אין צייר כאלוקינו"...
אבל הציור יפיפה!
באותה מידה שהכנסת את המצלמהתודה.
אגב, דווקא תמונה היא מכלי שלישי בעוד שציור הוא מכלי שני אם מבוסס על ידע והתנסות מול הטבע או כלי רביעי אם נעשה כהעתקה גמורה מתמונה:
אלוקינו > אדם > ציור
אלוקינו > אדם > מצלמה > תמונה (...> ציור)
במקרה שלי לא העתקתי לגמרי אלא ניסיתי להתעלות על התמונה על בסיס הלמידה הישירה מהבריאה והבנת חוקי הציור
באותה מידה שהכנסת את המצלמה
יכולת להכניס גם אלוקינו > אדם > מכחול > צבע > ציור
או במקרה שלך אלוקינו > אדם > מחשב > ציור.
והציור מדהים, בלי ספק.
למרות שאחרי שהתלהבתי די התאכזבתי לראות שהוא ממוחשב
לא הבנתימקרה שלי לא העתקתי לגמרי אלא ניסיתי להתעלות על התמונה על בסיס הלמידה הישירה מהבריאה והבנת חוקי הציור
לא הבנתי
זה תמונה מעובדת במחשב?
או שיצרת אותה במחשב מאפס?
אני חס וחלילה לא ממעיטה בערכו של ציור דיגיטלי.לא חושב שיש מה להתאכזב, אמנם הוא דיגיטלי אבל נעשה בשימוש כלי המברשת בפוטושופ כמעט כמו ציור מסורתי.
אני חס וחלילה לא ממעיטה בערכו של ציור דיגיטלי.
אבל זו אומנות אחרת בעיני. לא ציור.
אני לא יודעת אם יצא לך לצייר במציאות.
בציור ידני, רוב העבודה נעשית על הפלטה, ולא על הקנווס עצמו.
להגיע לצבעים המדוייקים ולמרקם הנכון.
הציור עצמו הוא החלק הקל, הפשוט יותר.
בציור ממוחשב יש את המיומנויות הנצרכות בשבילו, ואני לא ממעיטה בערכן, צריך הרבה סבלנות, ידע, ומיומנות. אבל לא ציור.
האכזבה שלי הגיעה, כי הסתכלתי על זה מעיני הציירת שבי.
אם אני מסתכלת על זה בתור גרפיקאית, הציור בהחלט ראוי לתואר מושלם.
אני עובד בצבעי מים ועכשיו מתנסה גם בדיגיטלי, עדיין לא בשמן, מקווה שבקרוב.
דווקא עיקר הכוונה שלי להצליח בתחום האומנות המסורתית.
בכל מקרה השאלה היא איך להגדיר 'ציור', לפי הבנתי (וגם לדעת אמנים גדולים ששמעתי) ציור ייצוגי משמעו איך למקם צורות או קווים על משטח כדי לתאר דברים במציאות בצורה 'נכונה' או יפה ומהבחינה הזו אין הבדל בין המדיום המסורתי לדיגיטאלי, מי שאין לו חזון ברור בראש וידע תיאורטי ומעשי מספיק כדי להגיע אליו, לא יספיק לו שום כלי.
עם זאת, את בהחלט צודקת,אין ספק שעבודה עם צבע קלה הרבה יותר בדיגיטאלי אבל אפשר להשתמש בו כדי ללמוד בנגישות רבה יותר היבטים מסוימים של עבודה בצבע שעוזרים גם בציור מסורתי (אם לא דוגמים את הצבע אלא מנסים להגיע אליו לבד) ואז נשאר ללמוד איך עובדים עם הצבע כחומר שמערבבים וכו'...שזה ההיבט הכימי של עולם הציור.
אולי מבחינת ההגדרה יתכן ואין הבדל.
אבל מבחינה מעשית, קיים הבדל גדול מאד.
העבודה עם צבע ממוחשב לצבע ידני הוא שונה מאד מאד.
כי הצבעים במחשב הם הגוונים הנכונים, שמבוססים על cmyk או rgb שבהם חוסר צבע הוא שחור, ולבן הוא - כל הצבעים.
אתה יכול לבחון את זה בקלות, כשאתה מערבב במחשב את כל הגוונים ביחד אתה מקבל צבע לבן.
ומאידך, בצבעים אמיתיים - שמן, אקריליק וכו', אם תנסה לערבב אותם, תקבל כמובן צבע שחור עכור.
.
כך, שמבחינת ערבוב צבע, ציור דיגיטלי לא כל כך יעזור ללמידה של ציור מסורתי.
אני לא רוצה שישמע איזשהו זלזול באומנות הציור הדיגיטלית. זו אומנות בפני עצמה.
אבל לדעתי היא יותר קרובה לגרפיקה מאשר לציור.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים