נראה לי שכתבו הרבה למעלה ממה שגם אני נוהגת.
עלי להקדים ולומר שהכללים שלי נבנו בהתאם לאופי שלי, ושל המשפחה ולתנאים.
1. כביסות רק בתחילת שבוע. מחזיקה מספיק מלאי, וגם הגדולים לא מחליפים מערכת ביגוד כל יום (בחורף) ביום שלישי החלפת מצעים, וזהו.
לפעמים המייבש מאכסן לי את ההרתחה עד שאתפנה אליה, אבל משקיעה הרבה מאמץ לגמור באמת הכל עד יום רביעי.
הערת אגב: בכל שבוע כשהכביסה נמצאת במקום עד הפריט האחרון אני מרגישה שמגיעה לי מדליה. זו עבודה עקשת ומי שחושבת שלא והכל עף לה מהידיים, לבריאות והרבה נחת!
2. את הסנדוויצ'ים אני מכינה בערב כשממילא השולחן מלא בבלגן של ארוחת ערב. הגדול כבר תפס שלחם טרי יותר טעים, אז הוא מתכבד ומכין לעצמו לפני שיוצא לתפילה השכם בבוקר.
3.תפריט ארוחת צהרים:ביום ראשון שאריות משבת +תוספת טריה להוא שמעקם את האף וסתם לתגבור. בשני פרווה או חלבי. שלישי רביעי מנה עיקרית בשרית בכמות הגונה ליומיים, וברביעי יש רק להכין את התוספת החדשה. חמישי- סויה בפיתה.
4. ניקיון: בשלישי- החלפת מצעים, ברביעי חדרים פנימיים, חמישי בבוקר הכיסאות עולים על השולחן בסלון לתחושת: אוטוטו מנקים לשבת... שטיפת סלון מטבח.
5. שבת: חמישי אחה"צ הילדים זוכים לראות איך מכינים מאכלים בסיסיים לשבת, בערב זה הזמן ליצירתיות בענף הסלטים. (כמה שנשאר הזמן והכוח)
שישי חורפי-השלמות קטנות (שבוע שעבר נתקפתי חשק לכין ליקר שוקולד, לדוגמה) וניקיון אקונומיקה כולל למטבח, ולכלים סניטריים שכמה שננקה תמיד לא יזיק עוד סיבוב...
ניגוב רצפה לסיכום.
6. הילדים עוזרים: סידור מיטה בבוקר,סידור חדר בערב, שליחויות, ביום שישי יש לכל אחד תפקיד. (רוב בנים)
7. אני כמעט לא אופה, רק בהתקפה רצינית. מסתדרים נפלא עם מזונות קנויים.
עובדת גם בבקרים ומידי פעם בערבים (עצמאית)
הערה חשובה: כשהגדול היה בן חמש, הזמן היה לחוץ עד כדי חנק, ככל שגדלו הנערים ותפסו עצמאות, נהיה לי הרבה יותר אוויר.
אימהות צעירות רק שתדעו: יותר קל לגדל חמישה ואפילו שבעה ילדים מאשר שניים. כשתגיעו לזה בעז"ה, תבינו עד כמה המשפט הזה הגיוני.
הרבה נחת, מהילדים, וגם מעצמנו!
רגע, שכחתי משהו: לגבי אחסון בגדים בארון:
לילדים הגדולים אני שמה את החורפי בחזית המדף, והקיצי בתוכו (ארוז בניילון נצמד, הרבה פחות נפח) ומחליפה בחילופי עונות.
מה שלא מתאים לאף אחד, נמצא למעלה, או נמסר למי שצריך.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //