נשמע מעולהאבל כמה זמן ללכת לקנות את המוס הזה?
וכמה זמן לעבוד כדי להחזיר את הכסף על זה?
וגם לי יש שיטה להכין כמה עוגות ב10 דקות.
אבל התוצאה קצת שונה מהתמונות שצירפת פה.
והיא עולה פחות ממש ששלימת על המוסים.
הרעיןן: קונים 5 עוגות אחוה בחושות.
מוציאים בבית את התבנית, חותכים באמצע.
מקציפים ריצ', שמים באמצע.
מוסיפים לריצ צבע מאכל ורוד או אבקת תותים (משהו צובע),
ומזליפים למעלה בצורה מעוגלת עם שושנים.
15 דקות.
לא חושבת.וואו אין עליך!
טוב שיהיה לך ברור שמה שלוקח לך 15 דקות
לנו (לי.. לפחות) יקח הלואי שעה!
2/3 מתכוןאת זה ממש מתחשק לי לנסות.
אני אוהבת טיפים קטנים כאלה שמשדרגים כ"כ...
אם אני רוצה להכין רק את 2 העוגות - מה הכמויות?
אפשר בהקפאה.
אז מה בכל זאת?
עוגת בסיס:
מספיקה ל-2 אינגליש קצרות + 36 מאפינס קטנים [מנג'ט מס' 2]
8 ביצים L
2 כוסות סוכר
1 ו 1/4 כוסות שמן
6 כוסות קמח
3 כפיות א. אפיה
1.5 כוסות חלב סויה או מים
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר במשך כ -7 דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה.
מוסיפים שמן בזילוף דק.
מוסיפים נוזלים לסירוגין עם קמח וא. אפיה.
מעבירים חלק מהבלילה לשקית זילוף וממלאים במנג'טים בתוך תבניות שקעים מיני. ממלאים 36 לגובה 2/3 ולא יותר
אופים בתנור 180 מעלות ל-12 דקות עד שיבש.
בינתיים,
מעבירים 1/2 מהבלילה הנותרת לתבנית אינגליש קצרה אחת. [בערך 2/3 גובה]
מוסיפים:
פורסים תפו"ע 1 גדול לפרוסות גדולת ודקות.
מערבבים 2 כפות סוכר חום עם 1 כף קינמון. מערבבים עם התפוח ומפזרים מעל לעוגה לוחצים מעט בסכים שישקע מעט פנימה.
מה 1/2 השני מעברים כ-2 שליש לתבנית אינגליש קצרה. ליתרת הבלילה מוסיפים 2 כפות קקאו, 3 כפות סוכר ו-2 כפות מים. מערבבים היטב ומזלפים מעל לשכבה הלבנה. הבלילה תתערב פנימה ותיצור שיש.
אופים את 2 העוגות ב 180 מעלות כ -45 דקות עד שהעוגה מוכנה.
בינתיים,
1 ריצ' גדול
200 גרם שוקולד לבן פרווה
1 חבילה אבקת ג'לי תות
1 כוס תותים קפואים מופשרים ומסוננים ממים, לטחון
מקצפים ריצ' ומוסיפים ג'לי אבקה ושוקולד מומס.
מוסיפים טיפונת מים שיהיה במרקם שאפשר לזלף
בינתיים המאפינס כבר מוכנים והתקררו .
מעבירים מהקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים כוכב מעל כל מאפינס. מקשטים בקצפית [קנויה]
אם רוצים אפשר לא לזלף ולפני האפיה לפזר סוכריות לעוגה מלמעלה. כשפזרתי הבת שלי בת 19 התחילה לצחוק והזכירה לי שכשהיו קטנים כאן הם קראו לסוכריות שבהם השתמשתי סוכריות נמלים....
מוס תותים- קינוח
לקרם הנותר מוסיפים 1 כוס תותים טחונים. מזלפים לכוסיות. מקשטים בקצפית או בסירופ תות קנוי. חלק שולחים לשכנה לקידוש ואת היתר שומרים לקינוח לבית.
בהצלחה.
שאלתי על תמונת המאפינס עם הלבן באמצע.תמיד בטורטים יוצא לי קרום חום/זהוב מלמעלה, אז איך רואים לבן ממש??
כי זה מאפין, לא עוגה.ועל זה בדיוק הגבתי את תגובתי השואלת.
אני מכינה המון עוגות טורט לבנות והקרום יוצא זהוב, אז איך משאירים לבן? (האמצע הלבן במאפין)
ועל זה בדיוק הגבתי את תגובתי השואלת.
אני מכינה המון עוגות טורט לבנות והקרום יוצא זהוב, אז איך משאירים לבן? (האמצע הלבן במאפין)
בדיוקכי זה מאפין, לא עוגה.
עוגה את אופה 40 דקות אז הקרום כבר מזהיב, ב 12 דקות אפיה של המאפין זה לא מספיק להזהיב ונשאר לבן
אהבתי את הרעיון, אצלי בתנור העוגה לא נאפית אם יש עוד תבנית בתנור, אני חושבת שזה בעיה כלשהי בהולכה של החוםבדיוק
האמת שאני אופה עוגה אני מניחה בתבנית בחלק התחתון של התנור.
מעל בחלק גבוה יותר שמה תבנית תנור נוספת.
כך העוגה נאפית כי יש לה מספיק חום אבל לא משחימה מדי למעלה כי התבנית שמעליה מנעת חימום ישיר על ידי גוף החימום העליון
בסוף האפיה אני מעבירה למעלה יותר בלי תבנית נוספת
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים