אז אני מציע לכם מהיום לעשות את זה באפטר אפקט וזה יוצא הרבה יותר מקצועי ואיכותי שווה לנסות ואח"כ כדי שזה יכנס לפרמייר נקי פשוט שומרים את הקובץ בפורמט אפטר ופותחים את הקובץ עצמו בפרמייר
זה ההקדמה על המדריך:
כולם יודעים שאפטר-אפקטס היא התוכנה המובילה בשוק בתחום האפקטים ו-Motion Grafics. אחד מהאלמנטים העיקריים היום בכל וידאו שאנחנו רואים הוא העובדה שרוב החומרים היום מצולמים על מסך ירוק (או כחול

ולאחר מכן הרקע נערך החוצה.
התהליך של הוצאת הרקע הוא התהליך שנקרא keying ופחות או יותר את כל השאר- התוכנה עושה.
נכון, Keying אפשר לעשות כמעט בכל תוכנה לעריכת וידאו כגון Final Cut Pro, Sony Vegas, Premiere Pro ועוד רבות אחרות, אבל אני אישית אוהב את הPlug In באפטר-אפקטס שנקרא KeyLight (אותו אפשר למצוא תחת - אפקטים, Keiyng).
אחד מהדברים החשובים להבנה לפני תהליך ה-Keying הוא שככול שאיכות התמונה עולה כך גם תהליך ה-Keying עובד טוב יותר.
בגלל העלות הגבוהה יחסית של מצלמות High Definition והעובדה שרובנו עדיין מצלמים במצלמות רגילות (עם 3CCD או בלי

,
נוצרת בעיה בתהליך ה-Keying והיא העובדה שמצלמה רגילה (Standard Definition) לא באמת נותנת איכות תמונה מתאימה ל-Keying טוב.
אבל, לא להתייאש! לאפטר-אפקטס (כבר אמרתי שהיא התוכנה האהובה עלי??) יש בדיוק את הפתרון (לפחות הפתרון שעובד בשבילי

. שילוב של שלושה Plug Ins ועבודה על הפרמטרים שלהם - יכול להשיג את התוצאה שאנחנו מחפשים. דרך אגב - למי שלא יודע מה זה Plug In: בשפה פשוטה אלו הן סוגי תוכנות שכל אחת מהן עושה מניפולציה של הפיקסלים בתמונה כך שבסופו של דבר התמונה (או יותר נכון רצף התמונות בוידאו

יראו אחרת ממה שהם היו בהתחלה.
אני מקווה שהוידאו יעזור,
אורי זוגלובק
וזה הלינק למדריך מסך ירוק:
http://www.2create.co.il/show-video.asp?tutorial=ae-keying
אני כבר ניסיתי ונהנתי
תנסו זה שווה הרבה יותר מפרמייר