- הוסף לסימניות
אתה לא מכיר אותי....אני כמעט לא מכיר אברך שחושב שההורים שלו לא עשו לו עוול![]()
אתה לא מכיר אותי....אני כמעט לא מכיר אברך שחושב שההורים שלו לא עשו לו עוול![]()
על בשר אחד, לא על הדבק.רש"י: ע"י הוולד...
כתבתי כמעט, חוץ ממך ועוד כמהאתה לא מכיר אותי....
כמה אברכים אתה מכיראני כמעט לא מכיר אברך שחושב שההורים שלו לא עשו לו עוול![]()
מכיר - כמה? שאלה שלא יודע לענות...כמה אברכים אתה מכיר
במחילה נראה לי שקצת נסחפת
אתה מכיר בני אדם שחושבים על עצמם שעשו הכל כשורה ??מכיר - כמה? שאלה שלא יודע לענות...
כוונתי הייתה שיש המון שחושבים שההורים שלהם לא עשו הכל כשורה,
אתה לא מכיר אנשים שיש להם תלונה?
הנאה היא לא אושר!!!!אנחנו מעדיפים את האושר וההנאה שלנו על פני כל ערך אחר .
אתה מנסה לתפוס אותי על המילה ? אני מצהיר מודיע כי לא היה בכוונתי שההנאה והפינוק בעולם הזה הם באמת האושר האמיתי והמוחלט רק דיברתי בלשון בני אדם.הנאה היא לא אושר!!!!
מי שמעדיף את האושר שלו יודע שזה לא יבוא בלי ערכים
גם בעולם מקובל לחלק אושר והנאהאתה מנסה לתפוס אותי על המילה ? אני מצהיר מודיע כי לא היה בכוונתי שההנאה והפינוק בעולם הזה הם באמת האושר האמיתי והמוחלט רק דיברתי בלשון בני אדם.
עכשיו אני מובן ?
שרשור שלם ואף אחד לא כותב שקשר עם ההורים הוא הנאה צרופה?אנחנו מעדיפים את האושר וההנאה שלנו על פני כל ערך אחר .
כל מילה!שרשור שלם ואף אחד לא כותב שקשר עם ההורים הוא הנאה צרופה?
תכף עוד נאמין שכל זוג צעיר שכן בקשר עם ההורים מוסר את נפשו.
אין לי מושג איך אפשר לנתק קשר עם הורים. אפילו בפן הטכני. שלא לדבר על הרגשי, עצות והכוונה לחיים.
ממה שאני רואה סביבי גם הזוגות הצעירים כך. מנהלים זוגיות למופת לצד קשר הדוק עם הוריהם.
מן הסתם עבור רובינו הדברים האלה מובנים מאליהם.
מצד שני חלפה לי מחשבה שזוג צעיר לו יקרא את השרשור עלול להבין שאו שכדאי לו למהר ולנתק קשר עם הוריו כדי להציל את הזוגיות של עצמו. או למסור את נפשו ולקיים מצוות כיבוד הורים כי כך התורה מחיבת.
אכן ההתייחסות היתה כמענה לבעיה שהועלתה.פותחת האשכול העלתה בעיה
כמדומני שהדור היום יותר מתייחס להרגשות הפנימיות שלו. יש בזה חיסרון, שלא עושים 'מה שצריך' בכל מצב.הדור משתנה
וכל השאר בעקבות הורים למיניהם ואכמלאחד מידידי הוא דיין העוסק בתחום גיטין ברבנות הראשית,
ואכן לפי דבריו חלק ניכר מהגירושין מגיע בעקבות יועצים למיניהם.......
אבל אכמ''ל.
הבמה בפרוג נסחבת באופן קבוע לקצוותשרשור שלם ואף אחד לא כותב שקשר עם ההורים הוא הנאה צרופה?
תכף עוד נאמין שכל זוג צעיר שכן בקשר עם ההורים מוסר את נפשו.
אין לי מושג איך אפשר לנתק קשר עם הורים. אפילו בפן הטכני. שלא לדבר על הרגשי, עצות והכוונה לחיים.
ממה שאני רואה סביבי גם הזוגות הצעירים כך. מנהלים זוגיות למופת לצד קשר הדוק עם הוריהם.
מן הסתם עבור רובינו הדברים האלה מובנים מאליהם.
מצד שני חלפה לי מחשבה שזוג צעיר לו יקרא את השרשור עלול להבין שאו שכדאי לו למהר ולנתק קשר עם הוריו כדי להציל את הזוגיות של עצמו. או למסור את נפשו ולקיים מצוות כיבוד הורים כי כך התורה מחיבת.
יש יועצים לא טובים. בעיקר כאלה שמדברים בסיסמאות וכללים בלי להעמיק מה באמת קורה לזוג הספציפי הזה.ואכן לפי דבריו חלק ניכר מהגירושין מגיע בעקבות יועצים למיניהם.......
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים