי;937627:אני חוזרת ואומרת:
מלמדים לא מוסמכים לטיפול בילדים!
והם יכולים להגיד לנוירולוג מה שהם חושבים כמלמדים.
לא סנטימטר מעבר לכך.
וכמובן, אני לא רוצה להגיב על שום סיפור ספציפי, שמעולם לא הכרתי לא את הילד ולא את מוריו.
אם ההורים בשטח - אין סיבה שיקרה דבר כזה. דו"ח מלמד זה לא יותר מ1/3 מהחוו"ד.נכתב ע"י poto12;937653:זה הטענה העיקרית
כאן שהיום מלמדים יודעים מה להגיד לנירולוג בשביל ההשקט המיוחל
רק שימו לב !
לא שללתי ממי שצריך
זו נקודה נכונה, ולכן המציאו את מבדק MOXO שבא להחליף את טובה - והוא בודק קשב וריכוז גם שמיעתי.נכתב ע"י גרפיקנער;937680:מעבר לכל הדיון החשוב, צריך להוסיף נקודה חשובה שקראתי פעם, והתבררה כנכונה.
מבחן 'טובה', בודק קשב וריכוז חזותי. הילד צריך לעקוב אחרי כדור שזז על המסך, ולהגיב לתזוזות שלו.
אני מכיר ילד שקיבל במבחן טובה ציון נמוך מאוד (לא יודע איזה, אבל ברמה שמצריכה במאת האחוזים נטילת ריטלין), ומסיבות שונות ההורים לא הסתדרו עם נתינת הכדור לילד, והתברר לבסוף שהילד מצליח מאוד בבית הספר. המורה אפילו ציין לשבח שכאשר הוא מקשיב הוא ממש 'מרותק' לדברי המורה.
מה שמתברר, שיש ילדים שיש להם בעיית קשב וריכוז חזותי, אבל לא שמיעתי. הם מסוגלים להקשיב היטב, ורק במבחן טובה הם נכשלים.
נכתב ע"י מי;937697:זו נקודה נכונה, ולכן המציאו את מבדק MOXO שבא להחליף את טובה - והוא בודק קשב וריכוז גם שמיעתי.
ועדיין - אסור להסתמך על שום מבחן במקום אבחון של רופא מוסמך.
ואם יש מישהו שמספר לכם אחרת, תדעו שאתם צריכים לפקפק במקצועיות שלו.
(קראתי אפילו מאבחנת שהגדירה את המוקסו "מדוייק כמו בדיקת דם". אפילו החברה שפתחה ומשווקת אותו לא מצהירה עליו ככה.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים