נכתב ע"י אפשרי;1806704:לא רוצה לקלקל לאף אחד את ההתבכיינות,
אבל מתי בפעם האחרונה נראו פשקווילים ו/או מחאות וכיוצא בהללו על ספר קריאה?
או נאמר שאכן כל הסופרים יודעים בדיוק להזהר מכל מה שיציק לכל כותבי הפשקווילים באשר הם?
נכתב ע"י א"ב;1806856:אולי הגיעה העת לפתוח נושא כאוב מאותה משפחה...
ספרות הילדים החרדית...![]()
![]()
![]()
נכתב ע"י עדיאל;1805881:ובסוף לא צלצלת אף לא צלצול אחד...
נכתב ע"י אשכולית;1806929:החריזה לא מקדשת את האמצעים (הספרותיים).
יש ספרים שכתובים בחרוזים, אבל בלתי אפשר להקריא אותם!
מפני הוד מעלת החריזה, השתמשו לפתע במשלב גבוה/
במילה במלעיל כשה''חרוז'' מלרע ולהיפך/ בנטייה דקדוקית לא מוכרת לילד ועוד
יש ספרים מעולים, אבל אלו שלא
ספר ילדים לא נמדד רק בויזואל ובציורים, למרות שזה פקטור הכרחי,
אבל יש לתת את הדעת גם ל''ויזואל הספרותי''.
שהכתיבה תהיה טובה, ברמה מתאימה, מובנת וברורה, ו...נכונה מבחינה לשונית.
וזה חוץ מהתוכן.
קשה לי להסכים איתך.נכתב ע"י יונה יונה;1806928:אני לא רואה צורך בספרות מיקצועית חרדית.
ספר על תורת המשחקים אפשר לקרוא גם מסופר חילוני. (ספרי ביולוגיה/גיאולוגיה וכו זו כבר בעיה אבל כמה אנשים מתעינים בזה מתוך הציבור?)
נכתב ע"י 3012;1807264:קשה לי להסכים איתך.
מנסיוני האישי, כמעט בלתי אפשרי למצוא ספר אפילו מקצועי, שכתב אותו סופר חילוני שלא יהיה בלתי ראוי בחלקו לקריאה על ידי אדם שומר תורה ומצוות. ואני לא מדברת על דברים גרועים ממש, מספיק שזה "לא מתאים" או "עולם מושגים" זר שמכניס מהדלת האחורית הווי חיים שונה לשלילה. (אלו הסלנגים, הביטויים, הדוגמאות המעשיות, הדילמות והמקורות המשולבים בספרים) יש כאלו שהם בגדר "לא לרגישים" (וחשוב לשמור על הרגישות!) ויש כאלו שהם ממש גסים ובלתי ראויים. (יש דברים שאני מקילה בשבילי, כאשה. יחד עם זאת, באופן ברור עלולים להיות בעיתיים ממש לגבר...)
אני למשל רואה מעלה גדולה בספר "מפחידים את הפחד" שהוא גרסה חרדית בעריכתו של הרב אהרון פרידמן לרב המכר "להפחיד את הפחד"...
כשאני חיפשתי למשל, ספרים בנושא ניהול וארגון, מרפרוף עליהם בחנות הספרים (סטימצקי וכו'...) לא מצאתי ספר נקי לחלוטין מסופר שאינו שומר תורה ומצוות.
אפילו ספרי בישול, מספיקה ההקדמה לכל מתכון ותיאור העיתוי בו הושק המתכון או התגלה, לפסול את מקומו על מדף המטבח החרד לדבר ה'.
אני למשל, נתקלתי בחסר הזה, כאשר רצית לשלב במשלוח מנות מתנה לעומדת בראש איזשהו ארגון, וחיפשתי ספר על ניהול וארגון שאוכל לתת אותו בלב שקט בלי לחשוש שמא אני "מכשילה" אותה בקריאת דברים שהיא היתה מעדיפה לא לקרוא... ולא מצאתי משהו כשר למהדריןעד שגיליתי את הספר של בנימין חינקיס "חכם על נמלים"
לא אגיד לך שהוא ערב כרס ואקדמאי ברמת הספרים בציבור הכללי, אבל בהחלט התאים לי והתאים למה שחיפשתי. (תוך כדי כתיבת השורות האלו אני נזכרת מאיפה "גיליתי" את הספר הזהכמובן משאלה ב"פרוג" באשכול הזה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=201038
שימי לב שנתנו שם עוד כמה דוגמאות לספרים "מחורדים"... כך שכנראה באמת בכל מקרה זה לא "גלאט כשר")
נכתב ע"י גלבוע;1807289:ואת בטח שמת לב, שאת 'חכם על נמלים' לא יכלו לכתוב, אם לא שהכותבים עצמם קראו ולמדו (וכמעט ציטטו) מהספרים האחרים.
והשאלה בקיצור, האם כותב חרדי מקצועי אמור פשוט לעבוד כצנזור?
נכתב ע"י יונה יונה;1807388:טוב למה שאת מתכונת אין ולא יהיה ספר חרדי שכזה.
ואילו שמרמזים קצת על כזה כ"כ הזויים שהם מתאימים יותר לספרי רג"ב*
* רגש בדיוני, המצאה שלי על לשון מד"ב.
נכתב ע"י נוי;1807398:בכל מקרה ספרים כאלה על פי רוב יהיו שטחיים. גם בציבור הכללי, הדרך הכי פשוטה לכתוב מתח רגשי זה דרך ההוא וההיא, ההיא וההוא. והם ממחזרים את עצמם לרוב.
לא הייתי מתאבלת על העובדה שאי אפשר לכתוב על זה אצלנו.
נכתב ע"י יונה יונה;1806928:אני לא רואה צורך בספרות מיקצועית חרדית.
ספר על תורת המשחקים אפשר לקרוא גם מסופר חילוני. (ספרי ביולוגיה/גיאולוגיה וכו זו כבר בעיה אבל כמה אנשים מתעינים בזה מתוך הציבור?)
.
נכתב ע"י יונה יונה;1807492:לגמרי נכון.
אבל.
כאשר בערך חצי מהחיים לא ניתן לכתיבה או אפילו לשילוב בעלילה הספרים הופכים ל... מנותקים משהו.
נכתב ע"י נוי;1807850:זו בעיה.
סגנון הספרים לעיל שולטים בשוק ועל הסטנדים.
לכן רוב ההוצאות מעדיפות להתעסק עם ספרי מבוגרים וחסל.
להוציא לבד זה סיכון משמעותי.
חשבתי פעם לעשות שיתוף פעולה עם ציירת ולהוציא ספר ילדים חינני, עליז, עם משקל חזק ולא רעוע, חרוזים משובחים, ובלי מוסר השכל שרק נותן חשק להתאבד.
אבל לא יצא מזה בסוף כלום![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים