- הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1429499:אני האמא ואם טעיתי זה ענין שלי.
אם הרבה יטעה הוא ישלם ביוקר על טעותו!
פששש... אמא עקרונית! ללמוד ממך.
נכתב ע"י OR_Design;1429499:אני האמא ואם טעיתי זה ענין שלי.
אם הרבה יטעה הוא ישלם ביוקר על טעותו!
נכתב ע"י OR_Design;1429589:ח"ו,
הבעיה היא שכל אלו שמרימים ידיים בצורה אלימה במיוחד ומאד מוגזמת
(יש גם ילדים ברחוב שלי שיש להם שריטות על הפנים מהמכות ואני יודעת ממי זה)
דווקא אלו מנפנפים בזה בתור משהו שמצדיק ולכן זה מותר אצלהם.
אולי זה מאד תלוי איך את גודלת. אני גדלתי על סיפורים מהמשפחה (עדה מסוימת) שהיו אומרים "חוסך שבטו.." ורודפים עם מקל אחרי הילדים.
אולי לכן הגישה שלי ושל ההורים שלי כזאת...
נכתב ע"י חיוך;1429593:המטרה היא לחנך, לא להרתיע.
אני מעוניינת שהבן שלי יתנהג כשורה בגלל שהוא מבין שכך צריך לנהוג, ולא בגלל שהוא מפחד מהעונש.
הבעיה היא שכל אלו שמרימים ידיים בצורה אלימה במיוחד ומאד מוגזמת
(יש גם ילדים ברחוב שלי שיש להם שריטות על הפנים מהמכות ואני יודעת ממי זה)
דווקא אלו מנפנפים בזה בתור משהו שמצדיק ולכן זה מותר אצלהם.
אולי זה מאד תלוי איך את גודלת. אני גדלתי על סיפורים מהמשפחה (עדה מסוימת) שהיו אומרים "חוסך שבטו.." ורודפים עם מקל אחרי הילדים.
נכתב ע"י חיוך;1429593:המטרה היא לחנך, לא להרתיע.
אני מעוניינת שהבן שלי יתנהג כשורה בגלל שהוא מבין שכך צריך לנהוג, ולא בגלל שהוא מפחד מהעונש.
נכתב ע"י יונה יונה;1429605:אוקיי, אז לחנך לשיטתך זה רק בדיבורים....
"עונש" הוא תוצאה של "מעשה לא טוב"
הוא נועד או לכפר על המעשה - אצל האנשים טובים....
או להרתיע את הפחות טובים...
צריך לחשוב על שני הסוגים שבוחרים עונש (ובד"כ ענין ההרתעה נלקח הרבה יותר בחשבון מאשר ה"כפרה")
נכתב ע"י חיוך;1429613:ולכן אם כבר עונש שקשור לפה - אז מבחינתי רק לשטוף את הפה עם מים!
נכתב ע"י חיוך;1429613:אוקי,
אני מסכימה איתך שיש צורך בהרתעה,
אבל עדיין להכניס לילד פלפל שחור לפה -
הפה הוא איבר כ"כ רגיש, זה ממש לא כמו לתפוס את הילד ביד, וכדו'.
ולכן אם כבר עונש שקשור לפה - אז מבחינתי רק לשטוף את הפה עם מים!
נכתב ע"י יונה יונה;1429623:תראי לי ילד חצוף אחד(!) שירתיע אותו ללכת לשטוף את הפה במים......
זה מרתיע פחות מללכת לפינה לדעתי.
אבל די... סתם נתפסנו לקטנות, העיקרון מובן.
נכתב ע"י קריצה;1429570:לכל המזועזעים והמזועזעות!
אני מבטיח לכם בהתחייבות שבשום תלמוד תורה נחשב בבני ברק,
אין דבר כזה שלא מרביצים לילדים, וכי איך ניתן להשתלט על כיתה של שלושים + מופרעים ללא שום איום פיזי ממשי.
מי שחושב או חושבת אחרת הוא או תמים ונאיבי,
או שהילד שלו לומד ב"בית ספר" ולא בתלמוד תורה.
ואני מתחייב לכם בלי לעשות סקר, שבתלמודי תורה הללו אחוז הנושרים הוא אלפית מבבתי ספר שלא מרביצים.
אין לי ספק שכנ"ל זה בכל הארץ רק אני מכיר את המציאות בבני ברק.
תשאלו כל ילד בר מצוה הוא יאמר לכם את זה בלי ספק.
סליחה על ההתפרצות אבל עשרות מגיבים מזועזעים לא העיזו לומר בקול שאין בעיה להכות ילד - כמובן בגבולות, ושזו דרך היהדות מדורי דורות, אז נאלצתי להיות המסכן שאומר זאת.
שבוע טוב.
נכתב ע"י OR_Design;1429634:אם אין בעיה שקצת ישרוף מפלפל שחור מה כ"כ גרוע בסבון שכ"כ נבהלתם מזה?
(לי אישי זה נראה יותר גרוע עם פלפל...)
נכתב ע"י חויד;1429625:דווקא כייף לשטוף פה עם מים, למה זה עונש?
ומה קורה אם קצת שורף מפלפל שחור בפה? ככה הילד יזכור יותר טוב שלא מדברים בצורה כזאת או אחרת..
את יכולה להסביר לילד, נכון הפה רגיש ולכן זה שורף, ולכן מה שאנחנו מוציאים מהפה צריך להיות שמור ורגיש אותו דבר.
או משהו בסגנון הזה.
נכתב ע"י חויד;1429643:הצלצול בטעות..
סבון לא בריא!! ולא מיועד למאכל! אולי תשימי אקונומיקה?
פלפל שחור זה מאכל שקצת שורף, ולא קורה כלום!!!
הילד פשוט זוכר יותר חזק וליותר זמן מאשר מים...
את יודעת מה, שימי לו לימון, גם יעזור
בדברייך אישרת את מה שכתבתי שבודאי שבכל תלמוד תורה מרביצים, אבל כמובן לא עם סרגל ולא בשיטות חריגות.נכתב ע"י רותי בן שימול;1429642:אצלנו ברכסים הרבה היחיד שהרביץ לתלמידים עם סרגל באצבעות עף מהחיידר והוא היה גם האחרון.
ועברו מאז 20 שנה בערך.
יש לנו כמה תלמודי תורה באף אחד מהם לא מרביצים.
וזה בטח לא המדד לכמות הנושרים.
נכתב ע"י חיוך;1429644:אם כבר הייתי שולחת אותו לשטוף פה עם משחת שיניים,
זה לפחות משהו שנוהגים להכניס לפה.
פלפל שחור - נשמע רע.
נכתב ע"י יונה יונה;1429645:לא לכל עונש יש משמעות דווקא ספציפית לגבי העברה (זה רק בחוקי התורה ככה)
אז לכי תצליחי לחשב כל עונש איזו הרגשה יתן וכו,
זה בלתי אפשרי אנושית לכן צריכים להיזהר שבוחרים עונש.
אגב, אולי המשמעות של עונש הפלפל הוא: חטאת בפה- תענש בפה?- "מידה כנגד מידה".
(לא מכירה את העונש הזה מקרוב, סתם חשיבה)
נכתב ע"י קריצה;1429647:בדברייך אישרת את מה שכתבתי שבודאי שבכל תלמוד תורה מרביצים, אבל כמובן לא עם סרגל ולא בשיטות חריגות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //