כנראה אתם לא יודעיםכמו למשל: להרגיל את עצמנו להתקשר כל ערב להורים לשיחה קצרה של לילה טוב.
מלכתחילה ליצור קונספט שאינו ארוך, כך אין ציפיות ופחות נעלבים.
אחד שמסתדר מצויין עם ההורים שלו ושל אשתו, ונשוי לאשה שמסתדרת מצויין עם ההורים שלה ושל בעלה.
אחד מחברי שיחסיו היו מורכבים וכו'כמו למשל: להרגיל את עצמנו להתקשר כל ערב להורים לשיחה קצרה של לילה טוב.
מלכתחילה ליצור קונספט שאינו ארוך, כך אין ציפיות ופחות נעלבים.
יהיו כאלה שיכתבו הפוךולדעתי הנזק הזה גדול ורווח יותר מסוג הבעיות של ההורים המתערבים מחריבי הבתים....
שו"ע יו"ד סי' ר"מ סעיף י"ז להלן....כדי שלא תצא תקלה תחת ידך כדאי שתבדקי שוב!
בדר"כ אני נוהגת לא להתערב, אך הפעם יצאתי מגדרי,ומה עם כיבוד הורים?????
ילד שקיבל מאז שהוא תינוק את הכלים הנכונים של כיבוד הורים
זה ילד שגם אחרי החתונה יכבד הורים
זה לא ישנה. נכון שיש דברים שמשתנים כי הוא לא תלוי רק ברשות עצמו, אבל עדיין זה לא אמור להיות סותר אף פעם!!
ולדעתי, מי שיש לו כיבוד הורים יש לו הכל!
מי שאין לו. הוא מסכן אחד גדול ולא משנה מי הם ההורים שלך. הם שלך לפי התוכנית המדוייקת של בורא עולם!
ואתה צריך לכבד אותם ולא משנה מה המצב וכמה הם חופרים או כל דבר אחר שנאמר כאן.
הם הביאו אותך לעולם. הם גידלו אותך. חיתנו אותך. אתה היית פעם במקום הזה? אתה יודע מה זה נתינה בלי גבול וחשבון?? עכשיו תנסה (ולא תצליח אף פעם באמת!) להחזיר להם קצת קצת על כל מה שהם עשו לך! וזה כשתעשה להם נחת ותכבד אותם גם אם אתה מקבל הדרכות אחרות.
כיבוד הורים זה הרבה גם ברגש. מי שיש לו רגש אמיתי יעשה הכל בשביל ההורים. ומגיע להם!!
(אגב, נאמר לגברים ונשים כאחד)
וסליחה על השמועאס הארוך... כ"כ כואב המצב שהיום אין כזה דבר כיבוד הורים. אנשים שוכחים שזה אחד מעשרת הדברות. מפחיד!
ושלא נשכח שמי שמכבד הורים זוכה לאריכות ימים ושנים.
רוצים לראות מה זה חינוך?בדר"כ אני נוהגת לא להתערב, אך הפעם יצאתי מגדרי,
תמיד כדי לזכור שהחיים הם כגלגל והכל חוזר בסוף חזרה, אני כן אספר מנסיון אישי אולי מישהי תלמד ויהיה זה שכרי!
אבי זצ"ל נפטר לפני 23 שנה לאחר מחלה קשה שערכה כ-שנתיים וחצי מרוב אהבתו וחמלתו לילדים הוא החליט שהוא לא רוצה לצער את אמא שלי תחי' וכן את הבנות לכן הסתיר את דבר מחלתו באופן מוחלט כך שאני לא ידעתי מכלום ורק הבנים והחתנים ידעו אך הם כיבדו אותו והסתירו את דבר מחלתו מהמין החלש - הנשים למען לא תצטערנה,
הקב"ה מסובב את העולם ו- 3 שבועות לפני פטירתו הוצרכנו לצאת לחו"ל עקב בעיה רפואית כמובן שלא זכיתי להיות בהלויה וכן הצטרפתי לחלק מהשבעה אין בכלל מילים לתאר את ההחמצה והשברון שרדפו אותי - כמעט ולא מצאתי נחמה, כי אם הייתי יודעת שהוא חולה או ימיו ספורים מה לא הייתי עושה?
באיזה שלב בעלי החליט אם לא זכיתי לכבד את אבי ז"ל אני בעז"ה אזכה לכבד את אמא שלי תחי' ולקחנו אותה לגור איתנו,
אין לי מספיק מילות שבח והודיה לריבון עולם שזיכה אותנו במצוה זו -שכתובה בעשרת הדיברות ושכרה בעולם הזה ובעולם הבא,
ב"ה אנחנו פה עד מאה ועשרים שנה 18 שנה יחד, ואנחנו רואים בחוש את הברכה "סבתא בבית ברכה בבית"
הילדים שלי למדו לכבד את ההורים כמובן המדובר גם לצד השני ולא רק אלינו כי הורים הם 2 הצדדים ללא שום הבדל וזה שכרינו!
התענוג הגדול לעשות להורים ביום שהם זקוקים לילדים הוא ללא שיעור, ולא חלילה להשליך אותם,
כמובן שאני לא שופטת אף אחד כי לא כל אחד יכול ומסוגל וכן לרוץ לדבר כזה צריכה להיות הבנה ובשלות של 2 בני ההזוג
בעז"ה מצפה לביאת הגואל ולתחית המתים - כמובן שיש לנו מקום גם לאבא שלי
אני כמעט לא מכיר אברך שחושב שההורים שלו לא עשו לו עוולשהוא פשוט מרגיש שעשו לו עוול
מרגש מאד מאד, ומגדיר מחדש את המושג גלגל חוזר בעולם,באיזה שלב בעלי החליט אם לא זכיתי לכבד את אבי ז"ל אני בעז"ה אזכה לכבד את אמא שלי תחי' ולקחנו אותה לגור איתנו,
אין לי מספיק מילות שבח והודיה לריבון עולם שזיכה אותנו במצוה זו -שכתובה בעשרת הדיברות ושכרה בעולם הזה ובעולם הבא,
ב"ה אנחנו פה עד מאה ועשרים שנה 18 שנה יחד, ואנחנו רואים בחוש את הברכה "סבתא בבית ברכה בבית"
אני רק מדמיינת את האמא ל15 ילדים, היא תצטרך להחזיק מזכירה במשרה מלאהכמו למשל: להרגיל את עצמנו להתקשר כל ערב להורים לשיחה קצרה של לילה טוב.
כוונתי היתה במקרים מסובכים, שהורים חשים שהילדים לא 'איתם', ומאידך הילדים לא מעוניינים לנהל שיחות ארוכות, מכל מיני סיבות (מוצדקות).אני רק מדמיינת את האמא ל15 ילדים, היא תצטרך להחזיק מזכירה במשרה מלאה
הכי חשוב, לזרום...
אני לא מדברת אם אמא/אבא שלי כל יום
יש לנו קשר מצוין מצוין
את האהבה האכפתיות והערכה, מרגישים אם היא נטועה חזק בלב
אם זה לא, השדר עובר. והוא עובר!
מודה לקב"ה שלא נכשלנו בחינוךרוצים לראות מה זה חינוך?
אז אני הבת שלה- הנכדה של הסבתא שבזכותה יש לנו ברכה בכל מה שאנחנו נוגעים בעז"ה.
חמי עבר אירוע מוחי לפני 4 חודשים, בנ"א צעיר בן 59.
והוא מאז נמצא אצלי ואנחנו עכשיו מחפשים דירה גדולה לגור יחד.
אנחנו סה"כ זוג צעיר כמעט עשור לחתונה, זה אומר שהתהפכו לנו החיים, (שווער ושוויגער בבית)
אבל חונכתי היטב שזה הדבר הכי טבעי ומתבקש והזכות הכי גדולה בעולם.
ואני לא מצפה לתמורה לא בעולם הזה ולא בעולם הזה, נטו לשמח הורים ולעשות להם את הכי טוב.
@סבתא של שולה מבטיחים להמשיך לכבד אתכם עד 120 ותודה שחינכתם אותנו כראוי.
אנחנו מאושרים שזכינו!!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים