- הוסף לסימניות
כמה נכוןהדור משתנה היועצים וכו' הם חלק קטן מהמערכת
אנחנו מעדיפים את האושר וההנאה שלנו על פני כל ערך אחר .
דת ההנאה גוברת לאט לאט על דת היהדות ועל שאר הערכים המיושנים.
וכמה עצוב
וזה הגורם מס' 1 לגירושין
כמה נכוןהדור משתנה היועצים וכו' הם חלק קטן מהמערכת
אנחנו מעדיפים את האושר וההנאה שלנו על פני כל ערך אחר .
דת ההנאה גוברת לאט לאט על דת היהדות ועל שאר הערכים המיושנים.
נכון...אני כמעט לא מכיר אברך שחושב שההורים שלו לא עשו לו עוול
אבל אל דאגה - כשהוא יגיע לגיל שהוא מחתן ילדים הוא יבין הכל....
בלת"קשמדברים פעם אחת באריכות עם ההורה - בזמו שנוח להם גם אם לא נוח להורים
ואז כאילו איסור דאורייתא לענות לטלפון של ההורה - ולשוחח 5 דקות
ואולי ההורה עובר בדיקה רםואית - אולי הוא חוזר לזוג על משהו שהם שאלו או ספרו
ובכלל מה עם הורים יחידים?
איזה מטפל/ת החליט שהנשואים יחליטו בשבל ההורים שלהם - כמה צורך יש להם לשוחח איתם - ואז מתפלאים שההורה לא יודע אם לילד שלו איכפת ממנו
איזה דור זה
אבקש עזרה בנוא - אבל משהו ענייני
תודה
אני אמורה להביא איזה צידוק למה שכתבתי כדי להוכיח שהמצב אצלי תקין, ב"ה?ועוד 2 דברים קטנים:
1. אמר מי שאמר, שכל אחד כותב מה שהוא מרגיש ורואה אצל עצמו, מדהים לקרוא את כל התגובות ולהבין כל אחד מאיפה הוא מגיע ומה המצב אצלו בבית (אמיתי לגמרי! ומי שניחון בטיפה שכל רואה את זה במוחש).
ועוד משהואתה כנראה לא קראת את התגובות, לאורך כל הפורום כל אחד הגיב מה שהוא חושב עם טיעונים לכאן ולכאן וזה בסדר גמור, רק אמרתי בתוך הדברים שמעניין לראות איך כל אחד מגיב, כי זה מראה מאיפה הוא הגיע ומה קורה אצלו בבית, קמה מישהי שאני אפילו לא זוכר מה היא כתבה (וגם לא הלכתי להסתכל כי זה באמת לא מעניין) והתחילה לצעוק על זה שאני מתייהר ומחציף פנים להגיד לבן אדם שהוא מגיב ממה שקורה אצלו, אז הגבתי סך הכל שלא התכוונתי לאף אחד, אלא כתבתי מציאות בחיים ושכל אחד יעשה את החשבונות שלו לבד, ואולי כדאי לפעמים להזהר בתגובות כי זה מראה מי זה הבן אדם, זה הכל ולא נראה לי שיש כאן יהירות או דמגוגיה, מי שבוחר בעצמו להיפגע מהמשפט הזה זה הבעיה שלו.
מדוע אתה חושב שאם נושא מורכב, אין צורך לדון בו?שבוע טוב.
מחילה מכל הכואבים והמבינים למיניהם, אבל לענ"ד כל הדיון לא רלוונטי כלל באופן כה רחב וכולל, כפי שכבר הזכירו פה בדרך אגב. ישנם מקרים שההורים בהתערבות חסרת טקט הורסים בידיים את יחסי הזוג ולכן הרחקה במידה כזו או אחרת, ולפעמים אף קיצונית, היא הכרחית. הכאב מובן, אך כשהחלופה היא פירוק הבית של הילד ברור איזה שיקול גובר. כמו כן וודאי שגם יש מקרים הפוכים שהיועץ נוקט שיטות מיותרות ומנתק בין ההורים לילדיהם באופן מוגזם ללא הצדקה, וזה חמור לא פחות. לכן אני חוזר- אין טעם לדון באופן כללי כל כך בנושא כל כך מלא ניואנסים ופרטי פרטים משתנים ממקרה למקרה.
ומי יתן ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם.
אולי הפיתרון הוא גם להקשיח קצת על הילדים? אם הם לא עונים גם את לא עונה?שמדברים פעם אחת באריכות עם ההורה - בזמו שנוח להם גם אם לא נוח להורים
ואז כאילו איסור דאורייתא לענות לטלפון של ההורה - ולשוחח 5 דקות
ואולי ההורה עובר בדיקה רםואית - אולי הוא חוזר לזוג על משהו שהם שאלו או ספרו
ובכלל מה עם הורים יחידים?
איזה מטפל/ת החליט שהנשואים יחליטו בשבל ההורים שלהם - כמה צורך יש להם לשוחח איתם - ואז מתפלאים שההורה לא יודע אם לילד שלו איכפת ממנו
איזה דור זה
אבקש עזרה בנוא - אבל משהו ענייני
תודה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים