ומה לגבי נהג שלא הסכים להחזיר לי עודף משטר של 200. מכירים את הנהגים האלה? ערימה של שטרות יש לו בכיס. אבל עודף מ200- אין!
באותה פעם לא היה לי כסף נוסף בארנק. אמרתי לו- אם אתה לא מחזיר עודף אני לא משלמת.. אמר לי "אין בעיה"
על התנהגות כזאת אמורים להתלונן...
אבל בלי קשר - האם אני אמורה לשלם על הנסיעה הזאת?
הוא מפסיד להם למה מגיע לו הוקרה?נמצא, שעל פי החוק הנהג היה יכול לומר לנוסע במקרה כזה לרדת מהאוטובוס.
זה שנתן ואפשר לנסוע בכל זאת, מלמד כי מדובר בנהג טוב לב במיוחד.
ראוי לשלוח לו הוקרה ולצַלֵ"ש בחברה.
רק בודקת שהבנתי נכון:מבחינה הלכתית היינו אמורים לשלם,
ורק מפני שירות לקוחות טוב פוטרים אותנו.
הוא מפסיד להם למה מגיע לו הוקרה?
רק בודקת שהבנתי נכון:
זה עובד שאם הם מוותרים אז גם מבחינה הלכתית החובה לשלם מתבטלת?
כיום במכרזים מהשנים האחרונות כל הכסף הולך למשרד התחבורה והוא מעביר לחברות לפי נסיעות של אוטובוסים כך שאין בעיה. אולי במכרזים הישנים של אגד לדוגמא יש בעיה. אבל לעלות בלי לשלם רק בגלל שהנהג מסכים בזה אולי כן יש לחשוש.רק בודקת שהבנתי נכון:
זה עובד שאם הם מוותרים אז גם מבחינה הלכתית החובה לשלם מתבטלת?
רציתי להטעין 50 ₪. לא לשלם רק על נסיעה בודדת.אכן הנהג לא צריך לתת עודף מ-200.
הוא מחויב לתת עודף עד פי 10 מעלות הנסיעה.
ועל פי חוק במקרה כזה אם לנהג אין עודף לא צריך לשלם.
אם היה בכל האוטובוס מכשיר אחד שעובד, חייבים לשלם.
אני לא יודעת אם הוא יודע או לא, אני רק יודעת שקרה לי לא מזמן שלחתי את הבן שלי להטעין את הרב אצל הנהג והנהג לא הסכים להטעין עד עכשיו אני לא יודעת מה היתה הסיבה, כי ראיתי אחר כך עוד אנשים שבאים לשלם והוא לא רצה לקחת את הכסף, (אולי להתנקם בחברה?) בכל אופן אחרי זה התקשרתי לחברה לשאול מה עלי לעשות האם אני אמורה להחזיר, הם אמרו שכן, טענתי בפניהם את החוק המדובר והנציג אמר שמה פתאום גם אם מכשיר התיקוף לא עובד חייבים להחזיר התעקשתי איתו אבל הוא התעקש בחזרה לכן זה הכניס לי ספקות לגבי החוקחוצפה של נהג שאמר לשלם בפעם אחרת.
האם לא ידע על התקנה? או שניסה לחפות על זה שלא טיפל בתקלה כנדרש?
בחופש קווים הוציאו הרבה נסיעות לים וכו', והיה תגבור של אוטובוסים פרטים מהחברה,
האוטובוס היה עוצר בכניסה לעיר עולה מבקר עם מכשיר ולו שילמו.
יצא כמה וכמה פעמים שאף אחד לא עלה ואוטובוס שלם לא שילם.
עליתי גם לאוטובוס שמכשיר לא עבד והנהג אמר לא לשלם.
והבעיה היא שמשרד התחבורה רואה את מס' הנוסעים לפי מס' התיקופים, ואם אין מצב לתקף - אז גם הנתונים אצלם שגויים ולכן הם לא מתגברים.
אבל לעלות בלי לשלם רק בגלל שהנהג מסכים בזה אולי כן יש לחשוש.
מבחינת משרד התחבורה גם אם הנהג לא הסכים לגבות תשלום, אין צורך לשלם בכלל.אכן, זו שאלה מעניינת. מה קורה כשהנהג 'מוותר' על תשלום על חשבון החברה? האם יש לו סמכות לכך? האם מבחינה הלכתית הוא המייצג כלפינו את החברה, ואנחנו אמורים לשמוע לו לטוב ולמוטב?
מעשה בילד חמד תלמיד חיידר, שהנהג אמר לו מיוזמתו לא לשלם עבור נסיעה קצרה שנסע. הילד שהיה רגיל שנזהרים בכספים, לא היה רגוע שזה בסדר. הוא סיפר בבית את שארע, והחליטו ביחד שהילד ישלם למחרת פעמיים (אצל נהג אחר), ואכן כך עשה.
האם היו חייבים? לא היה ברור להם, כי לא שאלו פוסק. מה שכן די ברור, שבעזרת השם ית', האדם שהיה פעם הילד הזה - לא יהיה מאלה שלא משלמים על עבודות שהזמינו, או מאלה שמאושרים על הנחה קטנה שהצליחו להכריח את המוכר לתת.
זהו שכן עיכבו אנשים, זה היה גם בשעות הבוקר שלא מעט אנשים בדרכם לעבודה.אם אף אחד לא גובה, בטח לא צריכים לשלם, כמו"כ אין להם זכות לעכב את הנוסעים, רק לגבות תוך כדי נסיעה
אגד אינם עונים לפי החוק. הם עונים מה שנראה להם ותמיד נראה להם שחייביםשלחתי לאגד שאלה דרך האתר וכתבו לי שעלי לשלם על 2 הנסיעות ולהשלימם.
אכן, זו הבעיה הגדולה.
במקרה זה לפי משרד התחבורה יש לשלם פעם אחרת (וזו הקלה, כי הם לא מכריחים לעשות מאמצי-על לשלם דווקא בפעם זו).
ועדיין, את הבעיה זה לא פותר...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים