נכתב ע"י shani20;344084:בשביל זה יש את הפורום!
רק לא מזמן התחלתי ללמוד צילום, אני לא כ"כ מתמצאת בזה וזקוקה לעזרה שלכם!
אגב, יש לי מצלמה ניקון D90
נכתב ע"י tamiro;344087:למה אתה לוקח עבודה שאין לך מושג איך לבצע אותה?
אתה הייתה מזמין אליך הביתה נגר ללא כלים וידע?
נכתב ע"י yossmor2;344166:אפשר לוותר גם על האשכול הזה.
אני מעדיף לא להמשיך לכתוב מה דעתי בעניין.
![]()
נכתב ע"י כוכב103;344197:שני יקרה,
אני לא צלמת ולא בת של צלמת, אבל ברור לי כשמש בצהריים שעם מצלמה ביתית ובלי אביזרים וציוד מתאימים לא אקבל עבודות צילום, ואפילו אם התחום מאוד מעניין אותי ואני נמשכת למקצוע הצילום.
אם את עושה טובה למישהו ואת רק רוצה טיפים איך העבודה תצא יותר טובה,אני יכולה להבין פניה מעין זו,
אבל אם את באמצע לימודי צילום, תשאלי את מי שמלמד אותך איך מצלמים עם הציוד שלך, ואיך את יכולה לצלם בלי לדעת את המקצוע.
אבל אם את מקבלת עבודות צילום בלי לדעת לצלם ושואלת בפורום צילום מקצועי איך מצלמים מה את מצפה שיחשבו עליך, או איך את מצפה שיגיבו לך?
אולי גם תקבלי קהל לריפוי, לתספורות, ולאדריכלות, ותבקשי מאנשי מקצוע שילמדו אותך איך להתמודד עם המשימות,
זה סוג של זלזול במקצוע.
נכתב ע"י yossmor2;344216:אז התשובה הרצינית היא:
אפשרות א':
1. לוקחים מספר שיעורי צילוםם באופן פרטי ומתקדמים עפ"י הקצב שלך,
2. אצל צלם מקצועי, שיודע את עקרונות הצילום באופן מסודר (לא כולם כאלה...).
3. מתאמנים על בני משפחה (ללא תשלום),
4. את הנסיונות מעלים לפורום צילום, מקבלים ביקורות,
5. חזור על פעולות 3 ו-4 לפחות עוד 20 פעם.
אפשרות ב':
1. נרשמים לקורס צילום מסודר,
2. רוכשים ייע ממרצים טוים ומנוסים.
3. מעלים לכאן תמונות שצולמו בקורס.
4. מתווכחים עם נותני הביקורת![]()
5. סעיפים 3-5 מהאפשרות הראשונה.
כל החיים הם למידה והשתפרות,
גם אני בוחן את עצמי כל אירוע/סטודיו/צילום מוצר מחדש, נותן לעצמי ביקורות, ורושם הערות לפעם הבאה.
זו לא בושה ללמוד ולשאול, אבל צריך ללמוד ולעבוד באופן מסודר ומובנה, אחרת חוזרים על שגיאות יסודיות.
זה בדיוק הכעס כאשר נפתח אשכול כזה,
הרי את לא מצפה שנעביר כאן סדנא בהתכתבות שבסופה תהיי מקצועית.
נ.ב. צלמים בודדים מהעולם אני מחשיב כמקצוענים אמיתיים (וזה לא כולל אותי).
לעניין הצילום של הבר מצוה,
תעשי שיעורי בית מהירים בעיקר לגבי קומפוזיציה ורעיונות/מקומות לצילום,
את המצלמה תכווני על אוטומט (אם אין לך מושג על משמעות הצמצם והתריס),
אם את מבינה את המשמעויות של הצמצם והתריס, תבחרי בצילום ידני ותעבדי עפ"י נתוני השטח.
אם את יכולה, תקחי איתך קאפה שלמה לצורך מילוי כרפלקטור (אם לא הבנת את השורה הז, תתעלמי).
בהצלחה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים