מי שלא אוכל בעצמו, מותר לו להביא לאחרים? זה לא ספיחים?קופצת על האשכול
באזור שיכון ה' 2 שקיות של כרובית וברוקולי "היתר למכירה " למסירה
לא נראה לי ששייך ׳לפני עור׳ במקום שבו לאנשים מסוימים יש היתר גמור בכך. ׳לפני עור׳ זה רק במקום שבו יש איסור מוסכם על כולם (לא יודע לגבי הנושא הזה ספציפית, אני מכיר נידונים דומים בהלכות שבת וזו המסקנא שם).לפני עור לא תתן מכשול
ליפני עוור זה רק איפוא שיש איסור, וכאן יש איסור לפי רוב מוחלט של השיטות, אז יש "ליפני עוור" לפי רוב מוחלט של השיטות.!!!לא נראה לי ששייך ׳לפני עור׳ במקום שבו לאנשים מסוימים יש היתר גמור בכך. ׳לפני עור׳ זה רק במקום שבו יש איסור מוסכם על כולם (לא יודע לגבי הנושא הזה ספציפית, אני מכיר נידונים דומים בהלכות שבת וזו המסקנא שם).
לפי רוב מוחלט של פוסקים אשכנזים, אצל הספרדים המצב שונה בתכלית. ולכן, לנוהגים היתר בדבר - מדובר בהיתר מוחלט, וודאי שאין בכך ״לפני עור״.ליפני עוור זה רק איפוא שיש איסור, וכאן יש איסור לפי רוב מוחלט של השיטות, אז יש "ליפני עוור" לפי רוב מוחלט של השיטות.!!!
מה זה רלוונטי לעניין המוצא שלהם, (וכמה פוסקים ספרדים חוץ מהגר"ע יוסף אתה מכיר שפוסקים כמותו?)לפי רוב מוחלט של פוסקים אשכנזים, אצל הספרדים המצב שונה בתכלית. ולכן, לנוהגים היתר בדבר - מדובר בהיתר מוחלט, וודאי שאין בכך ״לפני עור״.
בעשרת ימי תשובה להוציא לעז על גדו''י שהתירו?!בעשרת ימי תשובה להכשיל מישהו עם זה?
ופשוט שהדבר תלוי במנהגו של הנותן ולא של המקבל, ולכן עד כמה שהוא לא אוכל כי רבותיו פוסקים שזה אסור פשוט שלשיטתו גם אסור להכשיל בזה אחרים.לפי רוב מוחלט של פוסקים אשכנזים, אצל הספרדים המצב שונה בתכלית. ולכן, לנוהגים היתר בדבר - מדובר בהיתר מוחלט, וודאי שאין בכך ״לפני עור״.
לפי רוב מוחלט של השיטות גם אסור להשתמש באינטרנט.וכאן יש איסור לפי רוב מוחלט של השיטות
אני חוכך בדעתי אם ההבנה בדבריך היא ע"פ הפשט או על פי הסוד.לפי רוב מוחלט של השיטות גם אסור להשתמש באינטרנט.
דרשאני חוכך בדעתי אם ההבנה בדבריך היא ע"פ הפשט או על פי הסוד.
מה זאת אומרת ׳מה זה רלוונטי׳? האינך יודע ששיטת הפסיקה הספרדית שונה מזו האשכנזית?מה זה רלוונטי לעניין המוצא שלהם, (וכמה פוסקים ספרדים חוץ מהגר"ע יוסף אתה מכיר שפוסקים כמותו?)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים