- הוסף לסימניות
אני לא רב סתם אישה, מצד שני אישה בוגרת ולא ילדה/נערה.
הייתי תקופה אצל פסיכולוג קליני (מבוגר מאודדדד) - לא נתקלתי באף אחת מהבעיות שכתבת, ואני מאוד מאוד בקורנית וקיצונית במילים על היהדות שמוציאים מהפה לידי. למה?
כי א ב של מקצועות הטיפול זה לא להתווכח עם מטופל - לכן מעולם לא עלתה בשיחה נושא דת / אמונה וכו. מלבד פעם אחת שנפלתי ליאוש קיצוני (מאוד...) והוא כיוון אותי לאמונה שהכל מלמעלה ולטובה (והפסיכולוג אדם לא מאמין, ככל שהיה ניתן להסיק). למה? כי אמונה זה הכלי שלי כמטופלת ולכן הוא השתמש בו.
ילד/נער לא הייתי שולחת לחילוני/ת, אדם בוגר מיושב בדעתו ובאומנתו - כן.
בניגוד אליך, החוויה שלי שונה
היו לי מפגשים עם פסיכולוגית מומחית בהדרכת הורים
באיזשהו שלב דיברנו אמונית, היא אמרה לי שיש לי את המתנה הזו ושאעשה בה שימוש (עניתי לה שאמונה היא עבודה תמידית, ולא לחיצת כפתור והופ אני נמסכת אמונה ונרגעת). בגלל שדיברה על כך שיש לי- ולבני המגזר- את הכלי הזה, העזתי לשאול אותה אם היא מאמינה. ענתה לי שלא.
ההלם שחטפתי, ואני אדם בוגר שראה משהו בחייו והתחכך באוכלוסיות לא מאמינות, היה נוראי. איך את ממליצה לי על משהו שלדעתך הוא לא עובד? זה הרגיש לי הונאה. ובכלל, איך אני יכולה לקבל מאדם שההוויה שלו מנותקת מכל מה שבסיסי אצלי? התערערתי מזה מאד.
למותר לציין מהי גישתי בנוגע לתחום הטיפול. אני בעד מקצוענות קלינית נטולת פשרות ודרכי קיצור. עם זאת חשוב, לדעתי, לבחור מטפל דובר השפה.
מכיר מישהי שטופלה רגשית אצל מטפלת אתאיסטית (כך היא הגדירה את עצמה) והיא ממש מכילה אותה ואת הדת.
אדרבה, אמרה לה את בתור דתיה ומאמינה יש לך יכולות גבוהות להצליח כי יש לך על מי להישען.
ובכלל לא בזה לדת או בכיוון.
סתם טיפש ושרלטן. אולי גם אנטי.קרוב משפחה שלי סובל מקושי רגשי, בעקבות הקושי היתה גם ירידה רוחנית מסויימת...
הלך לפסיכולוג קליני חילוני.
הפסיכולוג אמר לו חד משמעית שהקושי שלו נובע מזה שהוא בגילו (20+) עדין חי עם ההורים והוא יכול וצריך לעזוב את הבית ולבחור את הדרך שלו בעצמו
ועודד אותו בצורה ברורה ומפורשת ללכת נגד החינוך ה"כובל" של הבית, שמונע ממנו התפתחות אישית וכו וכו
הבחור עצמו הבין שהבית זה לא הבעיה שלו והפסיכולוג מכניס אג'נדות משלו, והפסיק את הטיפול.
הבחור מגיע ממשפחה מאוד חמה ותומכת שיכלה להכיל ולהבין את הקושי והרוחני. אבל בכל מקרה אחר, הנער יכול להשליך את כל הקשיים שלו על החינוך החרדי...
לא פשוט בכלל בכלל לטפל אצל אדם לא שומר תו"מ
כל אחד מאתנו מביא איתו את העולם הפנימי שלו לכל מקום וכשמגיע לקלינקה... וכשאדם מולך במשבר...
מטפל לא אמור לדבר ככה ולגרום לבנ"א לעזוב את הבית והקן החמים.
הנושאים החמים

Reactions: hyperactive, יאיר צ, משפחת רוט ועוד 7 משתמשים10 //